Monday, February 13, 2017

Getting things done

bismillahirrahmanirrahim...





Phew! Busy day today. Now sempat masuk kedai jap and nak update blog before amik Razin kat taska pukul 12 kang.

Bayangkan last week aku almost tak masuk kedai langsung. Ape lah yang aku fikirkan... haih...

Anyway..



Pagi tadi, lepas hantar Razin pergi kindy, aku balik umah siap-siap untuk pergi Hong Leong bank cos nak isi borang dispute for unauthorised payment kat credit card aku.

Boleh je email, tapi aku malas nak print scan segala, pergi jela terus bank.

Settled. Akan dapat new cc in a week I think. Ni kali ke 2 aku dapat new cc in less than a year!

Fobia plak nak isi-isi details credit card secara online nih. Nyampah aku...

Lecehnya bukan ape, aku buat takaful/insurans aku + budak2 ni charged kat cc. So leceh la nak update new cc lagi. Malassssss



Next, lepas pergi bank, pergi Kamdar lak cos kain untuk tempah baju melayu for raya tak cukup 2.5 metres. Malam tadi semangat pergi hantar kat tailor (since laki aku kan nak balik kerja dah), ukur-ukur semua... and tailor gitau kena tambah kain lagi. Who would've thought 1 adult baju melayu and 3 kids would need 10.5 metres of cloth? Hmmm...

Anyway, sent the cloth back to the tailor around 10 am tadi. Kebetulan kedai dia dekat Giant je, so sambil basuh kereta, aku pergi la kejap jumpa tailor.

Ohhh... sebut tentang kereta.


This is the car that I've been using for about a month now, I think...



Memula pakai Toyota Vios Mamito, pastu lepas repair etc (aku bagi eksiden sikit kakakaka), hantar balik kat Mamito cos dia pun nak pakai kereta.

Laki aku bodek tokei kedai for replacement car since the car he booked tak siap-siap lagi (Wira), dapatla pakai Hyundai Elantra ni free.

Memang le best cos better than Wira kan? hahahaha... so ok jela pakai.

Harini kena pulangkan semula cos Proton Wira yang lakiku beli dah boleh amik petang kang. That's why la pergi hantar basuh... orang dah bagi pakai free, tak reti-reti nak berterima kasih ke kan... =P

I dreaded having the Wira though. Mintak-mintak la okay... it's supposed to be hubby's car tapi sebab lakiku takde lagi, kena la pakai for a week dulu. Tak sabar nak pakai balik MPV huhu...


Hmm...

What else to write...


Gambar semalam masa pergi umah auntie Poh Yoke untuk tempah baju raya.

Haaa.. semangat tak? 

Wakakaka....


Aku just malas nak buat benda last minute. Lagipun tahun ni raya kat Beruas ok. Of course le semangat. Ngeeeee....




Oklah, dah 12.40... kejap lagi nak kuar amik Razin, pastu 1.30 hantar dia balik... then after that tukar kereta. huuuuu...

Cuak.

Till then.

Salam.
Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: