Tuesday, April 8, 2014

Working around the clock!

Bismillahirrahmanirrahim...

Bukan merungut. Jauh sekali tidak bersyukur. Hanya luahan perasaan seorang ibu mengandung.

AKU. PENAT.

Huaaaaa penat gila sekarang ni!

Isnin lepas pergi check up kat KKIA A10 and my weight was 88.6 kg!!

Gile berat siot... No wonder i always felt so tired.

Itu pun aku dah amik Diyana (my younger sister) jadi pembantu di rumah ni. Dia tolong kemas rumah - menyapu, mop, masak, sidai kain, lipat kain bla bla... At least terurus la sikit rumah ni and aku leh lebih fokus on my work. Tapi still penatttt... Penat sebab tak larat nak ngadap lappy. Nak rehat jap tengok tv ade je orang whatsapp tanya itu ini. Pf course la kena layan kan... Potential customer tu (Mata bling2 simbol duit kahkah)

Aku upah Diyana RM400 sebulan. Sebelum ni dia kerja kat taska dibayar gaji RM600... Tapi bengkok la aku ank bayar dia sampai 600 kan.. Kat taska ade budak 20 orang (tapi of cos la bukan dia sorang jaga sampai 20 kids), ni jaga Razin je pun... And tolong masak kat aku. Huhuhu

Aku tengah train dia gak tolong pack barang untuk dipos tapi setakat ni tak pueh hati. Buruk beno selotape pada kotak... Haihh... Ke aku ni cerewet sangat?? Kang aku tunjuk ajar lebih2 terasa plak. Dia ni dah la over sensitif sikit huhuh

Takpela.. Tengok le camne.. Selagi larat aku buat... Kalau dah nak terberanak nanti kena la mintak tolong orang jugak.

Doa2 la murah rezeki leh berkedai plak pasni so leh la hire dia kerja ngan aku je. At least leh la up gaji tu kan... 

Ape lagi nak bebel....

Arghh takde ape sangat nak tulis melainkan catatan sedih cos i'm so big now. A freaking whale. A big barrel. Huwaaaaaaa... Risaunye kalau pas bersalin takleh kurus. Isk...




K lah... Nak sambung berFB. 

Sekian.


Alhamdulillah...

0 comments: