Saturday, October 11, 2014

Bisnes di instagram

Bismillahirrahmanirrahim...


Sebenarnya nak tido sejak 9.30 tadi tapi harammmm.. Now dh 12.12 am xtido lagi. Sembang dgn customer-becomes fb friend on whatsapp. She share her experience handling and managing a retail outlet in Terengganu. Inspirational indeed. Berkobar2 semangat.

Sesungguhnya i have lots to learn. 

Syukran on the knowledge shared. Alhamdulillah.

Anywayyyy, just nak ngomel2 je kat blog ni. Aku rasa ruginya laaa aku tak start ade instagram awal2. Tak tau lak benda ni fenomena. Ramai org suke shopping di instagram rupanya. Ramai org malas beli kat website rupanya... Dan lagi, ramaiiii org prefer beli guna whatsapp - maknanye guna tefon je. Xyah ngadap lappy nak Add To Cart bagai etc. Kahhhhh! Baru ku tahu! <--- sape suruh kau pakai Blackberry selama ni loser! Hahahahah. Sedih je BB xde instagram. So mana la nak tau betapa ianya fenomena huahuahua. Sila gelakkan diri sendiri

Bukan ape, kalau aku buat ig dari dulu mesti dah berpuluh ribu (mungkin jugak ratus ribu. Chewahhh perasan) followers instagerammm aku kikiki.... Yela, DULU (baca: before kawen), reader blog ni ramai okeh. Komen kt stp post pun banyakk (walaupun blog post cam tahikkk). Eh glemer jgk la aku dulu kakakakakaka *mintak panggg sedas*

Mestilah followers ig aku boleh berpuluh ribu. Now dah anak dua baru terhegeh2 nak buat ig memang jenuh la mengumpul followers. Tengok twitter aku, aku start bertwitter sejak bujang lagi maka followers twitter aku 1.5k tau (followers 1.5k di twitter mcm 50k di ig kot - my logic). Ramaii tu. Kakakakaka...

Anyway, pointnya di sini ialah; silalah follow instagram Mama Panda weiiiii. Kasihanilah aku 😂😂😂


Sian aku. Xsampai 10k pun weiii ahahahaha
(By the way sape nak beli fetal dopplers Unborn Heart yang best tu boleh beli di Mama Panda Store. Follow ig tau!!! Sebab tak sempat upload kt website lagi 😝)

Oklah, ape lagi nak catat.

1. Happy International Babywearing Week! - dah 11 Oct baru nak wish cam hampasss

2. Esok sabtu tapi aku kena kerja cos ade customer whatsapp nak mai kedai TEST baby carriers. Takpe, walaupun just nak test (and bukan nak beli), aku yang berdedikasi lagi pro aktif menyahut kekeliruannya dan akan ke kedai pagi esok untuk membantu dia mencoba coba carrier yang ada di kedaiku. Sila kagum dari jauh dgn sifat terpuji ini.

3. Ahad ni ada Babywearing Walk kat Aeon Manjung wahai kome oii. Moh le kite beghame-ghame berkumpui dan memeriahkan lagi IBW yang dah di akhir waktu (xkisah la... ahad tetap dalam week eventho week-end hehehe). Errr aku pun xsure pukoi berapa nak bergather2 nya tapi terjah jela mak2 penggendong budak kat situ nanti. Kat area Kaison-sebelum berjalan tawaf mall. =D

4. 

Ok xde point dah kat no. 4


Baiklah, mau beradu dulu. Assalamualaikum

#mamapandastore #thebestbabyshopintown #ilovemanjung #babywearingrocks 

.
.
.
.
Ok abaikan hashtag di atas cos takde kaitan. Otomatik sejak ade instagram ni tangan mesti nak end any post dgn hashtag. Hahahahahahah...

Bye


Alhamdulillah....

0 comments: