Thursday, September 28, 2017

Boboi


bismillahirrahmanirrahim...




So aku ade cerita tentang Snowbell in previous post and how she has ran away... I have adopted another cat to keep Lola company (plus, I just love long haired cats!)



Masa mula-mula Boboi jumpa Lola. Kiri tu owner lama Boboi... akak tu dok dalam base je. 
Memang dia biakkan kucing-kucing gebu huhu










Bulu si Boboi ni panjang and lebat dari Lola.

Lola - mix DLH (Domestic Long Hair). Bulu kembang, tapi tak sekembang Boboi.

Boboi - mix flat face. Sebab tu bentuk muka bulat and flat sikit. Ada tear stains (jenis ni memang ade tear stain, tak best tul) and bulu memang panjang + banyak gugur.



Masa 1st time bawak Boboi balik Beruas last Saturday (23rd Sept).
Penuh kereta... Lola duduk dalam carrier sebab dia masih tak geng dengan Boboi.
Asyik bergaduh and kept hissing fiercely at Boboi. So takleh masuk sangkar sekali.
Aku baru ade satu je carrier. Rase macam tak perlu nak beli sampai dua kot?




Manja ya amat.
Love human company and banyak gaya tidur + baring yang lucu.
Lola masih sopan hehehe...



Baru beli Brewers Yeast ni secara online cos owner lama Boboi bagi kucing-kucing dia makan sejak kittens lagi (2 months). She said her cats loved it! So aku pun beli.
Ya Allah si Boboi ni punyelah suke... menyondol-nyondol suruh aku bagi lagi.
Benda ni bentuk tablet, aku letak dalam food bowl je. Cepat gile dia baham haha...


Masa bagi kat Lola, mula-mula dia tak makan... then lama-lama ngap jugak.
Tipsnye, letak dalam foodbowl & campurkan dalam makanan.

Aku tak pecahkan pun tablet tu.. malas...
letak sebijik seketul je. Nasibaik Lola ngap jugak.

Hopefully tak banyak dah bulu gugur ye Boboi oi.
Annoying gile dengan bulu-bulu dia yang melekat kat baju...
Tak biasa, cos Lola takdela bulu gugur teruk sangat. huhu



Nak bagi lawa and gemok! geram dengan kucing gemuk-gemuk haha...


Oklah. till then... Daaa




Written By Ryehana

0 comments: