Tuesday, June 17, 2014

My new diaper bag: Skip Hop Forma Pack & Go Tote

bismIllah...


Sejak mengandung anak kedua, kegilaanku pada diaper bag semakin menjadi-jadi. Just got a new diaper bag a few weeks ago and can't help but share my review on the bag in this blog hehe...


This is it! I picked this color 'Peacock' supaya nampak ceria and lain ckit (aku ni asyik beg hitam hitam dan hitam)

The highly designed bag comes loaded with two packing cubes and 11 pockets to keep everything in its place, along with a cushioned changing pad. 

Featuring lightweight fabric and quilted details, the water resistant bag is perfect for anywhere the day might take you. A convenient front zip pocket holds one matching mesh packing cube and one trendy patterned insulated cube, which is perfect for bottles, sippy cups, or snacks. 

The Forma is the ultimate in pack and go organization from infancy to toddlerhood and beyond.

Haa... 11 poket tuuuu... =D


Love it when it arrived!
Ada banyak poket untuk sumbat macam-macam. And yang paling aku suka ialah ada 2 beg kecik yang datang sekali dengan diaper bag ni.

1 mesh bag
1 insulated bag

Hehe... I love the chevron prints. So nice =D


Masa travel balik Pahang last weekend aku pack parts Medela breastpumps dalam beg kecik corak chevron tu. Material insulated so kalau pam susu and simpan dalam tu ok la... memanjangkan pengekalan suhu susu.

Another bag (the mesh bag) was packed with spare clothes and disposable diapers of my newborn baby. Senang, kalau dia membuang time travel, bawak kuar mesh bag tu je ^_^

If you took out the 2 small bags, ade space and pocket lagi kat diaper bag ni untuk sumbat barang.
So it's really convenient!


Cushioned changing pad is included. Boleh stuff je kat back pocket.



Inside my bag.
Ada swaddle wrap, napkin, more disposable diapers, my breastpump pouch...

Not seen here:
Pacifier (hehehe), my purse, ubat-ubatan and minyak bla bla...

Dalam ni macam-macam boleh sumbat.




My new best friend: Medela Freestyle.
Kesayanganku oi! Pump ni letak bahagian dalam beg :)




Gambar Isnin lepas masa bawak baby for his 1 month check up.

See... this bag wasn't so huge. Okla... kalau bukan travel jauh-jauh and tak letak barang banyak sangat, takdela kembung semacam.

So this is my 3rd diaper bag. Hehe...

All in all. Loving it!

Sesiaper berminat nak beli nanti akan ada ready stock di fb page Mama Panda Store.

Last but not least, 2 photos of my children!



2 hero... Pening mak kamu (tapi idak jugak kuruih-kuruih!)

Adios!


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

2 comments:

umi_nasuha said...

Price nye ana?

Allene said...

kemas je bag. klu cmni, tak ada la yang tertinggal. semua compartment sangat useable.