Wednesday, July 17, 2013

Of... lots of things

bismIllah...


Rindu sangat kat Razin. Yer, left him in Beruas since Sunday... aku memang kerja asyik tinggalkan dia kat kampung jer cos aku takde assistant untuk tengok-tengokkan Razin time aku tengah bekerja.

Pedulikla orang nak kata tak jaga anak ke ape... yang aku tau, I'm doing the best I could right now. Ala... umah Mamito just 45 minutes away jer... (or 30 minutes away from Lumut kalau aku drive laju)

Aku akan balik Beruas every Wednesday. Kenapa Rabu? Sebab ada Pekan Rabu /lambak/ pasar malam. Hehe... so leh menyinggah. Khamis aku akan balik Lumut semula and bawak Razin... Sabtu or Ahad balik Beruas again and tinggal dia semula hahaha...

Last Saturday, aku berurut dengan makcik yang urut aku masa lepas bersalin dulu. Saje la... sebabnye Mamito panggil makcik tu tolong urut tangan dia, so aku menyibuk gak la.. lepas urut mak, tolong urut aku and check peranakan aku ni. Yela.. trying to conceive kan. So usaha la ni...

Rupanya memang betul dia cakap peranakan jatuh ke bawah... rahim jatuh? Entah tak reti aku nak citer... tapi sebab jadi macam tu makcik tu kata kerana aku ada angkat benda-benda berat. Well, of course le kan. Memang le ade.

Makcik tu kata lagi, "Memang le susah nak lekat... abis keluar je sumenya..."

By that I assumed abis kuar sume sperma kah? ekekeke... errr... blog ni blog dewasa ya. Sape belum kawen pegi main jauh-jauh.

Well... aku takdela beria sangat nak TTC di bulan Ramadhan ini (apakah???) ape lagi bukannye laki aku duduk sebumbung pun. Maka, chances to conceive memang nipis sampai la beliau pulang semula ke Perak. Lambat lagi... Takde beria amik folic acid jugak. Patutnye kalau ttc kena amik folic acid orang cakap...

Ade hikmah juga, aku boleh full throttle untuk capai sales target. Hehe...

Macam-macam benda aku jual.. semuanya revolve around the growth of my son. Kalau dulu masa Razin kecik lagi, aku banyak jual cloth diapers la ape la... yang untuk small baby.

Now dah berkembang ke toddlerhood.

Remember last post yang aku ade iklankan playhouse tu? Barang dah sampai last week and aku dah pasang dah pun. Pasang kat Beruas cos kat umah Lumut ni takde space since umah aku pun dah macam gudang. :P

Tunggu tenants blah baru  aku angkut balik playhouse tu ke Lumut.

Bawah ni video Razin yang happy dapat 'taman'. Tapi record kejap jer...


Best ok rumah ni. Razin suka sangat.

Masa baru pasang dia happy gile seperti terbukti pada gambar di bawah:

Hihihi...
Main la puas-puas yer Razin...


Sesiapa berminat nak beli playhouse di atas can contact me.

Retail  price: RM729.90

My price termsk postage? Email la yer... hehe...

And sebab barang ni pre-order, deposit RM200. Bila barang dah smpai at my place baru bayar balance.
Fleksibel kan? Leh la bajet-bajet jugak. :P

Kalau amik sendiri kat Lumut leh jimat kos pos. Tapi kotak ni besar gedabak. Muat SUV and MPV sahaja.
Perodua Alza muat jugak tapi tak nampak belakang ler huhu...



Lagi ape eh...

Oh yer... Mama Panda ade jual Desidoll Aminaa juga. Yang Talking Muslim Doll tu...

Leh refer gambar di bawah: 


PRICE: RM165

Add RM5 utk poslaju semenanjung.

Kalau beli more than one ade diskaun lagi. Meh beli meh... 

Authentic products yer..

Yang Yousuf punya takde stok lagi. This week or next week baru ada kot.

Lama sangat nak tunggu so  Razin main jela dengan Aminaa ni. hehehe...

Saje nak tunjuk jelah benda alahnye fungsi camne...



Full description:
Aamina will recite some essential Quranic words, phrases and surahs together with their meanings, including:
  • Now with Tajweed - correct Arabic pronunciation
  • As-Salamu'Alaikum
  • Bismillah hir Rahman nir Raheem
  • Al-hamdu lillah
  • Subhanallah
  • Insha'llah
  • Jazakallah Khair
  • Masha'llah
  • La ilaha illallah, Muhammad dur Rasul'llah
  • Surah Ikhlas followed by translation
  • Surah Fatiha followed by translation
  • Songs about Islam
Sesuai untuk budak 3 tahun ke atas actually...

Tapi leh je budak 2 years main. Monitor la jangan dia rosakkan doll tu heheheh...

Sekian, tu je kot post kali ni.

Salam...
Written By Ryehana
alhamdulIllah...

7 comments:

HoneY said...

ana.. muat la kalau kat alza. haritu hubby tak turunkan habis kerusi tengah tu. tu sebab terangkat sikit. dia boleh habiskan baring kerusi tu. huhuh.. dan memang best sangat ada playhouse ni. masa berbuka je letak naufal dan nazmi dalam tu main2. takda dah nak ganggu2 masa berbuka.

Ryehanna said...

haaa mmg muat kan. cuma aritu sbb xbaring abis so xleh nmpk blkg dr rearview mirror.

samela.. razin pn suka sgt. ana start engine nk blk lumut dia buat dek je cos ade 'taman. kalau x usah hrp... mesti berdrama airmata :p

natasha said...

salam..ana ke owner mama panda store tu?kita slalu buka coz nk tengok klu ada offer utk stroller n car seat..kalau ada roger2 ek..;)

Ryehanna said...

yes, natasha. sayalah owner nyer. hehe

insya Allah. slalu promote kt fb page kalau ade sale

Chekgu Azrine said...

semoga perniagaan sis maju ye..suka tgok orng berniaga nih..

Mama Panda said...

Thank you, Chekgu Azrine. insya Allah...

^_^

Hanni Hanafi said...

ana..akk berminat sgt dgn doll amina tu..nnti PM akk kat FB ek..