Saturday, October 27, 2012
bismIllah...










Kahkahkah... kasi can la orang berposing dengan kereta baru
=P


p/s: Gambar2 diambil tanpa pengetahuan Nan (cos aku tengah pinjam lappy dia ni haha)
Kalau tau mesti marah...

Maaf zahir batin yer :p
Written By Ryehana
alhamdulIllah...
Friday, October 26, 2012
bismIllah...


Raya macam tak raya jer... that's how it is kalau kat Beruas ni. Biase-biase je... which was why hubby was whining and asking to go to Pahang for Aidil Adha.

But hey, dah sambut raya puasa kat Pahang, so raya haji kat Beruas la eventho tak macam raya pun hahaha...

Memang takde lemang ke, main mercun ke ape (tak macam kat Pahang), but all my siblings are here. So, of course la aku nak duduk sini kan... =P

Nan arrived yesterday. Remember he crashed his car last June?

Well, the Vios was a total loss. So dapat la claim insurance and leh beli kereta lain. He chose a Kia Forte pulak.

My husband was never a fan of Korean car (except for Hyundai Santa Fe which he loved to drive but not own) but I think I like that car. Tadi baru sempat usya-usya kereta Nan and belum test drive lagi... so don't know la. Tapi rupa cantik! Haha...

Yong pulak semalam ade sampai tapi petang tadi dah balik Batu Gajah. Tak tau la kalau esok datang Beruas balik. Tak pasti...

Hanis ada, aku pickup dia dari Ipoh semalam (Rabu). Hari Rabu tu penat giler aku... ke Ipoh cos nak jumpa seseorang tentang product yang mungkin aku akan jual... sebelum tu amik Hanis dulu kat umah sewa dia area Politeknik Ungku Omar. Aku datang dari Lumut with Razin. Just the 2 of us!

Mind you, aku TAK PERNAH drive sejauh Lumut-Ipoh with Razin alone. Dalam hati berdoa sangat-sangat supaya dia tak meragam. And as for jalan di Ipoh, aku lega cos dah beli GPS (wakakaka... jalan kat Ipoh pun nak pakai GPS). Siap terus sampai depan rumah Hanis kat Pekan Razaki tu... hehe... kalau tak usah harap la... Jalan area Ipoh memang aku blur sesangat.

Alhamdulillah, Razin diam je masa on the way ke Ipoh. Kat area Sri Iskandar, dia tido sampai la tiba rumah sewa Hanis. Kat sana baru jaga and aku lega cos Hanis dah ada untuk mengagah-ngagah Razin. Phew.

Then baru la pergi jumpa seseorang untuk discuss and check product.

Habis je meeting, pergi Greentown Mall untuk makan. Lapar gile cos aku tak makan sejak gerak dari tengah hari. Mashitah yang datang umah aku pun tak bertolak pulang lagi masa aku kuar ke Ipoh. huahua... Nak wat camne kan... sebab husband dia tak abis program lagi, aku lak dah nak gerak cos ade meeting tu. Dengan nak amik Hanis lagi... so kena la gerak jugak cos takmo sampai lewat.

Settle hal kat Ipoh, balik Beruas. Hantar Hanis and Razin. Pas Maghrib (sampai pun dah nak kul 7) shoot ke Lumut semula cos Subuh hari Khamis husbandku sampai dari Johor. So imagine... Penat gile atas jalan je. Deja vu sangat. Felt like I was working with Hertz again =)

Now tengah enjoy moments in Beruas before travel again. Ahad ni kena pergi KL cos sepupu nak bertunang. After majlis tunang, terus shoot balik Pahang. Hubby amik cuti sampai Selasa. Selasa nanti balik semula ke Johor...

Pergh. Merayap je kan... Sampai orang pun dah pening aku ni dok mana sebenarnye? Haha
Nak pos carrier yang aku rent pun kena inform aku dulu before pos untuk elakkan pos alamat salah. huhu...

Tak sabar nak tunggu January 2013. Nak balik Lumut! huhu... Rumah kat Lumut tu aku masih sewakan... And sekarang ade 2 orang je. Cikgu-cikgu UPSI yang praktikal aritu sume dah kuar last weekend. So dari 5 orang, tinggal 2 je. Actually, kalau takde new tenant pun takpe dah kot. Since tahun depan memang nak dok Lumut... so takyah ramai-ramai... nak dok sekali lagipun... Hubby masih di Johor till June 2013 btw. Mmm...

K la, ape nak bebel lagi? Takde dah kot. Ni pun dah 2x aku masuk toilet untuk pagi ni. Ape benda aku makan pun tak tau laaa...

Sebenarnye nak blog about babywearing... tapi tak best takde gambo and video. Aku ni dari dulu nak rakam video tapi takde masa and takde orang nak tolong record and edit. huhu... Nanti2 la kot...

Salam Aidil Adha, everyone!


Written By Ryehana
alhamdulIllah...
Wednesday, October 24, 2012
bismIllah...


My friend since zaman diploma, Mash came to stay at my house in Lumut for 2 nights. She came last Monday since husband dia ade kursus kat Marina Cove... Pastu diorang terus nak balik Kelate. Aku ajak jela dia dok umah aku since husband dia pun dok busy kursus. Dah lama tak jumpa... Last time was when she got married last year.

Macam sleepover pulak... bezanya dua-dua dah jadi mak budak! Haha... Syahdu jer bila teringat zaman study dulu haha...

Yang menjeleskan, kurus je kawan aku ni... Sama je macam masa zaman anak dara dulu. Nape aku tak camtu? =P


Razin (19 months) and Aira (6 months)
Gambar time tidur petang tadi...

Ok. So yes... Maybe Razin is not ready for an 'adik' yet (or I'm not ready??)

Luckily, I got a glimpse of having 2 small kids and managing them alone.

Ermm...

I would need a helper or my business would probably went down the drain.

Yang besar yang nak perhatian lebih tu... huhu...






Gambar last Monday... jalan-jalan Marina Island.
Bawak Razin berlari...

Mash lak testing Ergo PPB aku... lebih lembut dari Boba katanya.

Of course, since Ergo PPB is from organic cotton. So lembut lagi la...


Aku agak kebizian since Ahad cos aku balik Lumut petang Ahad tu untuk get ready terima tetamu. So, I brought along all my business stock mana yang larat. 

Razin was clingy cos it's only me and him. I expected that, but I had almost forgot how annoying it was. Sorry Razin if I was mean... Mommy got tonnes of things to do and I can't do it with you climbing up my body and following me everywhere I go.

I was back to my independent self... pergi mana-mana with Razin. At Poslaju today, I back-carried him in Ergo while receiving stares from people. Especially when I was about to toss him on my back... orang tengok cam pelik je... yeah, nak back carry baby alone needs practice. Susah kalau nak letak baby kat belakang if you lack practice. I just tossed him btw.

Pastu dengan consignment note Poslaju dah abis nyer... jenuh plak nak ngisi alamat-alamat customer kat situ. Tu yang aku back carry tu... 1 hand pegang beg penuh barang nak pos and the other hand pegang handbag. 

Kat Manjung ni orang tengok babywearing mamas with weird looks. Tadi masa aku pergi Secret Recipe with Razin on my back (inside Ergo PPB), ade a few men yang tengah makan kat luar tu berhenti sembang and looked strangely at me. Then bila aku dah masuk, diorang terus sambung cakap and cam gelak-gelak (God knows what they're talking about).

Isnin lepas lagi la kelakar... Me and Mashitah were both wearing our babies to Tesco. Me using Ergo and Mash was using her Boba 3G (purchased from Mama Panda ;) ). We got smiles as well as funny looks from people. Cam celebrity pun ada. Haha... I wonder if the feeling was the same like participating in 'babywearing gathering' or 'babywearing walks'. =D

Oh well... today I have a meeting in Ipoh. I'm nervous on driving to Ipoh with just me and Razin. Ok. Not nervous... terrified! haha... aku risau dia melalak dalam kereta all the way from Lumut to Ipoh. Dah la nak ke Ipoh ni pun aku tak familiar langsung dengan area tu. huhu... Wish me luck!! 

Dah lama gile tak drive ke Ipoh sorang-sorang... Now siap nak bawak Razin lagi. Hopefully he behaves la. Bukan ape... dalam usia cam dia sekarang memang jenis tak reti dok diam. Setakat ni ok la bila aku dengan dia je dalam kete... cos short distance kot? Tapi hari ni tak tau la... Hmmm...

Aku jugak kena return celcom broadband yang aku pinjam dari orang ni. Thank God for having a friend yang sudi pinjamkan broadband dia. huhu... Mati kutu aku takleh online. Sekali online, berderet pm nak balas and komen2 mintak reply. That's why la aku takleh nak balas semua komen kt FB, kekadang tak perasan and most of the time aku tak dapat notification pun. Nak tau urgent, sila emel je.

K la... Gotta go. Nak mengemas ape yang patut. Hari ni Mash dah nak gerak balik Kelate. Aku lak pas dia gerak, nak ke Ipoh.

Wish us all safe journey.

Salam Aidil Adha!

Wassalam...
Written By Ryehana
alhamdulIllah...
Thursday, October 18, 2012
bismIllah...


BILIK UNTUK DISEWA KEMASUKAN MEI/JUN 2012

URGENT!
Bilik untuk disewa di kawasan Teluk Muroh, Lumut, Daerah Manjung, Perak.

Dekat dengan Marina Island, Lumut, Manjung, Sitiawan dan sebagainya.

Rumah double storey, FULLY FURNISH dan ada 3 bilik untuk disewa untuk WANITA BUJANG shj.

RM200 seorang termasuk bil api+air.

Deposit sebulan RM200, dan boleh claim utk bulan terakhir (bila dah tak nak sewa dah). Terms and conditions applied.

Bilik adalah lengkap dengan almari baju untuk setiap penghuni dan katil bujang (bukan double decker ye)

Lain2 kelebihan:
- Peti sejuk Panasonic 2 pintu
- Mesin basuh fully automatic Samsung
- TV
- Tempat sidai baju
- Iron board dan iron (xyah susah2 nak bawak lagi)
- Jug kettle, dapur, pinggan-mangkuk
- Sofa dan meja makan
- Porch boleh parking 2 bijik kereta sedan/suv
- Pintu, sliding door dan tingkap di tingkat atas n bwh semuanya sudah berGRILL.
- Bahagian belakang rumah ditambah awning dan grill dijadikan tempat letak mesin basuh dan area sidai baju

Praktikal students/OJT are very much welcomed.

Please contact us for more details


Thanks!

p/s: Gambar boleh tengok kat SINI.

OPEN FOR KEMASUKAN NOVEMBER 2012 -- updated on 18th Oct 2012

Written By Ryehana
Wednesday, October 17, 2012
bismIllah...




This is my blog's song.

Named it after this song... Remember When by Alan Jackson.

It's so sweet, isn't it? *bats eyelashes*
 

HOWEVER...


Aku baru tau lagu yang selama ni aku dengar and download bukan dinyanyikan oleh Mr Jackson.
I don't know who sung the song before but I prefer the John Doe much much better.
His voice was softer, younger (not 'scratchy' like Mr Jackson tqvm) and oh... it touched my heart from the first moment I listened to it.

But who on earth was it?

Aku download zaman dulu kala from Bearshare.
Don't know whether I still have the song somewhere... definitely not in this laptop since it's hubby's.

Mine were passed to Hanis and then I don't know what happened to my dear ole lappy since Hanis now has new Asus laptop.

Oh the song...
I remember vividly the voice of the singer...

I just don't know who!

Bugs the hell out of me. Sheeesh.


Written By Ryehana
alhamdulIllah...
Tuesday, October 16, 2012
bismIllah...



I clicked on my old posts. Very old posts. Like this and this.

Lama kan? Tahun 2009.

My God... how time flies!

Yang menyentuh hati aku malam (pagi?) ni adalah komen-komen pada entry tu. Ramai bagi kata-kata semangat. I feel like I have friends that CARE. No wonder lah dulu aku suka sangat blogging. Addicted.
And aku pun sama jugak selalu blogwalking and comment entry2 orang jugak.

But now? Even aku sendiri dah jarang blogwalking and blog diorang pun ade yang berzaman aku dah tak jenguk... takkan diorang nak jenguk blog aku lak kan?

Huhu...

Nasib baik lah twitter masih ada. They, who have not blogged much these days (or aku yang dah tak bace blog diorang) are still on Twitter. That's how we still keep in touch. Thank God for twitter!

I'm feeling very emotional tonight. I miss those who touched my heart. I miss the old times... I miss when there were several comments on my blog entry... I miss that.

But yeah... I've changed. My style of writing changed too. People changed and they no longer blog/read my blog.

Wish I have a time machine where I could go back and savor the moments of having them as my 'friends'.


Written By Ryehana
alhamdulIllah...
Monday, October 15, 2012
bismIllah...


Baru perasan rupanya ada jugak gambo kat henpon aku masa pegi USS aritu.

So upload jela sekali lagi eh...

Cerita bergambar.

Beratur gak la nak masuk ni sebab sampai agak lewat... ade orang sesat tak jumpa bas masa turun kat imigresen malaysia otw datang sini. 



Me and Razin masa nak masuk Lights!Camera!Action!



Depan pintu gerbang Lost World kalau tak silap...



Far far away...



Razin tido. Kitorang nak lunch time ni... Belakang tu Madagascar Boogie nak start




Our lunch. Combo meal yang ada nasik, sayur, ayam separuh and agar-agar yang sedap!
SGD 15. Order milo ais lagi berapa dollar tah lupe...
Tapi betul laaa... Milo Singapore lagi sedap dari Milo Malaysia. huhu 




This is Monster Rock.
Takleh amik gambar tapi aku tak perasan lak masa dia gitau cos sebok melayan Razin. Sekali kena tegur cos amik pic. ekekeke... ni la dia gambonye =P



Street dance.
Nan tergedik-gedik nak menari jugak. Sanggup tunggu kot-kot diorang cari volunteer tapi dah terlambat. kalau nak volunteer kena masa awal-awal show.
Padan muka Nan hahaha...
*dia kan gile hip hop kejadah tah... so bab nari break dance ni gemor bebenor le*



Beli benda alah ni sebagai souvenir.
Mahal le jugak. SGD 28.00 kalau tak silap sekali ngan air iced lemon tea. huhu...
Yang ni aku beli yang Optimus Prime.

Ade lagi satu aku beli bekas air gak... kepala Bumble Bee.
SGD 29.90 and ade gummy bears kat dalam.




Razin naik benda alah ni ngan aku...
Mula-mula cam gayat, pehtu takmo turun le pulak!
kehkehkeh



Mel's Dinettes.
Not bad la suara diorang... Layannnn



Time dah nak balik baru aktif nak jalan-jalan.
Ermm mungkin jugak time ni kitorang semua duduk cos penat and sakit kaki, so dia borink dia jalan la hehe...



 Last but not least...

Blisters.
Hadiah dari USS kepadaku. Sakit gilerrr... Bila cucuk dengan jarum kuar air kat gelembung-gelembung tu.
Penat berjalan, kaki pun sakit!
huhu... 
Tapi takpela, so worth it ;)



Written By Ryehana
alhamdulIllah...
Saturday, October 13, 2012
bismIllah...


I found out today (or was it yesterday) about what you did.

It's unethical, greedy and selfish.

You lost my respect.

Yes, I admire you at first... for your good service and great recommendations... I too was amazed how you juggle your full time work with your part time business and family and manage your time to do all that you did.

You made me strive to do better. To work hard and compete.

It's a healthy competition.

Until I know you did something forbidden.

So yeah... now I know what kind of person you are. I can't believe you would do something like that. It's bizarre...

How I wish Allah will shed some light for you to 'see' and reflect on what you done. For I believe you think you did nothing wrong.

If only you knew how wrong you are...

Yes, it's good to have goals. It's good to lose some and gain some. It's good to sacrifice something to achieve your dreams.

But it is never a good thing if you use a wrong channel. A wrong way...

Matlamat tak menghalalkan cara.

Rezeki tu rahsia Allah. Bersabar dan berusahalah. Muhasabah diri jika things don't go our way.

Tak perlu nak tamak sangat sampai sanggup buat perkara tak sepatutnya.

Aku bukan baik sangat nak kata orang camni... tapi this is beyond my imagination. I was surprised like heck when I found out. Tak sangka...

Sekian.
Written By Ryehana
alhamdulIllah...
Wednesday, October 10, 2012
bismIllah...


Baru ade masa nak belek blog. Busy bebeno la kononnya... ni pun sebab perut tengah lapar tapi dok tahan takmo makan (malas nak masak sebenarnye) so update la blog sikit.

Nak citer sikit tentang trip ke USS aritu... Plannye dah lama... sejak early September lagi and sebenarnye plan nak pergi bulan September pas raya... Since aku nak ajak Mak, Nini and Nan, kena tengok jadual diorang gak la.

Mak and Nan ade ganti cuti sekolah ke ape tah pada hari Sabtu terakhir bulan 9 tu... So extend ke 6hb bulan 10. Alhamdulillah according to plan. Nan sampai Johor dengan bas from Pahang pada Khamis malam (malam Jumaat). Mak, Nini datang ngan bas dari Manjung and tiba Johor lak pada Subuh Jumaat tu.

So hari Jumaat tu semua dah ada... kitorang pergi Danga Bay untuk bayar duit tiket and jenjalan... Sempat la singgah JPO cuci mata. Nyarisssss nak beli handbag Coach rege 1k (after less 40%) tapi nasib baik tinggal display unit je. Kahkahkah. Aku dapat bayangkan betapa mesti aku akan menyesal cam nak rak kalau beli. Tak mampu buat  cara x mampu yer.. ade hikmah tu! XP

By the way, to those yang bertanya aku pergi camne, beli tiket dari mana bla bla bla... well, aku amik pakej dari Odyssey yang ade ofis kecik di Tune Hotel, Danga Bay. Ikut saranan from twitter la ni... hehe... (Thanks korang). Oh dan jugak from suggestion dari Kak Ct Norul Azizah yang dah pernah pergi dolu2 and she lived in JB.

Odyssey package: Adult - RM210 per person.
Harga ni harga weekend (sabtu ahad), inclusive tambang bas pergi dan balik serta tiket masuk USS.

Tiket masuk ni boleh beli online kalau nak murah.. Dalam RM180 camtu. Ade gak yang dapat RM155. Tengok hari la... peak hours ke tak. Aku maleh nak booking-booking online. Call je Odyssey tu and book. Pehtu sehari sebelum pergi, kena bayo kat kaunter. Ade je cara online tapi aku takde masa nak explore.

Razin free je tambang bas and tiket masuk USS cos less than 2 years old. Ala lagipun dalam bas dok atas riba. :)



Tips:

- Bawak la baby carrier cos agak menyusahkan nak bawak stroller bagai kalau naik bas. Bagi aku la... cos maleh eh nak angkut-angkut. Sebab masa turun kat imigresen Malaysia and Singapore kena amik sume barang dari dalam bas, takleh tinggal... so... memang tak koser la. haha...

- Plus, you can rent a stroller there but I didn't cos Razin tak nak berenggang langsung dari Mak or Ayah dia ni. Nak berdukung je. Jalan pun takmo cos takut kot. Tak biase dengan tempat  tu. Dah nak balik baru nak jalan-jalan.

MAKA, BELILAH BABY CARRIER DARI MAMAPANDA.COM untuk kesenangan anda di masa hadapan!! HAHAHAHA ~Iklan selingan~

- Bawak makanan sikit. Aku bawak roti gardenia yang ade seketul 70sen tu beberapa bijik seperti saranan Chokilala and air mineral. Razin je yang makan roti tu. Botol mineral dah kosong pun simpan cos leh isi kat water dispenser dalam USS tu (saranan Penyubiru). Alaaa diorang bukan check beg pun masa nak masuk. Kalau aku tau aku bawak burger McD banyak-banyak. HAHAHA

We're lucky it didn't rain. Kitorang takde pun bawak payung ke, raincoat ke... Malas. Aku gedik-gedik nak beli payung kat dalam USS tu cos time tengah hari panas terik kesian kat Razin tapi hubby kata takyah, bazir je. huhu... By the way, aku bawak SGD 200 (= RM498) je! Wakaka... tapi ok la.. cukup je duit tu. Siap ade lebih lagi... nak shopping ape sangat pun. Souvenirs jela. And makan. Aku beli souvenirs untuk letak kat umah aku je. Takde pun beli kat orang. =P

Ape yang best dalam USS tu?

Well... the rides of course!

1st sekali kitorang masuk yang Lights! Camera! Action! Steven Spielberg tu. Happening!! Razin pun masuk sekali agagaga... Dia bantai melalak kat dalam tu bila effect hurricane was on. And nangis bila kuar api-api kat atas air... Takut le kan... kuat gile kot bunyi sampai dia nangis pun bukan orang dengar. Huhu... Nasib baik nangis kejap je! Part last tu dia nampak tetiba ade kapal masuk dalam scene terus pelik and senyap. Anak navy betui! Hehe.


Kitorang dok row depan sekali tu ok!
Mau nyer Razin tak nangis... =P




Next, the most exciting one would be Transformers: The Ride. IT WAS 'THE RIDE'. Razin takleh masuk cos kecik lagi... So, aku pass kat Mak and Nini. Diorang pergi meronda ke Lost World sementara aku, Nan and husband masuk Transformers. Since awal (dalam kul 10 lebih pagi) so beratur la.. Then ade ape jadah delay ntah... lama gilerrrrrr tunggu. Dah masuk pun kena pusing pusing pusing baru la last sekali naik EVAC tu.

Masa tengah jalan dalam bangunan Transformers menuju EVAC.
Lame gile... borink aku tgk skrin-skrin tu sume. haha

Gambo diambil awek cun from Indon yang sempat Nan ayat-ayat (siap tukar-tukar emel lagi hampehh)


Komen aku, BEST GILE! So worth it to wait for hours! Yer, kitorang tunggu sampai dekat nak 2 jam kot baru dapat naik EVAC (the long queue, the technical delay bla bla). Bila Mak and Nini punyer turn petang tu kejap gile je diorang tunggu. Takde beratur ape pun. Cissss.



Ni la EVAC tu. Nampak cam biase je... Sekali kau naik!
Rasa la sendiri... huhu...



Maka, silalah bawak babysitter yang  leh take turns jaga baby yer. Rugi ok tak naik Transformers ni. Aku terjerit-jerit macam hape lagi dalam tu cos real beb. Macam masuk dalam movie Transformers tu la. Terpercik air ke muka kekonon minyak dari autobots la yang kena muka... 4D experience. Pastu terasa macam almost kena shot real cos siap terasa bahang api dari Decepticon's weapon kat muka. Part takleh blah bila macam nak jatuh bangunan. Angin menderu-deru kat muka and depan mata memang dah nampak nak kena tanah dah tapi diselamatkan Bumble Bee. Masa ni aku jerit macam nak hilang nyawa. Takut sangat!!! Bangunan tinggi tau... Huhu...

Enjoy gile ride ni... nasibaik Nan ikut. Kalau aku ngan husband je mesti aku sorang je terjerit-jerit. Bole tak dalam Evac tu dia senyap je? Ek idak, Uk idak... rilek n cool je. Hish tak best langsung. Aku, Nan and orang lain were all screaming our heads off. =P


Lepas abis naik Transformers' ride.

Pergi cari Mak, Nini and Razin plak tapi singgah-singgah amik gambo dulu...

Razin and Ayah.


Selain dari Transformers, Shrek punyer ride pun 4D jugak. Best la cos budak-budak leh masuk. Donkey bersin kuar hingus kita pun kena percikannye. Pastu bila kuar spiders banyak-banyak, rasa la merayap kat kaki and paha... Mat saleh sebelah Nini sampai angkat kaki la dok bersila atas seat cos geli kot. hehehe...



Masa dalam istana Shrek tu. eh ke istana Lord Farquaad? ape-ape jela..

Razin dok atas riba aku and macam nak menangis gak la cos tak biase dok dalam panggung.

Bukti bahawa he's not ready to be inside cinema yet. Tak nangis tapi almost nak nangis. Nasib baik dok atas riba Mak kan... your most safest place. Pujuk-pujuk bagi tak nangis...
Dia macam terkejut cos kerusi tu pun berenjut sekali time Shrek naik kuda, pehtu dia pun kena percik air bla bla bla... HEHEHEHE...

Oh Razin dah tukar baju time ni. Pakai sleeveless je cos panas terik kat luar.

Lepas abis tengok show Shrek. Razin tido kepenatan...
Memang time dia tido pun cos tengah hari.



Anyway, kena alert dengan show time.

Kitorang sempat la tengok Waterworld, Madagascar Boogie (menari), Monster Rock, Street Dancing (Nan takmo blah dari sini), Mel's Dinettes and ape tah lagi. Ok la...

Walaupun tak naik semua ride cos maleh and leceh cos ade bawak budak (and yang dalam Egypt tu takde sape nak tolong jaga beg... xleh bawak masuk loose items ) ape pun puas hati.

And no, we didn't ride the roller coaster. Seriau je aku tengok. hehe...

Bab surau, yes ade surau dalam ni.

Bab makan, ade kedai jual makanan halal jugak. Aku jumpa secara kebetulan time melepak tempat Madagascar. Dekat show Madagascar Boogie. Kongsi satu pinggan makan 2 org cos ayam dia besor. SGD 15 kalau tak silap. Razin banyak makan roti, buah and ape tah Mak aku beli kat dia. 

Ape lagi nak citer...

Enjoy the pics jela ek. Ni pun upload sikit je gambo. Maleh nak edit pics (cos semua gambar aku gemok!!) hehe...




Masa tengok Waterworld.

Razin dah ngantok tapi lawan mata.

Aku kena air jugak cos kena splash dengan badut 2 ekor tu. Sikit je...
Jadila sejukkan badan tengah hari buta tu :P









NAK DUKUNG JUGAK!


















My Ergobaby carrier helps a lot! Say YES to babywearing!

p/s: SALE BOBA is on for OCTOBER! Grab one nowwwww (Nak Ergo pun boleh. Contact me ok)


Written By Ryehana