Thursday, August 31, 2017

Penat gila

bismillahirrahmanirrahim...


It's 2.30 am and here I am, writing in my blog.

Aku tengah penat nak mampus sebenarnya. Tapi sebab baru bedal secawan nescafe, cerah la kejap bijik mata. Maka, marilah kita update blog sekejap. Sebelum aku terlupa benda-benda yang berlaku dalam hidup aku beberapa hari ni...



23/8/2017

First time kehilangan Lola. Malam 23hb tu. Hilang time aku takde kat rumah. Macam orang hilang anak dibuatnye. Menangis-nangis aku malam tu takleh nak tidur cos cari Lola tak jumpa.

Next morning pun cari tak jumpa.

Alhamdulillah lastnye jumpa gak. Kat sebelah rumah je rupanya. Hampeh sungguh. Seriau nak lepas dia bebas sangat.

Gile tak sedih.. dahla malam sebelum tu dia tidur bawah ketiak aku. Sayang gile okehhhh




25/8/2017 

First time hantar Lola boarding di My Pet Zone, Manjung.

Have to. Takde sape nak jaga cos orang kat Beruas pun semua ikut pergi trip ke Langkawi yang Mamito organized. Okla, RM10 je sehari. Hantar Jumaat, amik balik Selasa pagi. RM40

Malam 25hb Ogos tu pukul 10 malam naik bas Uncle Prabha and bertolak ke Kuala Perlis.



26/8/2017

Sampai jeti Kuala Perlis around 5.30 am kot? Or was it 5 am? Tak ingat. Solat then naik feri ke Langkawi pukul 7 pagi.

There were 25 of us. Seronok sebab saudara-mara je yang pergi.

Stay kat Hotel Langkasuka di Kuah cos hotel tu memang yang selalu kitorang stay. Senang cos sebelah Langkawi Parade. Lagipun dah upgrade rupa bilik. Masa pegi tahun 2012 dulu seingat aku macam buruk sikit rupa biliknya. Ada karpet yang bau kepam. Now takde karpet dah. Haha... ok la... kitorang semua duduk satu level.

Entry pergi langkawi tunggu next entry cos tak best bercerita takde gambar.




28/8/2017

Sampai Beruas pukul 10 malam kot, pastu terus shoot balik Lumut malam tu jugak. Penat gile melayan budak-budak. Dengan rumah bersepah with used clothes yang perlu dibasuh etc. Benda cmni la aku nyampah if pergi berjalan huhu...


29/8/2017

Masuk kedai and settlekan banyak gile keje. Benda nak pos, payment kutu yang perlu dicheck etc. Patut amik Lola pagi, tapi aku amik dah pukul 1.30pm cmtu huhu...

Then fikir-fikir balik, Rabu nak balik Pahang cos Raya Haji turn raya sana. Ade anak buah nak bertunang lagipun. Ah sudah. Nak hantar Lola boarding semula ke?

Alhamdulillah kak Iezan Woods yang buat kek/cupcakes tu suruh aku hantar Lola rumah dia je... hehehe... lega... bukan sebab jimat duit, tapi aku tau if dia stay dalam rumah, hepi la sikit... if boarding, confirm kena kurung je kan.. Sian Lola.

So pada petang Selasa tu aku mandikan Lola and clearkan badan dia dari segala kotor. Cuci telinga, cuci mata, cuci bontot haha... Bagi mandi wangi-wangi cos I'm sure anak kak Iezan nanti mesti nak main ngan Lola. So bagi la Lola tu bersih dulu

Elok settle mandikan Lola, Mamito datang dengan Nan, Aina, Kak Peah, Kak Eda, Amirul and anak-anak jiran (ade anak jiran namanya Mizi, anak Kak Eda yg bonding ngan Raul masa pegi Langkawi... udah rindu kat Raul jadinye hehe... so diorg saje bawak si Mizi jumpa Raul)

Lepak-lepak Marina Island and amik-amik gambar. Biasa la Aina and Nan memang suka amik-amik gambar kan... Layankan je heeee



Marina Island sunset



Aina & Afnan




Amirul





Aku yang tengah haha





Laki aku yang bukan jenis nak bergambar ni pun layan jelaaaa






Beg ni serius best weh! Petunia Pickle Bottom Boxy Backpack.
Nanti free aku review (kalau rajin)




OOTD lah konon.






Aina jadi model. Lawo sikit. Dari aku jadi model?
Gemoksss hahahaha





Aina jadi model lagi.
Pockit stroller ni bawak pergi Langkawi aritu. Berguna sangat!





Raiq. budak kuat nangis





Razin




Aulia. Adik Aina. Bawak pergi Langkawi juga aritu






Err susah nak bergambar satu family.

Aku gemok! Huwaaaa... stress...

nanti lah semoga muncul semula semangat yang hilang tu... :'(





30/8/2017

Patutnya hari Rabu balik Pahang. Memang pack jugak baju pagi semalam, then tunggu guest check out homestay, kemas-kemas bla bla bla. (seksa oi nak kemas dengan budak 3 orang tu ada) makanya end up aku penat and tension gila, tak jadi balik semalam.

Tunda balik Pahang pada pagi 31 Ogos.




31/8/2017

Now dah 3.03 am!! I need to sleep kejap lagi.

Sebelum update blog ni aku baru lepas kemas beg, sapu and mop lantai, lap-lap dapur... then mandi and buat nescafe untuk mengadap komputer. Badan penat gila tapi takleh la biar umah bersepah macam reban ayam. Xtenang hati aku... Done check payment kutu etc baru la update blog.

Oklah.. dah start ngantok gak ni. Semoga perjalanan pergi dan balik selamat semuanya.

Doakan pertunangan anak buah berjalan lancar hari Sabtu nanti.

Till next week.


Daaa






Written By Ryehana
alhamdulillah...

1 comments:

Marshalizadotcom said...

Ana cantiknya pic tu....dan berkenannya pockit stroller tu......