Friday, January 2, 2015

Lama senyap

Bismillahirrahmanirrahim...


Lama tak berblogging. Banyak nak catat tapi biaselah. Alasan klise: busy.

Aku cuba nak bertenang dan relakskan minda...

Lately... I mean, since last month, banyak berita sedih di kalangan kawan2 FB. Ade yang tak kenal pun (orang add aku cos nak beli barang kot?), ade yang memang kenal di alam maya.

Berita kematian, malapetaka, berita keguguran bayi dan anak didera...

Allah... Sedih baca.

Mak buyong cepat emo so I don't go online as much as I like to these past month.

Then berita banjir pula... Death because of flood, baby died because of starvation (i heard my siblings talked about this but haven't actually read about it). It's heartbreaking...

Then of course on the airplane crash. Devastating news indeed.

My heart bleeds to those affected.

It's a tough year... 2014.

Well goodbye now.

Dah masuk 2hb Januari 2015 dah masa aku menaip ni. Blogged from my phone... Woke up at 11.23pm tadi. Membuta sejak lepas Maghrib. Memang rehat gila2 cos now I'm at my Mom's. 

My laptop just died on me. Matilah aku cos segala benda aku save dlm lappy jer... All the invoices and payment receipts.. Tension tol. Nak format takleh cos orang tu cakap hardware problem. Hard disk aku rosak. Errr laptop tu memang dah berpuluh kali jatuh. Brand Toshiba. Now baru nak jahanam. Salah aku jugak tak backup kt external hard disk. Haihhh...

So I bought a desktop instead. Letak kat kaunter kedai takyah ubah2 tempat dah. Lantak situ... 

Azam tahun baru?

1. Hire more people to help.
2. Increase savings. Invest more.
3. Anak nak masuk 3 so kena tambah investment... kalau ade rezeki insya Allah.
4. Moga lebih rajin??

Rajin tu subjective. Rajin kerja yes. Rajin masak? Definitely no haha.. So tu yg kena improve kot? But then again, i hate cooking. Aku malas nak ngemas dapur sebenarnya. Aku suke tgk dapur bersih takde orang guna kakakakaka... *panggg*

Aku takde masa jugak nak masak. Serinoknya kalau org dh prepare potong bawang, blend cabai itu ini then tunggu masa nak treban masuk kuali je. Haa best kan. Tapi nan hado... So preparation tu yg aku maleh. 

5. Lebih positif.

Aku cuba la. Walaupun ade jer perasaan negatif and bad aura towards husband lately, aku cuba la nak positif. Dah ko yang pilih laki tak romantik and tak sensitif tu jadi laki ko kan, hadap jela. Ok positif, positif. Emo mak buyong tau kalau bab merajuk takde orang pujuk ni...*nangis tepi dinding*


6. Kurus?

Ahh persetankan lah azam kurus ni. Tiap2 tahun sama je azamnyer tapi hampeh. Huhhhh - mood give up


7. Last sekali for now, I wish for a good delivery on the third child. Taktau lagi czer  jugak or normal... Tak tau lagi boy or girl (baru 10 weeks kot). Yang aku harap, baby dan aku sihat sampai full term and lahir tanpa komplikasi.... And i wish the child is born healthy and normal insya Allah.

Wishlist gender of course la girl tapi kalau Allah nak bagi boy jugak alhamdulillah. Semua hero! Hahaha... 

Till then. Raul dah bangun for bf time. Daaaa


Alhamdulillah...

0 comments: