Monday, July 21, 2014

Tired old me.

Bismillahirrahmanirrahim...

Omg i'm so busy these days i wondered how i made it through the days without falling asleep while standing. 

Ok, exaggerating.

But really! I'm always tensed, stressed and rushing. That's what happens when u have 2 kids i guess...

I'm still alone handling the kids, house chores and managing my online bizz.

Business is good, i have more and more items in the store. I love everything to bits!

Ok first of all, i totally love 4moms product. The first thing that caught my eyes of course the Mamaroo swing. Bought it before lil Raul was born.


It's a cool gadget. Most moms bought Nuna Leaf (slightly cheaper) but I personally love Mamaroo best. Raul slept soundly in Mamaroo, but never dozed off in a Nuna Leaf. 

But then, Nuna Leaf requires you to push it every 1-2 minutes for it to sway... Mamaroo plak guna letrik. Biar je dia berbuai2 sendiri.. Siap leh connect kat phone and on ayat2 suci lagi... Hehehe

Cuma kekurangan Mamaroo agak susah nak bawak travel cos berat and kena buka then pasang balik untuk jimat space.


Ni Raul dalam Nuna Leaf Twilight. Debab dah kan? Hahaha.. Ni gambar last week. Sekarang guna Nuna Leaf pulak cos dah simpan Mamaroo and tilam kekabu depan tv ni.. Malas semak banyak2 gadget. Lagipun nak review Nuna Leaf pulak. So far okla tp jadi tempat dia lepak kalau takmo tido... Letak je kat Leaf tu and buka Disney. =)

Ehh aku nak cakap lagi satu product 4moms yang best... 

It's the 4moms Breeze!

Mulanya aku order extra untuk dijual (saje simpan stok), pastu aku rasa dah malas ah nak bagi Raul terbaring kat tilam kekabu di bawah... Rimas semak hahaha.. So aku pun ahh lantak, guna jela Breeze ni since dah ada. 

Memang tak plan untuk guna sendiri cos mahal gila kot. Yela, for a playard yang harga sampai 1k plus of cos la mahal bagi aku... But, dah asyik study product je, tergoda lak aii hahaha.. And i don't regret it!


Unboxing the Breeze... Heck it was darn heavy! So husbands, it's definitely for you to carry! Hahaha


Tada!! Done. It's a breeze to open and close it (that's why they named it Breeze). Memang senang gilaaaaaa.. Huahuahua... Mak suka!


First time Raul rasmikan Breeze. Elok je dia tido.. Aku lapik dengan kain designer cotton yang beli sejak zaman dulu.. Yang Kak Yana jahit jadi blanket. Tu je.. 

Breeze ni dah datang dengan bassinet (yang senang gila nak pasang) for baby besar Raul ni.. Ade changing mat jugak (bawah selimut tu ade nampak benda bujur warna biru tu lan? Tu la changing mat dia)

Ada padding utk bassinet and utk playpen bawah tu.. And of course it comes with travel bag too.. Memang sempoi pakai benda alah ni. Senang simpan and senang bawak travel. 

Alamak Raul dah jaga. Nanti sambung lagi review benda2 best. Daaa

P/s: pls follow instagram @mama_panda_store for cool baby gadgets


Salam


Alhamdulillah

1 comments:

BLuRpL3 said...

salam aidilfitri drp kami sekeluarga :)

http://blurplediary.blogspot.dk/2014/07/in-out-salam-perantauan-2014-drp-kami.html