Wednesday, December 17, 2014

Susu

bismIllahirrahmanirrahim...



Haaa... dulu selalu nampak mak-mak orang post pertanyaan boleh ke breastfeed baby time preggy? Some doctors suruh stop, some said go on...

Selama ni aku dah set dalam kepala otak nak stop bf once preggy.

But now dalam dilema. Tak sampai hati oi! Baby baru 7 bulan... Time Razin dulu yer la... dah 2 tahun sesuai sangat dah stop kan... ni Raul kecik lagi. So aku masih teruskan bf dia.

Tapi sejujurnya Raul dari awal dah campur dengan susu tin... especially sejak hantar baby sitter 1 month (plus) ago.... kiranya 50% FM (formula milk) + 50% mommy's milk. Memang bekalkan FM sejak ke baby sitter cos aku MALAS nak pam and malas juga nak susahkan baby sitter.

Dan aku malas nak pikir serta pening2 mahupun stress bab susu. Ada tu ada la. Tak cukup, topup.. Ya, makin tua ni makin aku rasa tak perlu nak serabut otak hal kecik camni.

By the way, pregnancy memang membuatkan production susu drop gila-gila.

Before aku tau aku pregnant, aku sangatla heran kenapa beberapa minggu sebelum tu time malam MESTI Raul still nangis-nangis walaupun dah bagi susu (selak baju jer). Sampai kena mintak laki aku turun bancuh susu then baru lah dia lena tido sampai subuh. (Raul ni jenis bangun 2,3 pagi nak susu huhu)

No wonder la... rupanya preggy. Sebelum ni kalau dia ek ek nak susu, sumbat je boobs then senyap sampai Subuh. Mak pun rilek. hehehe... now no more T_T

Takpela... drop pun drop la.. still ade lagi susu tu... cuma tak banyak macam dulu. And so far takde la plak sakit-sakit contraction ke ape time bf. Ok kot....?

Anyway...


Just wanna share this beautiful nursing cover that Mama Panda's selling!

Brand Bebe Au Lait yang famous amos kat US nun...




I got myself the Bebe Au Lait Musling Nursing Cover in Isla.

Abaikan lebam bawah mata tu yer. huhu...


Aku suke nursing cover ni 1st sekali sebab cantik! Haha... and design dia memang tersendiri. Takkan sama dengan brand lain cos ni kiranya designer nursing cover la ni... Kan Gwen Stefani pun pakai. ehehehe...



Sebelum ni aku tak pernah pun ada nursing cover. Tapi sebab Bebe Au Lait punyer ni cantik and ade benda alah keras atas tu, rembat jela seketui.

Harga pricey sikit tapi normal la for designer collection... RM120 utk cotton biasa and RM126 untuk muslin.

Sesiapa berminat nak beli boleh ke link berikut: http://mamapanda.com/index.php/breastfeeding/nursing-cover.html


Well, I guess that's all bebelan arini.

Nak mendownload movie pulak (perasan tak busy padahal banyak benda pending huahua)

Till then.

Adios.


Written By Ryehana
alhamdulillah...

2 comments:

Allene ALineWorks said...

preggy mmg susu drop gila2... nak amik booster pun rasa macam tak berani.. tkut effect kandungan...

Bunda a.k.a KN said...

Salam ukhuwah dari Bunda..