Wednesday, August 2, 2017

Review Cat's Best Öko Plus Litter

bismillahirrahmanirrahim...



Bought the 10L ones at RM46. 
Beli di Kedai My Pet Zone Sri Manjung
Aku rasa kedai ni je ade jual kat Manjung cos Top Pet Shop yang besar kat Sitiawan pun takde brand ni. Ade jual wood pallet lain...





Lola's pee. huahua
Jadi ball, senang nak remove.



video

Boleh terus humban masuk toilet and flushed it down.





Dah pakai almost a week now and I really like it! Tak berbau, mudah dikompos and paling penting, boleh flush masuk toilet. Kurang sampah. Though ada orang review diorang still buang cos takut toilet sumbat, but believe me, I don't think so. Sebab material dia dari serbuk kayu yang mengembang bila kena air. Memang senang hancur. Lagipun ni teknologi Jerman kot. Import dari Jerman. So aku yakin diorang dah buat research and study yang terbaik.

The downside?

1) BERSEPAH. Hahaha... sama jelah macam pakai kristal kot. Or maybe much worse? Sebab ni kepingan kayu... lagi sakit mata tengok dari butiran kristal. Haha... Sehari kena sapu 3x kat sangkar tempat dia melepas ni... 

2) COSTLY. Well, for me... a bit costly lah. Selalu pasir leh dapat dalam RM20 gitu seguni kecik...lasts for a month I think? Tapi ni 10L dah RM46 and aku tak pasti tahan sebulan ke tak. From the amount of waste yang kucing sepahkan, macam tak sampai sebulan abis 10L. Tu sekor kucing ye... Lola is 6 months old. Kalau kucing banyak, banyak taik? haaa jenuh hahahaha... 

Ape pun, we'll see berapa lama 'mampu' nak pakai benda alah ni. I hope for long. Cos aku suka kemudahan flush masuk jamban tu. Tak pening nak buang taik masuk plastik, pastu masuk tong sampah... Berbau gile tong sampah walaupun taiknye majlis bandaran dah angkut. Tau-tau jela taik kucing kan... busuk gile...

If flush masuk jamban memang settle la. Takde pencemaran bau langsung. Sangat kagum jugak dengan Öko Plus ni cos walaupn ada cebis-cebis kepingan kayu bertaik yang jatuh dari scoop (haritu Lola sakit, cirit-birit), still... the litterbox tak berbau langsung. ODORLESS. Ok, not exactly odorless.. ade bau kayu la... tapi of cos la better bau kayu dari bau tahi kucing kannnn... hahahaha


Will I recommend this to a friend?

DEFINITELY!


video


Love you, Lola!

Dah berisi aku tengok dia ni.
Ape taknya, diet RC Hair & Skin...

Pas habis yang trial pack tu nak bagi FIT32. 
Hopefully rasi la... tak sabar nak bagi gemok haha




Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: