Monday, June 13, 2011

Marina Island

bismIllah...


Weekend baru ni aku balik Beruas. My bestfriend (yang juga pengapit masa aku kahwin dulu), Nyda pun ada datang melawat since dia ada meeting kat Ipoh. So jenjalan sikit le mane yang sempat...

Razin... held by Nyda.
Muka baru bangun tidur tu... :P
Dah 3 bulan dah anakku...



Nyda melawat rumah di Beruas then ke Lumut jugak cos aku nak tunjuk rumahku di Lumut. Nanti nak jenjalan leh la singgah kan... senang... hehehe... Pastu kitorang pergi Marina Island.

Aku sendiri tak pernah melepak kat gigi pantai Marina Island yang kitorang pergi last week. Padahal aku kerja kat situ!! kahkahkah... Almaklum, pekerja yang berdedikasi kan, pergi ofis je... mane de masa nak jenjalan sangat... Heh.

No wonder la ramai orang datang bawak family petang-petang... Memang best... Pemandangan lawa, angin laut sepoi-sepoi... memang syok ar... aku je yang baru tau. Pasni petang-petang for SURE I want to take Razin out for a stroll there after work :D

Jom layan gambo...


Yang bukit bukau tu Pulau Pangkor, ye kawan-kawan...
Naik feri dari Marina Island ke P.Pangkor dalam 10 minit je...
Kalau dari Lumut jetty, dekat 40 minit.
Nak cepat, meh la naik kot Marina Island...
Then leh sewa kereta Hertz sekali...





Musim orang kahwin cos cuti sekolah...
weekend plak tu... so anda akan nampak pemandangan pengantin-pengantin ber'outdoor' di Marina Island ni... Memang cun la scenery dia petang-petang...
Yang belakang aku tu baru 1 couple...



Tu ada 1 lagi couple baru kahwin.
Nampak ke? (klik utk tumbesaran berganda)
Baju putih kat titi menghala ke laut tu...
Fotografer2 nyer dok bawah tu... mesti cun gambo kawin deme... :)


Saje upload gambo gelap...
Belakangi cahaya...





Me and Nyda.
Hopefully I'll see u again this weekend in Bachok?
:D


Tu je...

Nak citer banyak lagi benda tapi tak larat nak menaip. Ngantok.

Salam...



alhamdulIllah...

4 comments:

deena awanis said...

cantiknyer view dia..

Ryehanna said...

mmg cantik ciptaan tuhan... best lepak petang2... :)

amal said...

nnt nak ajak husband g sini lah. dah tak tau nak jalan mana dah kat lumut ni huhuh.. dok terperap lam umah je x best jugak

Ryehanna said...

Ooo dah ada kat sini ke?
dok dalam ke luar?