Tuesday, December 16, 2014

Baby 2015

Bismillahirrahmanirrahim...



Ni gambar scan last week.

Alhamdulillah... Rezeki... Yeah, dah tau preggy sejak awal bulan December lagi. 

Start period masa Raul 4 bulan last September, then another period masa dia 5 bulan (Oktober)... Lepas tu bulan November dah tak period.

Jujurnya aku tak terfikir langsung yang aku preggy... Dok fikir period xberapa betul cos breastfeed baby dan sebagainya. And then one day, pepagi aku rasa lapar sangat and mual2 nak muntah. Tak muntah pun.

Ermm terus beli pregnancy test, sekali kau memang positif.

Perasaan berbaur. More to surprised. Then scared. Pastu sedihhh.. And lastly happy.

Terkejut cos tak sangka. Totally unexpected.

Takut sebab aritu kan czer. Macam baru je perut kena toreh. Errr.. No wonder la ade rasa semacam je kat luka czer tu sebelum ni. Takut oiii

Then sedih... Sedih and kesian kat Raul. Yer, tak payah le kome2 nak komen sian kat Raul etc. Aku tau laaa... Aku sendiri anak no.2... Mak lahirkan Nini time aku setahun 2 bln. Sama mcm Raul nnt... Baby 2015 akan lahir bulan July. Time Raul setahun 2 bulan. Rapat gila. 

Memang kurang perhatian and selalu tantrum cos nak attention. Haihhh sian aku. Sian Raul jugak. Takpela Raul... Mal will try my best to give u all my attention and care so you dont feel left out. High five to being the 2nd baby huhu

Lastly yes happy juga. Allah tu dah atur elok2 perancangan untuk aku. Aku ingat lagi aku ade tulis kt 'plaque of vision' masa team building Hertz dulu yang aku nak 3 orang anak before umur 30. Dapat jugak. Tahun depan Ogos aku 30 tahun... Baby due July... Alhamdulillah..

Sekarang yang aku harapkan ialah kesihatan yang baik dan tiada komplikasi apa2 pada luka pembedahan dahulu. Mengharap dengan sangat.

Yes, it's early. Very early.


Alhamdulillah...

5 comments:

mAr@ZiEy said...

Tahniah!!!..Sila pekak kan telinga dengan anasir luar yg cakap kosong tu..I feel U..Paling penting..family U akan bertambah meriah..Gegirl maybe kali ni..heheh

PakMail said...

Puan Ryehanna,

Tahniah. Selagi masih muda dan mampu dari segala aspek teruskan. Mudah2an dgn kedatangan ahli baru bertambah lagi kebahagiaan, keberkatan dan kemurahan rezeki dari Allah swt. Semua menjadi kenyataan. In syaa Allah.

Norkhadijah Shamsul said...

COngratulations kak ryehanna! Wishing you dapat baby girl. Hihi

Ryehanna said...

To Mar@ziey: Thanks...insya Allah hehehe

To Pak Mail: Terima kasih... insya Allah mudah-mudahan

To Norkhadijah Shamsul: Thanks dear... insya Allah.. ramai org wish cmtu mintak2 dpt la haha

~LeeyanaRadhi~ said...

wahhhh Alhamdulillah .. congrats babe...bt xtau je org nk ckp ape, dah DIA nk bg... ;)

Doakan aku pliss... :(