Thursday, October 23, 2014

Pekedai

Bismillahirrahmanirrahim...

Isnin lepas (20hb Oktober 2014) adalah hari pertama aku hantar Raul ke babysitter.

1st time ni hantar kat stranger. Sebelum ni hantar balik kampung Mamito and Nini jaga.. Tapi Beruas tu jauh so terpaksala aku cari babysitter yang dekat sikit.

Cari kat group facebook 'i love manjung' jer... And okla cos babysitter tu jaga anak dia sorang je, takde baby lain. 

Sedih gak nak hantar anak kat orang, tapi kena hantar jugak for my sanity and for my work.

Bukanla nak kata anak bukan priority aku, tapi aku juga ada kerja aku. 

Plannya utk babysitter jaga 2-3 bulan camtu. Tunggu Razin masuk taska so lega la sikit kat kedai ni... Nak jaga dua2 kat kedai memang tak jadi kerja la. Huhu

So ko nak jaga anak or nak jaga kedai? Pilih. Bukan pilihan yang senang but u cant have everything in life.

Anyway, now that Raul is with babysitter (Monday-Thursday only... From 9.30am-5.30pm), Razin in spending the time with me at the shop.

Menguji kesabaran juga cos dia boring takde tv etc, maka dia main dgn benda2 dalam kedai ni seperti price tag gun, stroller babyzen yoyo aku yang aku wat jd display serta patung demo/contoh.

Lawak pun yer when i found out yang dia lekatkan price yang salah kat semua barang T.T

Oh well this is how it is now.

I'm hiring my youngest brother as a helper. More like 'penunggu kedai' je kot. Cos he knows nothing of the baby stuff (what do u expect la wei hahahah), and not willing to learn too. Haihh... But have to make do la for the moment.


Pemandangan dari tempat aku duduk sekarang.

It is indeed fun and inspiring to finally have a physical shop. But oh my, so tough too! 

Balik kerja and lepas ambil anak, just rehat je kat rumah. Kain bertimbun2 belum berlipat. Bab masak memang dah lama handover kat laki aku. Only my husband cooks now. Luckily he likes to cook and he cooks better than me hahah... Only the mess after each cookings bagi aku sakit mata.

Again, you cant have everything in life.



Alhamdulillah

3 comments:

Allene said...

seronoknya dah ada kedai...

PakMail said...

Puan Ryehannazz,

Semuga usaha Puan diberkati Allah dan semuga berjaya hendaknya...

Aameen..

Mama Panda said...

To Allene: yup mmg seronok. seronok sgt.. hehe... mcm2 idea cuma masa je x cukup T_T


To Pak Mail: Thanks.. insya Allah. mudah2an.. itu yg dicari :)