Friday, July 8, 2016

Selamat Hari Raya 2016!

Bismillahirrahmanirrahim...

Dah 8 July baru nak update blog. Raya ketiga dan aku masih di Pahang, kampung husband.

Start gerak ke rumah kakak ipar last Sunday, tidur rumah dia di Batang Kali 1 malam. Dia nak tumpang balik Pahang cos her husband went back to Algeria, and tak bagi dia drive seorang (with son).

Baru lah aku nak jejak kaki rumah Kak Lang aku tu. Dulu dia pernah ade rumah di Kajang Villa Heights tapi jual a few years ago kekonon nak pindah/migrate Australia or Algeria tapi tak jadi.. Balik Malaysia semula and bought a new house in Batang Kali.

Giler lawa rumah dia... Anak pun sorang je darjah 5. Aku suke cos memang rumah konsep moden yang aku suke. Sempat amik gambar bilik air bawah je haha...



See??? Siap ade jacuzi! Aku nak jugakkkk huaaaa... Ntah berapa ratus ribu la abis untuk renovation cos rumah lain yang sederet biasa-biasa je...

Anyway, back to Raya story.

Gambar raya pertama:



Tema mint green.

Raiq takde baju melayu cos takde size. Lagipun takyah la nak pakai... Panas...



Selfie Raya ni banyak dapat likes kat Facebook. Kahkah... Ni muka tipu by the way. Guna apps yer. Silalah download the Makeup Plus app untuk edit gambar muka flawless hahahahaha

Oklah tu je update Raya. Esok sabtu dah nak blah... Pergi rumah Mak Yang pulak untuk hadir ke majlis pertunangan sepupu aku, Naufal hari Ahad nanti...


That's all for now.

Adios


Alhamdulillah...
 

0 comments: