Wednesday, February 25, 2015

Spending too much?

bismIllahirrahmanirrahim...



Oh yes. Aku rasa macam bulan Jan and Feb ni aku banyak bayar duit kad kredit. Selalunya bulan2 bayor dalam 500-700, tapi last Jan aku bayor cecah 1k plus... bulan Feb ni pun same. Huaaaaa...

Fyi, aku ni jenis kalau ade outstanding dalam cc memang sebolehnya aku bayar habis. Biar minimum payment jadi ZERO. Paling-paling koman minimum payment RM50 hehehe... Ala aku nyer cc limit RM3k je pun. Dah nak expired May 2015 ni. huuu dah nak 5 tahun pakai cc. Sign up masa nak kawen dulu kekonon nak book hotels etc =P


Anywayyy, sejak dua menjak ni giler beli baju anak-anak. Tu pun anak aku anak lelaki. Kalau perempuan tak tau la camne menggilanya.

Pantang ade kawan buka pre-order beli baju kat website oversea, aku mesti tumpang kalau sempat (and kalau ade baju comel2)

Kalau bosan-bosan mulalah aku buka NextDirect.com tu usya baju-bajan comel2 untuk dibeli. Kat website tu senang cos dia tak kira shipping fees. Dah absorb dalam harga baju. Baju-baju fly dari UK ke Malaysia dalam 4-5 hari bekerja je. Okla kan... cos aku benci tunggu lama-lama.

Masa mula-mula aku tak tau, aku tumpang order kawan... then check sendiri, laaa takde shipping fees. Bagus la. So sesiapa rasa nak membeli baju dari oversea yang tak banyak renyah, leh usya www.nextdirect.com and pilih negara Malaysia - diorg pos guna DHL. Cepat je sampai. Kena ada credit card or Paypal (aku selalu bayar guna Paypal. Same jgk charge kat credit card aku tapi senang cos takyah key-in nombor CC time bayar. Macam lebih safe la...)

Selain dari itu, aku baru je berjinak-jinak guna HopShopGo. Dah lama gilerrrr sign up. Sejak The Pink Stilettos blog about it ages ago... sejak before kawen lagi kot? HAHAHA....tapi aku tak berapa paham camne nak guna. And then takut duit lebuhh (lebuh = hilang/lesap. Perakian okeh) and barang tak dapat, Almaklum lah dulu-dulu memang takdela aku nak merisikokan duit aku camtu hehehe...

Sampai lah bulan lepas aku bosan-bosan and geram nak beli baju Disney untuk Raul + Razin, aku akhirnya guna HopShopGo.

Berjaya dapat barang after 4 weeks :p


Si debab Raul.

Ade lagi 2 helai items yang dibeli... awal-awal beli sikit je takut kena tax muahaha


Price wise? PRICEY lah jugak bagi aku.

tapi hepi je hehehehe



2 minggu lepas aku order lagi barang dari DisneyStore. Kali ni T-shirt untuk Razin pulak. Bising tak habis-habis nak t-shirt Baymax dia... beli jelah.

For myself, I bought some books (lama gile tak baca buku), new shoes and new diaper bag.


My first Storksak bag.

Dilema between Poppy and Bobby actually, but ended up with a Bobby.

Lagipun aku takkan guna feature backpack pada Storksak Poppy cos I'll be wearing my baby usually... Sling je senang.

Plus, Bobby ade pacifier holder hehehe... I need that. (anak2 aku sume isap puting...)



Lagi....

Oh yer, banyak guna duit cos merayap.


Husband ade keje ape tah kat PD so menyibuk ikut sekali.
Raul tinggal kat kampung masa ni...

Tido satu malam je esoknya check out and pergi Melaka pulak.

Tak plan ape pun... nasib baik hotel ada kosong.


Jalan-jalan... jer... time ni preggy 3 months. Last Jan punyer citer...



Yang ni plak cerita last week sempena cuti raya cina.

Went to rumah Mak Yang di Bandar Seri Putra pada hari Khamis...

Sampai je ade sepupu2 ku si Eli, Alia, Didi & her husband.

Pergi Magnum Putrajaya untuk makan ice cream... amik kau bil RM300 lebih! kakakakaka...

Sebabnye malas nak beratur kat luar so dining je kat dalam....

Eh btw Chicken and Salted Egg Spaghetti tu sedap :D



Hari Jumaat pulak pergi Aquaria - bawak Razin and Raul merayap. Yong and suami ikut gak. So ramai la... aku memang nak lari untuk release tension huhu... Okla... enjoy!

Suami aku tak ikut cos dia kerja hari Khamis. So kami jer merayap...



Itu jelah nak catat.


Sambung buat keroje yang berlambak ini.


Bye.






Written By Ryehana

0 comments: