Sunday, March 28, 2010

Buang yang keruh, ambil yang jernih

bismIllah...


Rasa terpanggil untuk mencoret sesuatu untuk ingatan diri dan pembaca blogku...

Malam tadi terjaga sebab dapat sms dari seorang kawan.
Biase la... terus terbangun bila dapat gosip-gosip nih. haha...

To tell the truth, I understand how she (not my friend who smsed me) feels. The one that (in my opinion) still doesn't let go of her past. Someone who still have a bullet hole in her heart. That was me a long time ago.....

I'm not perfect. I have made a lot of wrong decisions.

But you have to let go when the time is right. You have to let go if he doesn't want to be with you anymore... you have to let go when someone you love is loving someone else... it's painful but still, you have to let go. It's just not meant to be.

Don't look back.

Because if you do, you'll never get over him.

And stop stalking the new gf too. ;)

Tak payah ambil tahu ape-ape... It will give you great peace and calm if you just forget about your ex, the new gf and the things he did that makes your heart aches.

Buang yang keruh, ambil yang jernih. Dan happy-happykan lah diri!

Ingatlah, manusia ni takde yang sempurna.

To the two of you, I wish you all the best. No more cat fight over a man, please... ;)

Cheers!




alhamdulIllah...

6 comments:

apiih said...

buang yg buruk,beli yg baru..uhuhuhuhu ;p

Idalara said...

kdg2 kena buang yg keruh ambil yg jernih demi menjaga hati seseorg...
namun bagaimana pulak hati kita?

noor afzan said...

betul2..
bagus tuk kita saling ingat mengingati kan..
=)

....no name said...

i was in dat kind of d situation before. seriously, it's hurt!

Mr & Mrs Architect CuTe said...

betul3x...
kite pun pernah merasa situasi yang sama 2x!
mula2 memang rasa sakit yang amat sangat... sampai rasa nak kill2 die2 pun ada...
tapi atlast bila jumpa tunang kite ni barulah kite x kesah lagi dah pasal ex2 tu... sudahnya dieorang yang tercari2 kite balik. huhu.
sorila... masa tu dah tak layan dah... and yang paling seronok...
kite dapat maafkan perbuatan dieorang pd kita dulu...
sebabnya kita nk hidup happy dengan tunang kita....
xmo gado2 n pk2 pasal yg dh lepas...(alamak! panjangnye... ni komen ke hape ni... kuikuikui...)

ai@reel said...

xde yg sempurna,belajar dari kesilapan utk terus jadi matang