Saturday, May 30, 2009
bismIllah...


Semalam aku dah move out dari umah Kak D. Fyi, aku dah dok umah dia 2 minggu sebab dia bermurah hati nak tumpangkan aku... sian tgk aku berulang dari Beruas ke Seri Manjung tiap-tiap hari untuk pergi kerja. Tapi!!! Sempena cuti sekolah ni, dia nak kosongkan rumah. Dia nak ke Sabah jumpa suami dia dan uruskan barang-barang dia kat sana untuk dihantar ke Perak. So takkan la nak biar aku dok umah dia sesorang kan. Lagipun pas cuti sekolah ni suami dia dah pindah Lumut semula. And of cos la aku takmo menumpang lagi. Segan ler.. huhu

Alhamdulillah.. tak kisah la... dapat jugak 2 minggu aku duduk umah dia. Mak nak bagi duit pun dia tak nak. Last-last bagi le jugak sekeping RM50 kat anak dia. Takkan la tak bagi ape kan.. aku dahle online dari petang sampai malam. Bil letrik, bil air. Aaa air ckit jela... heh.

Sedih gak dah kuar dari umah tu cos I'm so gonna miss the two kids!! Terasa ar syahdu sikit cos aku balik-balik keje je dah nampak muka diorang. Kadang-kadang tunggu depan pintu bila aku balik. Huhu... I miss them already!


So adorable okay! (I mean the kids laa)
The boy is so cute and handsome! ( i do have soft spot for cute boys.. haih.)



I miss you guys!!

:pandaGeli_26::pandaGeli_26::pandaGeli_26:

huhuhu...

Takpe takpe... aku praktikal kat sini lama lagi... so bebila free aku singgah ah umah Kak D jumpa bebudak tu.

So now I'm looking for a new place again! Perlukah aku recycle entry ini?? hahaha... So, sesape dok Seri Manjung dan tau ada orang nak sewakan bilik, bagitau la eh... Arini berulang ngan kereta dari Beruas dan aku rasa sangat mengantuk bila sampai ofis.

Anyway, dah dok Beruas ni susah la sikit nak online. Online time pejabat jer cos kat Seri Manjung ni baru dapat HSDPA. Sekarang ni pun tengah update blog dari ofis... heehee




alhamdulIllah...
Thursday, May 28, 2009
bismIllah...


Some of you maybe dah tengok video ni siang tadi. Biasalah... bagitau kat komuniti Twitter dulu. Rata-rata ramai yang kata video ni kelakar dan comel. Comel sebab individu di dalam video itu kah? -_-"

By the way, aku dah bagitau kakak aku tentang video ni. Nasib baik dia tak marah. hehehe...

So here it is, saje tempek kat blog untuk readers yang tak mengikuti twitterku...

:pandaGeli_05::pandaGeli_05::pandaGeli_05:





p/s: Kualiti video memang teruk cos record guna henpon adik aku, mmg henpon sony lame. Nini yang rakam. Itu suara dia yang dok tahan-tahan gelak. Suara aku ade sekali time (bunyi gelak dari jauh) masa Yong tiba kat part yang macam lucah sikit. :P



alhamdulIllah...
Wednesday, May 27, 2009
bismIllah...



My heart aches... for the memories that keep playing in my head.
Sometimes I wonder, did I make the right decision?

I do think of you now and then...
The way you comfort me when I'm down...
How relieved I got when I talked and talked about what's bothering me.. and you listened.
You listened well.

Our friendship ended... you ended it.
When I need you the most... how could you...
I was heartbroken, I was mad. Angry.

I accept it.
But oh how I wish I'm strong enough for what's waiting for me
Strong enough not to reminisce the past
Strong enough not to remember

Remember when? Oh...

...strong enough to truly let go of you

Cos God knows how long it takes to truly let go...
Years, you know...
To truly not feel any pain when I think of someone I loved once is no longer with me... but with someone else.

God help me.










Darn. It's the hormones. I hate to feel so vulnerable.

p/s: The title is Black Hole because that song by Lindsay Lohan is what I can relate to right now. Too bad can't upload it because the internet speed is *&%$^)#@!!



alhamdulIllah...
bismIllah...

Akhirnya aku dah habis membace buku Breaking Dawn. The last book of the Twilight saga (secara rasminya itu buku last. Tapi aku dah bace jugak cerita sambungan Breaking Dawn tapi bukan dari penulis yang sama... weird eh?) Ambil masa 2 malam untuk habiskan... hmm... no more staying up till dawn to read a novel. Thanx a million to Abg Tapa cos belikan buku tu. Suka sangat2!!

Dalam buku ni, Bella melahirkan anak perempuan bernama Renesmee yang separuh manusia separuh vampire. Sape lah yang akan berlakon jadi Renesmee ni nanti... huhu...

Dan aku suka gila baca time persona non grata adalah Jacob (betul ke istilah ni? Lame dah tak blaja English). Kiranya bila "I" dalam buku adalah Jacob (sebab selalunya "I" tu adalah Bella). Serius kelakar... I love it when he bickered with beautiful-and-blond Rosalie (yang memang tak suka Jacob) :D

"Where's the flood, mutt?" Rosalie muttered. "You know how to drown a blonde, Rosalie?" I asked without stopping or turning to look at her. "Glue a mirror to the bottom of the pool." I heard Edward chuckle as I pulled the door shut. His mood seemed to improve in exact correlation to Bella's health. "I've already heard that one," Rosalie called after me.


Here's another one.
I told her "Thanks, Blondie." She snorted. "Hey, do you know what you call a blonde with a brain?" I asked, and then continued on the same breath, "a golden retriever". "I've heard that one, too," she said, no longer smiling. "I'll keep trying," I promised, then I dug in.


Ada banyak lagi...
He really is a crack-up. hehe

Okay, sape yang tak mengikuti citer Twilight, New Moon, Eclipse and Breaking Dawn would have no idea what I wrote just now. So xpelah. I was just excited with the book. Tu yang beria nak share. Oh.. I miss Nini. Selalunya kitorang discuss the book after reading it. Huhu.. Too bad she's not around. One thing to have nobody to share your excitement with, another thing when you can't annoy her when she hasn't read it yet. hohoho...

Heh.

Enough about the book.

I am currently relieved that I have finished reading it. Happy too with the ending. =)
So hopefully pasni takde moody2 dah even if I'm Pmsing. huhu...

Didn't go to work today cos I don't feel well. K lah, dah pukul 1 petang. Nak mandi cos Abg Tapa ajak pergi clinic (I hope I can get away with that) dan makan.

Salam.



alhamdulIllah...
Tuesday, May 26, 2009
bismIllah...


The last tag that I did would be this. Bertarikh 19 April . So arini aku nak buat tag untuk release2 tension. Kalo rasa cam boring, takyah baca. Stop di sini. Pergi bace blog lain. :P

:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:

Aku dapat tag ni dari Amin Sahari. So... layan...


5 names that friends call
1. Ana
2. Rai
3. Raihana (skema siot)
4. Anaconda @ Konda Miss Panda. (ini selalunya blogger-blogger la nih!)
5. Hana (geli aku dgr... ini dipanggil oleh kwn2 Abg Tapa)

5 most important dates in your life
1. 17 August (my besday of cos!)
2. 16 August (besday Yushafizal dan Chokilala. Aku ingt sbb dekat2 ngan besday aku)
3. 24 September
4. 8 December (besday Abg Tapa)
5. 5 December
6. 16 February...

5 things you have done yesterday
1. Makan spaghetti kat Pizza Hut
2. Beli kasut Pallas
3. Baca novel Breaking Dawn
4. Tgk citer House
5. Sms...

5 ways to be happy
1. Singing my favorite songs loudly...
2. Buying new great storybooks!
3. Blogging and reading hilarious blogs...
4. Shopping with other people's money
5. Hang out with your favorite persons

5 gifts you would like to receive
1. New laptop? :P
2. Almari buku
3. Beautiful shoes
4. New purse.
5. A car.

5 favourite hobbies
1. Reading... (blogs, storybooks/novels, mags)
2. Online
3. Tengok wayang
4. Makan
5. Tidur

5 places you want to go for vacation
1. Entahlah.
2. Aku.
3. Pun.
4. Tak.
5. Tahu.

5 favourite drinks
1. Air epal Twister Tropicana
2. Air epal hijau + asam masin
3. Ice blended chocolate
4. Milo ais
5. Iced lemon tea

5 things you always found in your room (kat rumah laa)

~aaaa.. aku takde bilik la kat umah mak... so camne? bilik kat umah sewa jelah.
1. Buku cerita
2. Buku cerita
3. Buku cerita
4. Tuala
5. Baju

5 favourite colours
1. Ungu
2. Violet
3. Fuchsia
4. Blue
5. Turqoise

5 favourite bands
1. 911 (dah berkubur dah pun)
2. The Bee Gees
3. N SYNC
4. BSB
5. Greenday

(diorang tu band ke?)


5 favourite people
1. My Mom.
2. My siblings.
3. My 'guy' friends.
4. Cikgu Pah
5. Abg Tapa

5 hangouts
1. JJ Bkt Raja (haha)
2. Ipoh
3. Sitiawan-Seri Manjung-Lumut
4. Berueh Beruas.
5. Cinemas.

5 person you love so much
1. Yang ada pertalian darah denganku.
2. Yang bakal jadi imamku.
3. People who makes me happy.
4. People who makes me laugh
5. Sama seperti di atas

5 reasons you answer this survey
1. Satu cara nak update blog
2. Sebab malas nak menaip banyak-banyak
3. Tak tau nak buat apa
4. Tengah free
5. Saje suke suki

5 persons who you think will answer this survey

1. Pengomen pertama utk entry ni
2. Pengomen kedua utk entry ni
3. Pengomen ketiga utk entry ni
4. Pengomen keempat utk entry ni
5. Pengomen kelima utk entry ni

HAHAHA.. aku rasa entry ni takde pengomen. :P


Gmbr xde motif. saje suke2 nk letak. :)
:pandaGeli_05::pandaGeli_05::pandaGeli_05:

P/S: Breaking Dawn adalah sangat susah untuk diletak. AKu asyik nak bace dan bace! huhuh... I love Breaking Dawn!!!! ~and I'm falling in love with Jacob. Oh...~



alhamdulIllah...
Monday, May 25, 2009
bismIllah...

Dari semalam lagi nak update blog tapi aku kepenatan dan takde masa nak beronline. Well, semalam aku dah pergi tengok Angels & Demons!! Sangat best!! (tapi aku rasa Abg Tapa tak enjoy sangat kot?)

Of course la bagi aku best cos aku dah bace novel dia... And novelnya memang mantap. Courtesy to someone yang bagi buku tu kat aku. Thanx a million for introducing me to Dan Brown's novels. :)

Part yang aku paling nantikan adalah babak bila anti-matter tu meletop di angkasa. Dan scene itu tidak mengecewakan. Bagi aku, sangat mengagumkanlah scene tu. huhu


Ramai gila orang kat TGV JJ Kinta City. Tapi yang banyak full adalah Night at the Museum 2. Nasibaik aku dah tengok citer tu kelmarin.

Sebenarnya Abg Tapa nak bagi aku tengok citer Star Trek (walaupun dia dah tengok dah Jumaat lepas ngan kwn2 dia). Dia kata citer Star Trek tu best... tapi sebab showtime citer Star Trek lambat sangat, so dia akur jela bila aku cakap nak tengok Angels & Demons. Heee...

***

Akhirnya aku dapat jugak buku Breaking Dawn!!!
Itu antara tujuan utama ke Ipoh, iaitu tuntut hutang dari Abg Tapa yang dulu berjanji nak belikan novel tu lepas aku final exams. Hehe...


Seronok gila bila dapat buku tu! Lagi seronok bila ada diskaun! Dari RM49.90 to RM40.++ jer. Heh. Aku rasa pasni beli buku-buku kat Popular jelah. MPH ikut musim untuk bagi murah-murah ni...

Balik-balik umah, ingat nak spend masa membaca dengan aman dan gembira... Tapi tak dapat. Ada budak-budak kecik yang suka sangat berdampingan ngan aku walaupun aku tak layan... huahua... dalam erti kata lain, saje ngaco aku lah tu... Boleh plak main tarik-tarik tali (wayar charger sebenarnya) time aku tengah sedap landing atas katil nak membaca novel... -_-"

Nasib baik korang comel.


So, oleh kerana takleh konsentret membaca dan juga kerana aku macam tak berapa sihat, niat membaca dihentikan buat sementara. Pukul 11 malam aku dah tidur.

Hari ni aku datang lambat sikit ke tempat kerja. Sebab tak sihat. Nasib baik dah ok pagi ni. Tak perlu la ponteng... :)

Yer, aku sedang update blog dari ofis. heheh.

Adios.

Salam.


alhamdulIllah...
Saturday, May 23, 2009
bismIllah...


HAri ni 23rd May kan... Tarikh lahir kakakku. The only kakak yang aku ada. Abang takde. Abang ipar ada la... (tapi sebaya aku... huhu)

Masa wedding diorang tahun lepas.


Well, SELAMAT HARI JADI, YONG DEBAB! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu... bilalah nak merasa ada anak saudara nih...

Aku tak teringat pun hari ni besday dia. Tapi masa dia mms kat aku video kucing dia beranak pagi tadi, baru aku teringat... tapi aku tak wish pun. Dah malam baru aku wish. Terus dia tefon ala-ala terharu. Heh.

Yela, aku ngan Yong aku memang selalu gaduh. Aku selalu rasa dia tak matang dan suka cari problem. Dia lak selalu bengang ngan aku kerana kesinisan aku. Selalu kata aku berlagak and macam bagus. Biasa ar kalau gaduh. hihihi... Tapi walau pun aku memang takleh blah ngan beberapa perangai Yong aku, aku tak nafikan tanpa dia keluarga kami tak ceria.

Dialah yang suka bagi orang tergelak-gelak dan ketawa pecah perut. Kata orang, orang yang chubby dan montel ni memang kelakar kan... That's her. Memang kelakar dan jenis selambe. And loud. Dia jugak friendly. Ramai orang senang warm up to her. Dia macam makcik2 sikit. Heeee... so not me. :P

So, sempena tarikh 23rd May ni, aku nak ucapkan (sekali lagi) Happy Birthday, Yong!! Moga hepi-hepi selalu dan semoga matang dalam cara berfikir+bertindak.

:pandaGeli_13::pandaGeli_07::pandaGeli_04:


Okay... moving on.

Petang tadi aku menonton movie Night at the Museum: Battle of the Smithsonian kat cinema Sitiawan. Hero muka bengkak pun join jugak. Haha. Juga jumpa Mat Rasid dan kawannya di situ nak tgk citer yang sama. :)


Komen aku?
Best! Kelakar! Aku sebenarnya aku confuse sama ada nak tengok citer Night at the Museum 2 atau Monsters VS Aliens. Dua-dua best. huhu... Takpela, itu tengok lenkali.

Aku suka giler watak Amy Adams (yang berlakon citer Enchanted tu) dalam Night at the Museum 2 ni. Sangat comel! She's so cute... suka betul tengok mata dia. Bulat!

So cute!
*Aku suka part bila ada cupids nyanyi-nyanyi kat Ben Stiller and Amy Adams dalam movie nih.

*Aku tergelak-gelak bila Darth Vader dan juga Oscar the Grouch (character dari Sesame Street) nak join geng-geng orang jahat tapi kena reject. LOL

"Is that you breathing? Because I can't hear myself think! There's too much going on here; you're asthmatic, you're a robot. And why the cape? Are we going to the opera? I don't think so" said Kah Mun Rah (the villain) when confronting Darth Vader.


A must watch!

:pandaGeli_27::pandaGeli_27::pandaGeli_27:

Well... that's all for now. Till next time, bye!

Salam.



alhamdulIllah...
bismIllah...

Sekarang aku display my last name as TarePanda (di friendster). Bukan ape, aku mmg suke TarePanda. Rasenyer xramai kwn2 yang tau except kwn2 masa sekolah je kot. Tu pon ntah ingt ntah idak... Aku suka karakter TarePanda since high school. Xingt specific time, tp maybe la since aku kwn ngan Bedah or Bed. And that would be in 2001--masa form 4. Cos sebelum2 tu aku xrapat pun ngan Bed...kitorg xsama kls since form 1. Dah masuk form 4 br geng cos dia sama kelas ngan aku and dia dok menyewa bersama Cikgu Pah di sebelah rumah aku. Masa jalan2 ngan mereka inilah aku jadi suka kalau nampak patung Tarepanda. Boleh terjerit cos geram.


Aahhhhh comelnyer!!!!

Cute giler... and aku mula la ckit2 collect barang2 TarePanda. And even buku2 yg tebal masa sekolah pon dibalut ngan pembalut yg berlatarbelakangkan TarePanda nih.. Bukan sebarang panda, tapi TarePanda. cos cuter giler bile terbaring mcm dlm kebanyakan gmbar2 dier.

TarePanda ni dah jadi macam trademark aku masa sekolah...pencil case TarePanda, pemadam TarePanda, buku2 yg dibalut ngan gmbar TarePanda, keychains...and bila dh ada pakwe, dapat patung TarePanda...=)

So,serba sedikit ttg TarePanda ialah:


"Suemasa Hikaru created
TarePanda, when after a long day of many attempts of
drawing, she grew tired and relaxed herself by lying down. Hence, this moment brought her
inspiration to create a tired and lazy panda lying on the ground. She named it
TarePanda.
"Tare" a Japanese word which means
lying
on the tummy
."

Tarepanda dalam Cik City


p/s: Entry recycle. from my old blog. Bertarikh 7 Feb 2008. Link info xde cos dulu-dulu tak reti nak letak link. hehe



alhamdulIllah...
Friday, May 22, 2009
bismIllah...


Kalau ada sesapa mengikuti twitter aku tadi, mesti tau yang aku terkunci dalam ofis. Aku nak pergi buang air lak tu! punyelah seksa...

Nasib baik lah ade hero nak tolong bukakan kunci. Walaupun hero bermuka bengkak.

FYI, mukanya bengkak sebab kena sengat tebuan masa tengah naik motor semalam. Serius aku asyik tergelak bila tengok muka encik ni masa dia hantar MC pagi tadi. Kelaka siot. Macam dah muka orang lain lak.

Tengok la sendiri...
Giler lawak... ini macam dah kurang ckit bengkak berbanding pagi tadi. Kerja aku pagi tadi adalah dok menahan dari tergelak everytime nampak muka beliau. :P


Ni lak muka beliau dalam keadaan normal. aku cilok dari fs beliau. kehkehkeh...
Bajet macho ar nih.

:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:


MOral of the story, kalau orang semua dah balik, sila balik jugak. Jangan dok gatai-gatai stay back terlebih rajin. Bahaya wooo...

Mekasih Encik Muka Bengkak kerana menyelamatkan gadis cantik seperti saya dari terkencing menyebabkan malapetaka di dalam ofis. Muahahaha...

p/s: Get well soon! :pandaGeli_07::pandaGeli_19::pandaGeli_15:


alhamdulIllah...