Sunday, June 2, 2013

Perasan busy

bismIllah...



Finally tergerak jugak hati aku nak update blog. Makin lama, makin slow jer update. Adakah aku bakal menjadi seperti kawan-kawan blogger yang lain? Meninggalkan dunia blog dan lebih aktif di twitter mahupun FB?

Oh no... not me.

Ya, blog ni dah berubah. Aku dah berubah. My readers pun dah berubah. hehe... Ape-ape jela. Tak kisah la.. yang penting, i have a blog where i can ramble on things i want to ramble on.

Dah seminggu cuti sekolah start... tapi baru petang tadi aku dapat balik Beruas yang hanya 40 minit dari Lumut.

Hubby balik Perak dari Johor on Friday, then dia ade keje ape tah kat Lumut... (cuti pun kerja yer... navy... camtu lah) Rabu baru gerak ke KL, umah kakak ipar. Sebabnye ibu mertuaku ada di sana. So amik Mak untuk bawak balik kampung ke Felda Lakum, Pahang. heheh...

Tido semalam kat KL, tido semalam kat kampung, then tido semalam lagi kat Ladang Bebar, Muadzam Shah... Umah Kak Ngah. Hari-hari atas jalan jer... gile ah.

Kitorang gerak balik Lumut semula semalam... Sabtu 1st June 2013. Tapi dari rumah Kak Ngah tu, kitorang singgah Negeri Sembilan... jumpa bapak aku.

Laki aku la yang offer.. cos he said, dah masuk Negeri Sembilan takmo jumpa Abah ke? So... pergi jela. Last time Razin jumpa Tok dia masa dia 6 bulan kot? Now dah 2 tahun lebih...

Sampai Mambau dalam pukul 6ptg. Then Abah ajak singgah kampung jap (5-10 minit je from his house) cos ade kenduri... Aku macam... err... err...ikutkan segan sangat. Tapi hubby said, let's. Maka... ikut jelah...

Dapatla jumpa Nenek aku... and Razin met his moyang belah N9 for the first time.

Anyway, lepas Maghrib kitorang terus gerak balik Lumut.

Sampai Lumut pukul 11.30 malam kot?

Hubby drove the car like a mad man. -___-"

Found out later that Razin had a fever. Badan dia panas... I also couldn't sleep last night. Memang always on the road je kan... Penat. Kesian Razin.

I was stressed too. So many things on my mind... Felt like I would explode. Plus, I have backlogged orders yang came in while I was away.

So petang tadi, I have no choice but to send Razin balik Beruas. Hopefully Razin ok la cos kat kampung ramai melayan since it's school holiday...

Ada Amirul and Aidil (Amirul's older brother from Manong) rajin melayan. And all my other siblings ade... Well, Yong akan balik esok since dia ade cuti 3 hari.

Planning to go to Cameron Highlands this week. Mamito asked me to book the hotel. Aku belum ada masa nak survey lagi. huhu... Esok ada banyak lagi urusan lain.

Gosh, I wish I could clone myself.

It's a tiring week.

Stressful. Bad feelings.

I hope the coming week is better. Mengharap dengan sangat.

Hubby changed cars with me. So now I'm using the smaller car. My car.

Eh, I haven't update about my 'new' car kat blog kan? hehehehe...

Well, it's my dream car. Kalau follow blog Remember When ni dari dulu, you would've known what my dream car is. Click here and here.

See?

Dah lama sangat teringin kereta tu.

And no... the one we bought isn't brand new. But I don't care as long as it's the new Beetle! hehe...

Eh kena upload gambo ni... =P


Mr Beetle sebelah Mr Cherev.

Yer, both male. Pedulik hape aku... hehehe..

 Memang kecik, tapi consider ni second car, belasah jela.

Beli kereta kedua ni pun sebab hubby masih dok Johor.. so susah takde kereta.. aku lak kalau bagi Mr Cherev kat dia, aku nak pakai ape kan... huhu...

(Jual Virago, beli Beetle btw)



Genap sebulan pakai.

Hubby brought this back last PRU13. Dapat berapa hb tah... 
Ade benda yang nak kena repair actually... but we made it as a project. hehe...
Little by little...

Klah, tu je update kali ni.

Adios.



Written By Ryehana
alhamdulIllah...

5 comments:

Nurul Ilyani said...

wow, beetle tu... :)

deena awanis said...

weewittt..dina nak mini cooper..dream car dari zaman belajar tuh..beetle tak minat.hahaha..

Ryehanna said...

To Nurul Ilyani: Hehehehe...


To Deena Awanis: Haaa hubby minat mini cooper gak. tp ana lak xminat. lbh suke Beetle... :P

Dnazz said...

fuyoooo...leh la tumpang round2 lumut..hahaha

Hanni Hanafi said...

Fuiyoo.... Syok nya!