Tuesday, April 15, 2014

Of gift and breastfeeding.

bismIllah...


Lately aku adalah sangat busy gilaaaaa...

Busy cari duit. Busy kumpul duit. Busy prepare diri nak beranak. Serta busy macam-macam lah. Huhuhu...

Macam-macam benda dok pikir, mostly benda yang aku pikir adalah: CAMANA KALAU CUTI 2 BULAN AND TAKDE BUAT SALES???? Risau... huhu...

Nak pulak current tenant yang nyewa Rumah Manjung nak keluar hujung bulan ni. Patutnya hujung April keluar, tapi tak jadi pulak cos dia kata tak dapat rumah sewa lagi, so... takpela since kitorang pun belum dapat penyewa. Ok, stay jela and burn duit deposit untuk bulan ni. Lega gak cos takyah bayar balik duit depo dia hehehe...

Yang heran tu, kenapa tiba-tiba nak pindah kalau belum dapat rumah sewa lain? Musykil betul... Last month tetiba je sms gitau hujung bulan April nak keluar. Then tak jadi pulak. Hmm... Layankan jelah.

Anyway, walaupun agak stress dan sibuk serta tak selesa (perut dah makin besar and selalu sakit-sakit pinggang), alhamdulillah I am well...

Syukur sangat cos masih berupaya nak siapkan kerja-kerja dan restock barang before cuti bersalin.

And hari ni aku dikejutkan dengan hadiah dari one of my suppliers!


A diaper bag straight from UK! 
Wahhh you guys are too kind. Love it!


Dah la aku memang tengah gila diaper bag ni, dapat plak lagi benda rare yang takde kat sini. Hehehehe... (btw supplier aku bukan kat UK ya)

Selain dari kegilaan diaper bags, aku juga macam semangat gila nak breastfeeding again. Yela, masa Razin dulu exclusive and beria-beria bf dengan mengepam bagai adalah until Razin 5 bulan lebih jer... Bila dia start solid, aku pun malas dah nak pam.

Kejadian itu jugak disebabkan aku pergi kursus 3 hari di PD and tinggalkan Razin... sepanjang kursus tu aku masih pam tapi susu semua buang je... Hadoiiii... bila ingat balik, rasa sedih betul... Bila balik dari kursus, susu drop. And then ditambah bebanan kerja lepas abis kursus terus la takde pam-pam dah.

Masih ade lagi breastpump Spectra 3 aku tu dalam stor. Tak tau nak buat ape. Ingat nak bagi free je kat sapa-sape... tapi tunggu baby lahir dulu... Mana la tau Medela Freestyle (FS) yang baru dibeli ni tak serasi ke hape ke... who knows, right? Tapi aku yakin insya Allah takde masalah. Cos FS ni suction lebih lembut than Spectra 3... Masa pakai Spectra 3 dulu ade gak la sakit... huhu...

Tapi aku suke sangat pakai Unimom Mezzo yang merupakan manual pump aku dulu. Sepatutnya masih ada dalam rumah ni tapi entah mana pegi tak jumpa-jumpa. Aku ada blog tentang Unimom Mezzo ni di SINI.

Kalau dulu pakai Unimom and Spectra, kali ni aku invest on Medela and Avent. Lagipun dah jadi penjual kan... wajiblah aku pun pakai jugak so that senang compare and bagi review. hihi... Alhamdulillah dengan rezeki ni... Semoga berjaya la menyusukan new baby dengan lebih lama lagi... Insya Allah.

Tengah bersemangat sangat-sangat. Tapi di samping tu risau jugak. huhu...


Medela Freestyle in the house! hehehe...
Aku amik direct dari distributor Malaysia. Memang mahal dari UK or US, tapi aku pentingkan warranty. Senang amik dari distributor, ape-ape hal refer diorang je. Service centre pun ade 4. KL ade 2 (Ampang and Bangsar), Penang ade 1 and Johor pun ada 1 service centre.

Kan lebih senang?

Sape nak beli meh email meh. Insya Allah harga terbaik. And lepas bulan 6 kalau nak beli instalment pun insya Allah akan open. =D



Selain Medela, Avent pun ada. 


Avent manual ni tengah offer. Sesape nak beli silalah email.



Huwaaaa tak sabarnya nak start breastfeeding again! You have no idea how I'm feeling right now. Rasa macam... yes, 2nd chance to do it better than before! insya Allah.... all in Allah's will.

Semoga dipermudahkan.

Amin.

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

2 comments:

Norliney Ghazali said...

assalam.. nice blog.. mcm mana nak dapatkan boba 4g tu yer?

jemput lawat blog sy..

http://norlineyghazali.blogspot.com/

Mama Panda said...

Salam.. Boba 4g boleh didapati di www.mamapanda.com

Thanks for dropping by!