Wednesday, February 5, 2014

update untuk renungan masa depan

bismIllah...


Alhamdulillah work done for tonight.. well not really complete la.. tapi dah settle tulis segala consignment note for tomorrow's delivery. Barang je tak sumbat masuk plastik courier lagi.

Start minggu ni aku dah gunakan khidmat Poslaju for all my usual orders of baby carriers... Eventho kena bayar deposit RM500, tapi takpela... Asalkan popular, can reach many places, then... ok la.

Razin and hubby dah masuk tido and here i am still at my working table. In my SOHO. Last weekend went back to Beruas, hubby ikut masa hari Jumaat je... Hari sabtu dia balik Lumut semula cos kena duty on call. Rupanya masa aku kat kampung dia berkemas and mengecat. Cat tangga je pun.. hehe... and dia telah kemas meja kerja aku.

Sebelum ni aku buat kerja kat meja makan cos Razin ajak teman tengok tv... and senang aku nak pantau kalau orang courier datang ke ape ke kan... but then, bersepah la meja makan. Hubby was annoyed, I think (HAHA) so masa balik rumah Ahad lepas tengok dah kemas... sume barang dah sumbat masa ofis aku.

Meja makan yang  bersepah.
Laptop, printer, consignment notes bersepah, katalog Corelle bla bla bla... pening kan? 
Hihihihi...


Now meja makan dah clear dari sume tu melainkan benda makan je...

So now I am back in my office:


I need shelves to put stuff on... tapi laki aku tak bagi rosakkan dinding. Pfft.
Tunggu la nanti ade duit nak suh Ah Seng buat meja special sekali rak-rak yang fixed. Heh!


Dapat macam ni pun jadi la... ok kan...
(tho i foresee lagi berlambak la sampah aku nnt =P)

Actual picture from here.


Anywayyyy...

Hari ni first time aku join aktiviti BAKAT. Kena detailed actually. Kalau idak, takde nye nak pergi. Ni sebab nama dah kuar, maka terpaksa la pergi haha... selama ni dapat ngelak cos tengah dalam pantang la, ade kat Johor la bla bla... now takleh ngelak. T_T

Nasib baik la bini si Danial (kwn hubby) pun kena pergi jugak. Ade la geng.. kalau tak, abis la tercangak sorang-sorang.

Tak pernah tahu pun ade lagu Bakat. Betapa ignorant nyer aku.. haha...

dah la orang pun tak kenal. adeiii...


Lama gak meeting... dari 2.30 sampai 5 lebih. Sakit bontot and belakang aku duduk kat kerusi lama-lama T_T

Ok la tu. Rekod. Pertama kali join... AGM plak tu huhu... nganga jelah.

Oh yer, aku jugak dah mendaftar ke klinik kesihatan ibu dan anak kerajaan. Akhirnyaaaa... lama tangguh cos malas nak checkup gomen. Tahu jela waiting period dia camne kan... so sangat la malas. Tapi sebab aku dah decide and memang nak beranak kat HAT jugak, maka pergi jela daftar. 

Seperti yang disangka, kena minum air gula! Ape taknya, berat 80kg lebih kot. kakaka...

So last Monday I went to A10 untuk minum air gula tu. Aku ingat macam air gula kat KKIA Sitiawan dulu, nurse bancuh sendiri... ni rupanya dapat botol sorang satu and air tu perisa oren. wahhh nasib baik sedap! Razin pun sibuk nak jugak hehe... alhamdulillah tak muntah. 

Kalau checkup kat KKIA ni memang kena datang awal la.. masa 1st day aku pergi buat buku, aku kuar pukul 7.50 pagi. Sampai A10 dalam kul 8... tu pun dapat no. 5.

Last Monday kuar umah kul 8, sampai sana dah no. 14! Huwaaa... tensen cos bawak Razin kan... Kesian Razin pepagi buta kena ikut aku kuar and teman kat klinik. Nasib le... (dah lama tak hantar dia ke taska.. pergi taska 2 bulan je)

Ape lagi nak tulis...

Tadi idea macam membuak-buak, now macam dah hilang ingatan.

Lenkali jelah sambung.

Adios 

Eh last but not least nak tempek gambar Razin....


Cinta hati beta.




Written By Ryehana
alhamdulIllah...

0 comments: