Saturday, April 2, 2016

#ananakkurus2016

Bismillahirrahmanirrahim...




Alhamdulillah dah masuk 2 months aku work out under Kak Yantee.

Omg I was so happy bila nampak ada lekuk kat paha! wakakaka... bestnye. Tak sia-sialah macam nak mati exercise (ok exaggerate... xdela sampai nak mati. over betui)

Berat ada jugak turun tapi takdelah banyak sangat. Masa awal-awal timbang dulu berat around 83-84 kg ish.

Now berat aku 80-81 kg... Okla kan. Still ada turun.

And people yang exercise semua kata takyah nak risau sangat bab berat cos awal-awal berat lambat turun cos dari lemak nak bertukar ke otot. Tu yang paha start berlekuk ala-ala atlit tu kihkihkih

Lekuk manja2 jelah. Sikit je pun. Kecoh ar kau


Woohoo!

Metabolic age = 56 years old weh!


Saje upload gambar ni. Untuk aku check balik nanti.

Isnin depan adalah sesi terakhir untuk bulan kedua.

Nak sambung training ke? Well, I guess so. Belum capai target lagi. Target 75kg kau.. ntah bila nak dapat. Berat camtu masa 2012 dulu rasanya. :(

Anyway, if you follow me on Instagram, bole la nampak update/progress aku if click on #ananakkurus2016. Semoga betul-betul jadi kurus la hujung tahun nanti kikiki (jangan terpregnant udahhh)


Aku dalam kesakitan lagi sekarang ni... Kelmarin pegi gym kitorang workout kaki. Macam nak tumpoooo.. Semalam pergi kerja pun jalan slow-slow je cos sakit. Huhu...

Kalau takde gym buddy, memang aku quit dah. Gile penat oi. Sakit badan lagi. Why the hell do I torture myself??? kannn... kekadang rasa camtu.

But have to look back on the 'niat' again.

- Untuk sihat. Supaya takde penyakit teruk-teruk yang efek masa tua aku nanti.
- Supaya badan kuat dan larat utk menunaikan ibadah jika ke Mekah nanti (plan ada, tapi ntah bila dapat perginya)
- Overall, untuk sihat.

Semoga kembali kepada niat asal. Kepada yg ingat aku follow 'trend', jawapan aku: HAHAHAHAHAHAHA...

Kejadahnye nak ikut trend and ikut-ikut orang? Kosser aku




Sekian, ngantok dah ni. Bye



Written By Ryehana
alhamdulillah...

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)