Thursday, May 18, 2017

Bedroom Makeover - Dah siap

bismillahirrahmanirrahim...


Memula pasang wallpaper kat bilik budak-budak dulu since the wallpaper that I chose for guestroom takde stock pulak.


Pasang pada hari Isnin lepas, 15hb Mei 2017.
Ok gak stripes nih kat bilik budak-budak. Ceria gak la...

Of course, kalau nak jimat, leh cat sendiri.
Tapi aku malehhhh

2 walls letak wallpaper corak stripes, 2 walls lagi wallpaper plain hijau.
Ade banyak gile balance wallpaper hijau tu. If rajin nanti aku pasang kat homestay =D




Langsir baru jugak. hehehe...




Abaikan kotak oven atas lemari. tak tau nak humban mana (biasa le jenis sayang nak buang kotak cos leh guna untuk packaging barang haha)

Actually lemari tu aku nak balut dgn balance wallpaper warna hijau, tapi brother tu kata tak boleh cos nanti gam tak melekat cos permukaan almari tu licin.

If aku nak balut, aku kena cari wallpaper sticker (yang dah ada pelekat/self adhesive) baru boleh.

Gitu rupanya... baru aku tau =P





Sorry kualiti 'fish eye' lima ringgit lol.


Overall aku sangat puas hati dengan how the kids' room turned out.

and know what? dah 3 malam Razin slept in his room ALONE. 

Alhamdulillah. Lega sangat. Tak sesia Mak hias bilik lawa-lawa haha




On the other hand, guest room aku pulak....

FYI, aku TAK PUAS HATI with how it turned out.

Tengok le sendiri...


Masa diorang pasang, aku amik pic and was surprised to see "eh apesal macam berbelak-belak je wallpaper nih??"

*berbelak/bertompok/x sekata*

Alamak... tak lawa la... sedih tapi takleh watpe, dah ko pilih yang tu kan... T_T





Abaikan semak-semak tu... takde masa nak kemas lagi




See? Berbelak-belak bila amik gambar. Tak cunnnnn :(





Sebab ape nampak macam tu?
Sebab ade shiny-shiny benda alah ni!!!
Oh menyesal haku. Kalau aku tau, aku tak pilih yang ade berkilat-kilat ni.
 Hampeh tol...




Without lights on. 




Hmm.. memang ok je actually, tapi bila kena cahaya, tak cantik.
Tah la... yang ni aku kurang puas hati sikit. Nasib baik la kos tak sampai RM500.
Redha jelah. Nasib baik just bilik tetamu.

But aku belajar sesuatu, jangan pilih wallpaper berkilat-kilat dah pasni! Hahaha



Ni sebenarnya wallpaper asal yang aku pilih.

Suke gile yang 1st tu, tapi rupa-rupanya bila check, takde offer.
Mahal gile.. koser le kan...

2nd tu plak, aku pilih corak camtu tapi warna lain... biru/hijau. Tapi takde stock.

Lastnye pilih yang macam dipasang cos aku tak larat dah nak check sehelai-sehelai album tu...
huhuhu...


Dah selesai. Duit balance tak bayar lagi ni wakakakaka...

Sebab blinds kat bilik aku belum pasang, barangnye tak sampai lagi.

Hopefull by esok leh settle la.

Till then.

Bye!





Updates!!

Dah siap pasang blinds kat master bedroom. Warna purple hehehe... biase la aku memang suke purple.. future theme would be 'purple bedroom'



Langsir sebelah tu purple jugak actually. Dark purple.

K tu je. bye



Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: