Tuesday, September 16, 2014

Azam baru

bismIllah...


Azam baru di bulan September?

Peduli hape aku.

My life, my resolution ler... hehe...

Anyway, lama tak update blog ni cos tuan tanah busy gila. Biase la... ape lagi alasanku? busy busy busy. Dah anak dua la katakan.

Now tengah busy macam-macam benda.

Jaga anak, uruskan bisnes, plan itu, plan ini. Woahhh memang super busy la wei. Tak pernah aku rasa busy and tepu kepala hotakku seperti sekarang ni.

Ni curi masa jap update blog cos Raul tidur and Razin tengah syok main and ade suamiku menengok dia.

Anyway...

Azam aku ialah:

1. KURUS. At least biar berat 64-65kg jer udah la. Ni still 70ish kot (aku pun lama tak timbang). Aku kena beli penimbang cos selama ni tak pernah beli pun so memang tak pernah serius le kot untuk kurus??? Bukan ape, aku dah rasa mengah and penat bila banyak ke hulu ke hilir... woi umur baru 29 kot! jangan tua sebelum masaaaaa

2. CANTIKKAN RUMAH. Ya, aku seorang wanita yang tak pandai menghias rumah. Muka sendiri pun tak berhias (aku memang tak mekap sangat lagi2 now since duduk di rumah je), nak hias rumah memang tak la. Dah la rumah aku penuh barang-barang berniaga. Wuwuwuwu... aku tau kemas and bersihkan. Tapi tak tau camne nak bagi cantik. Takpe... kita blaja slow2 di group deco. Ataupun, simpan duit upah interior decorator je udah! :p

3. URUSKAN MASA DGN LEBIH BAIK. Yup. I need this.

4. HAVE SOME 'ME' TIME. Ini adalah benda yang aku takde dapat. No date nights. No mommy-daddy outing whatsoever. Nada. Lama giler aku tak tengok wayang okeh!! Ni aku ni.. Raihana ke ni?? I used to watch movies in cinemas every weekend okeh... itu tak tegar lagi... Dulu masa Pavilion tu belakang tempat kerja, almost every night pergi tengok wayang. Siap kad kredit aku yg Eon GSC tu lagi hahahaha.... Well, masa alone tanpa anak ni MESTI ada. Tak dapat once a week pun, once a month pun jadi ar. Encik husband sila take note (remember how crazy i look when i almost lose it? so plsssssssss dont make me lose my sanity)

5. MAKE MORE MONEY. Need I explain more?



Cukupla la 5 je dulu. Nanti sambung lagi. Raul dah bangun. My time is up!

Bye!


IKLAN: Please follow instagram @mama_panda_store untuk update product baby terbest di pasaran. Yang penting ori yer... takde jual barang fake or imitations ;)



Written By Ryehana
alhamdulillah

3 comments:

Allene said...

good luck dear...

same azam masa aku br lepas bersalin kedua aritu... kurus, ME time...
now anak dah 2thun dan setahun.. ME time dah dapat... take time semuanya... good luck ye...

#imladyadie

Rashid said...

assalam

Moga azam tercapai k ..
tapi azam bab nak kurus tuu adoii bukan senang tu. Azam kena kuat dan mantain. hehe

siti sarah said...

gud luck dear..bab masa tu sy pun ada masalah jugak...hihi...but try the best untuk planning :)