Thursday, November 8, 2012

Pimp my carrier!

bismIllah...





Yippee!! (Sila fokus pada body baby carrier di atas)

My Boba 3G that I sent out for 'pimping' a few weeks ago is finally here! Suke Mak! hehehe...

Sebenarnye tak plan pun nak 'pimp the carrier', but when I looked at it... It was so plain! Haha.. bosan lak tengok... And when one of the renter sent it back soiled, aku pun rasa better kita bagi cun sikit. hehe...

So I sent it to one of the local maker, Baby V.I.B.E.S to pimp it out. Actually, other local makers also accept pimping your carriers like Neezaneedles (sebab pernah nampak kat page dia). Snuggbaby and BigEyes Shop pun rasenye terima.. try la check hehe...

Sent mine to BV since ade prints Dino yang aku suke =D

So ni rupa sebelum dan selepas:


Before: Boba corak plain black atau nama saintifiknya; Montenegro

Selepas: Bertukar menjadi corak Dino yang comel!!

^____^




Tambahan: hood yang detachable, matching drool pads


Credit to Jessie (owner Baby Vibes) for snapping the above pics!



How much is the cost?

Fabric : RM40 per yard
Pimp SSC - RM20
Hood - RM10
Drool Pad - RM10
Postage and Handling - RM10
=====================
Total RM90


Yang mahalnye kain tu... sebab designer cotton from US. Kalau sesapa tau mana nak dapat designer cotton from US murah-murah kabo la yer... aku seronok beli kain. Tapi tak buat ape pun... HAHA...
Saje gatal... kekonon project untuk next baby tapi takde pun lagi baby no.2 huhu

Anyway, I love the new look! Now, I don't think I'll rent this Boba out anytime soon! Haha *dengki*

Nak lenjan puas-puas dulu... lagipun dah jarang pakai Boba, asyik pakai Ergo je... taknak bagi Ergo PPBku nampak used sangat, so pasni pakai Boba balik. Madame Googoo?? Ntah... lagi la lama tak pakai. =P

More action pics...



Oh takde gambar back carry cos dah balik jenjalan baru teringat tak bawak Boba ni...
Dah balik baru amik gambo cos nak update blog. kikiki...

Selalunye Razin ni memang di-back carry jer... Tengok la kalau dukung depan, dah tinggi sampai halang pemandangan hehe... 

Oh, I love my Boba!

Kthanksbai.

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

4 comments:

Allene said...

i love boba... tp tak cukup duit nak beli... so beli mei tai je... pun best gak.. .:D

Mama Panda said...

yup, meitai pn best jgk.. ramai org suke cos leh adjust ketat n mould ikut bdn kita...

ana malas melilit haha

s.c.h.u.l.t said...

murahnyaaaa pimping! kalau seperate drool pads & head support saya jumpa paling murah RM70/set. tapi yang ni tak boleh cabut dahlah ye?

s.c.h.u.l.t said...

madame goo goo kalau tak nak meh jual kat saya :D

whatsapp +60133007903