Wednesday, July 24, 2013

Of reading... and Razin

bismIllah...


Sejak semalam nak update blog tapi asyik terbantut.

Malamku serasa begitu pendek kebelakangan ni. Tatkala menidurkan Razin, aku pun tertidur sekali. Ahh pedulilah. Asal cukup tidur.

Sekarang dah jam 3.48 am tapi aku masih belum boleh tidur. Penat dan mengantuk, ya... tapi entah kenapa mata aku masih segar lagi. Padahal hari ni takde pun berehat atau tidur siang.

Oh well...

Rindu pada suami. Jumaat ni beliau pulang... :)

Aku baru selesai mengadap Facebook. Rutin harian. Rutin setiap malam...

I miss reading books. Before, when I'm single or when I was pregnant, I spent my sleepless nights by reading. Ya Allah I don't know how to describe this feeling. I really miss reading a good book. Hours lying on bed... lost in the book.

Like right now, I  would usually be reading if I can't sleep. But no, not now. I can't switch on the lights cos Razin is sleeping... dia akan bangun or tido tak lena kalau lampu pasang... And frankly, aku rasa aku dah hilang minat membaca tu. Dah banyak kali sangat aku beli buku tapi baru baca 4,5 muka surat, aku give up dan tinggalkan buku tu. Now I have 2 magazines and 1 newspaper (semalam punyer) I haven't read.

Aku dah setahun tak beli paper kot. Semalam saje je beli newspaper cos umah aku xde surat khabar lama untuk buat sendal barang2 dalam kotak untuk dipos pada customer. huhu...

Sebab dah ada anak ke jadi malas baca buku?

Tapi Mak aku tak pun. Sampai sekarang she still read books.

Or could it be because I have other passion? my online business yang aku sangat fokus? hmph. Fokus la sangat. :P

Tah la...

Tapi having Razin memang buat aku busy pun. Kesian dekat dia cos aku busy mengadap FB (cari duit) sampai dia main sorang-sorang je.

Sejak last week, dah tak tinggal dia di kampung. Mak plak yang suruh tinggalkan Razin cos they miss him. Aku lak bosan kalau Razin takde... sunyi sangat. Yer. aku busy dengan kerja. Tapi siang je... petang bila dah settle sume pos2 barang, aku ok. Malam pun sama. Bosan kalau takde Razin.

Razin sekarang tengah fasa yang sangat comel.

He loves being close to his mother. And nampaknya dia dah boleh paham dah sekarang yang "Mak buat kerja" bila mengadap FB 24 jam. Kalau aku cakap "Mak busy la razin... buat kerja ni...", he would back away and went back to his Upin Ipin or toys.

He's currently obsessed with 'Peek a boo' game. Tengah seronok sangat menyorok dalam selimut or towel. Kalau aku bangun pergi toilet, bila back on bed, dia bawah selimut and senyap tak gerak.

When I asked, "Eh, mana Razin??", dia akan tergelak-gelak sambil cari jalan keluar dari bawah selimut untuk 'Tadaaaa!' kan aku.

Seriously, VERY cute moments.

Tersenyum bila ingat balik. A child is really an angel, kan... :)

Sikit lagi Razin akan pandai membebel dah rasanya. Sekarang pun dia tengah dalam proses nak bercakap dengan ayat-ayat yang lebih panjang dari biasa. Excited nak bersembang dengan anak bujang aku ni.

Dia lah madu... dia lah racun.

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

3 comments:

amal said...

hehe comel razin :)

All About AnaYna said...

sama lar..anak mmg penyeri hati bonda..:)

Nurul Nadiah+Khairil Syazwan said...

Huhuhu, sama jugak situasi dengan saya. Anak membesar nak perhatian, kita punya fokus dah lari. No problem demi anak curi2 masa jugak layan dia :) all d best supe momma!