Wednesday, November 14, 2012

Great talks

bismIllah...


Cuti Deepavali. So yeah, a public holiday! To be honest, I don't really care for PH or weekends since I AM A HOUSEWIFE! Hari-hari cuti maaaa... but then, not everyday I can see my husband chilling in bed late in the morning :)

But Hubby bangun awal and siap-siap pun awal. Aku ni celik-celik biji mata terus open lappy since dapat banyak notification to my Blackberry and I can't check on my phone since the telco line in my house area was BAD. STILL BAD THO.

Elok kul 11 pagi camtu aku dapat sms dari Bed (or Baydah, Bedah, Siti Zubaidah). Oh, my bestfriend yang aku dah lama tak jumpa since my wedding! Giler lama ok. Padahal kampung sama-sama kat Beruas. Dia jauh sikit le kat area Batu Hampar. But still, takdela jauh benor pun. Lama tak jumpa ok. huhu...

Bed ajak jumpa since arini cuti... she is now working as Pegawai Veterinar kat Nusajaya, Johor. Her office is next to Legoland. Tapi tak pernah gak masuk Legoland. wakaka... ajak masuk Hello Kitty punyer tempat yang baru buka tu (dekat-dekat Legoland jugak) tapi malas la.. aku bukan minat HK pun. Anak aku jantan lagipun. :p

So we settled to meet at Angsana Mall... Aku pun baru 1st time ke Plaza Angsana tu... Blame my husband. Asyik bawak ke Kipmart Masai je! Huh.

Pas Zohor camtu kitorang pun jumpa kat McD. Tak berubah pun Bedah. Sama je macam dulu. Aku ni yela kan... gemok! T_T

Terasa syahdu pula cos Razin dah besor gajah baru Bed dapat tengok.

Kitorang sangat close zaman sekolah dulu. Tanyala sesapa pun... mana ade Bed, aku mesti ade. Mana ade aku, Bed pun mesti ade. Yela, dulu dia and cikgu Pah nyewa sebelah umah aku je pun. Makan pun main jerit-jerit je untuk ajak makan sekali. Sama jugak kalau berjalan... pantang kereta cikgu bergerak, aku mesti ngekor. haha..

Oh kenangan....

Hubby was 'sporting' enuff to leave us to chat. Then dia datang balik, aku suh amik Razin cos Razin restless (dah ade anak, camtu la... mane leh sembang lama2 macam zaman bujang huhu).

Then sambung bersembang kat McD tu... We talked about lots of things.. yela, years of not catching up kan... macam-macam benda la yang nak disembangkan...

It's sweet knowing I can just talk to her macam takde gap tahun-tahun tak berjumpa. We easily picked up where we left off. I always feel like this with Nyda too. Ni la kalau bestfriend kan? Walau tak jumpa, but we shared experiences with none other than that person. Jumpa balik takde awkward ke ape ke... =')

Can't deny that I feel sad that we cannot be who we used to be. People changed, yes. And of course, time changes us.

Oh sebak lak tetiba... sedih bila ingat balik things and people we lose as we grow. Of course with Bed, aku akan ingat Cikgu Pah. Cikgu Pah yang dah membawa diri... haihh... sedih ok...

Anyway, I'm glad Bed is one of my friend yang kata laki aku ok, tak pendiam. Cos no one else said so! Haha...

"Eh Ana, ko kata laki ko pendiam... Ok jer cakap ngan aku tadi" she said.

"Memang la... dah ko tegur dia ajak sembang sekali... cer kalo ko sembang ngan aku je? dia diam jela... nak harap dia tegur ko dulu memang usah harap ler"

I know my husband too well.

Sebab tu Bed ni ramai kawan. Dia jenis ramah, sempoi and ok je nak nyembang ngan orang. Dia yang tegur laki aku dulu. So laki aku ok jela... nak harap laki aku tegur dulu memang sampai kiamat takde la... dia jenis diam je.. orang tegur baru dia bercakap. hehe...

Aku memang bertuah ade kawan-kawan yang baik cam Bed and Nyda. Yang dekat di hati pun diorang ni la... Lelain kawan lelaki. Tu pun tinggal sorang je kawan lelaki yang masih close. Lelain bawak diri bila statusku berubah jadi bini orang. hehe... (hi majin, hi padi... remember me?)

Anyway, great talks I had with Bed today.

Till we meet again, Bed...

Salam...




Written By Ryehana
alhamdulIllah...

4 comments:

padi said...

Hi ana.. ye aku aku maseh lg slalu ade bace2 kat sini.. =)status berubah menyebabkan takkan kitorg nk ajak lepak2 gedik2 cam dlu.keke..tp aku ngn majin camni gak.keke

Ryehanna said...

hahaha.. xsangka ko bc blog aku ni Padi... :P

yer, aku pun paham... hehehehe

padi said...

meh mai s.alam..blanje aku cheese nan barra..keke

Ryehanna said...

kalau aku leh ke sana n jumpa ko n majin mmg no hal la... huhu teringt zaman dolu2...