Saturday, April 27, 2013

Merempan

bismIllah...


1. CEREWET

Tak pernah terfikir pula nak melabelkan diri sendiri sebagai seorang yang cerewet. Tapi.... mungkin betul jugak aku ni cerewet (bak kata Nini). Hey, tengok jugak la aku cerewet sebab ape ok... aku cerewet tentang harta-benda aku.

Dari dulu aku tak suka orang usik barang aku. Tak suka Nini kebas t-shirt, blaus or segala barang aku (dia selalu pinjam or amik cos leh muat baju aku je since Yong and Debab tu...well, debab).

Now aku cerewet bab rumah. Currently I have 4 tenants. 3 of them patut pindah hujung Mac aritu tapi tak jadi... now diorg patut kuar hujung bulan ni... tapi seorang lagi tu masih ade cos belum abis praktikal.

Seriously aku suka ade orang lain dalam rumah ni cos at least tak sunyi.

Tapi sebenarnye memang susah kan... ade jugak la ketidak-puas hatian aku... especially bila part kebersihan dan kerajinan.

Ade yang rajin masak tapi tak penah nak tolong mop lantai yang berminyak. Kadang-kadang pinggan kotor terbiar kat sinki berhari-hari... lantai kalau kat tingkat bawah tu memang tak pernah bersapu la selagi aku tak sapu... and dulu, masa awal2 aku duduk, memang diorang tak pernah langsung tolong buang sampah.. sampai aku naikkan notis baru la ade yang reti nak buang sampah. Sampah sendiri tu... haihhh...

Now, waiting for three of them to move out. At least, yang rajin masak dah kuar aku lega la sikit.

Sesungguhnya perempuan memang takleh kongsi dapur kot. Tak tau la kan... kalau rajin kemas balik, aku ok je. Tapi ni sebaliknya. Hmmm...



2. KERETA

Yaaa... berita yang dinanti-nantikan oleh aku! Hubby dah wassap semalam yang dia dah sign agreement. Now tunggu turn aku plak sign untuk bahagian guarantor. Agreement tu sampai kat Manjung hari Isnin nanti kot. So lepas aku sign baru kereta tu di'release'. Tapi hubby pakai kereta tu dulu.... huhu... Lepas PRU baru dia dapat balik Perak... along with the car. ^__^



3. PRU

First time nak pergi mengundi ni. Aku bakal mengundi di SK Beruas nanti. Tapi Mamito and Afnan entah kenapa mengundi di SK Dendang. huhu... Undi sape? Rahsiaaaa... hehehe...



Cukuplah 3 topik.

Sebenarnya mood tak berapa baik. That's why aku update blog. To take my mind off things/people.

Kenapalah umah mak ni panas sangat.... duduk saje pun berpeluh macam lari 300 meter. :(


Wassalam.

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

0 comments: