Monday, November 17, 2014

Musim demam

Bismillahirrahmanirrahim...


Bila anak tak sihat, hati ibu mana yang tidak tersentuh.

Razin asyik demam je. Last week demam, tak pergi sekolah hari isnin. Weekend ni demam lagi.

Mesti time amik dia dari sekolah pada hari Jumaat ada je tak kena... Selesema la... Batuk la... Melarat sampai demam.

Malam semalam Mamito kejut aku cos risau badan Razin panas sangat. 

Razin memang tido dengan aku, tapi semalam aku tertido masa menyusukan Raul (that always happened) and Razin plak tengok tv and terus tertido depan tv dengan Opah dia.


Menjelum kepala dengan air asam jawa. Ni sebab kat kampung, Mamito yang byat air asam jawa ni. Kalau aku, air paip je huhuhuhuh... 


Gambar pagi tadi... Tak sabar ajak aku balik Lumut. 

Husband dah balik dari Sabah last night. So lepas balik Lumut, kuar pergi klinik nak doctor check Razin. Dpt ubat n antibiotik but decided not to give any antibiotics to Razin. Alhamdulillah petang tadi dah tak demam....

However, 3 kali dia muntah. Sebab perut dah masuk angin gamaknya... Dia tak nak makan sejak semlm... Semalam makan nasi lemak je beberapa sudu. Minum ade la sikit... Air kencing kuning sangat. Nak warna oren dah. 

Susah hati ya amat bila anak tak sihat amd tak nak makan ni. Kurus kering je Razin.... :(

Malam ni dia makan nasik aku suap... Tapi lepas tu muntah. Xtau la apa je yang ada dalam perut dia ni... Kesian razin...

Esok tak tau nak hantar pergi taska ke tak. Kalau nak ikutkan, dia dah sihat... Tak demam dah... Tapi tu la... Tak sampai hati plak nak berenggang dengan dia. Mmm tapi eson kalau ke kedai pun mesti asyik menangis boring... Aku jugak yang tension. Haihhh

Kuatkanlah hambaMu ini ya Allah... Berikanlah anak2 aku kesihatan yang baik.


P/s: on another note, i just found out my ex-roommate during uni days menghadapi cabaran yang lebih tinggi lagi.. Her firstborn was diagnosed with leukimia. I cried when I found out from her facebook comments. Sedih sesgt. Semoga Allah tabahkan hati menempuhi cabaran ni... 

Anak demam pun dah susah hati. Kalau kena penyakit mcm tu tak tergambar dah apa dalam dada aku....

:'(

0 comments: