Friday, March 25, 2016

My Deuter bag

bismillahirrahmanirrahim....



Finally some peace and quiet for me to blog. Haha

Anyway, just nak review on my Deuter bag which I used when we went travelling last few weeks.

Mama Panda has been selling Deuter products for a few months now. Our main products are basically backpacks for children. But of course I couldn't resist getting a few adult bags for my own use! hehehe...

Yeah, the price is pricey... since ni memang original Deuter from distributor and not some grade AAA Made in Vietnam blah blah blah - though the original ones memang made in vietnam btw. Still, tak sama okeh. Ni macam fake ergo VS original ergo gak le...

Anyway, alah beli menang memakai. Personally original/authentic items memang lah ade banyak beza ngan yang tak ori. Tengok harga jelah. Ori 4-5 ratus, tak ori 100 lebih.

Nama Deuter bag ni ialah Deuter Helion 60.

Gambar google or gambar studio macam pic di bawah:-



Boleh seret macam trolley...


Boleh galas jugak!
HEHE



I love how roomy it is cos boleh muatkan baju2 utk aku and 3 orang anak aku yang lain for 4 days & 3 nights trip. 
Aku pack guna packing cubes btw (travel pouches). 
Senang... Beli kat Kaison je



Real life pic. Hanis jadi model hehehe...
Besor kan... =P


Pandangan sisi.

Perlu ke features 'backpacking' ni? 

Oh yes! Mana tau nanti lalu kat tempat yang takde lif?
Ada tangga berlambak... Jenuh nak angkut. Pikul belakang senang sikit.
Sediakan payung sebelum hujan hahaha...

Love love love this bag!

Important points for me:-

a) Durable + high quality. 
Seriously, harga berpadanan lah dengan kualiti beg. 
Zip tak mudah rosak insya Allah, material beg pun lasak.

b) Multi-use. 
Aku suka part leh backpack and leh sorong.

c) Spacious and byk compartment.

d) Safety. Ade banyak buckle hehehe...



Ada handle utk pegang jugak. 
Boleh tote (kalau larat lah haha)

Retail Price: RM1269 

Harga baru tahun 2016. 
Tahun lepas retails at RM1099 jer.


Mama Panda jual harga RM1000. 
Bole pre-order or instalment... kalau dpt 5 org leh kutu jugak 200 x 5 kikiki...

Sekian. Tamat review ringkas :p



Written By Ryehana

0 comments: