Thursday, April 21, 2016

Can't work from home

bismillahirrahmanirrahim...



Kat rumah. Baru tidurkan Raiq yang meragam tak habis-habis. Turned out, he was hungry and wanted to drink from bottle. Abis sebotol 2 oz ebm and tak puas sambung bfeed then baru tido.

So challenging to take care of him this past few weeks. A virtual friend of mine yang anaknya 3 hari awal lahir dari Raiq pun tengah melalui fasa yang sama. 8 months old sleep regression? Google jumpa ramai gak lalui benda ni. Tak pernah perasan lak masa Razin & Raul. Hmmmm


Anyway, he's asleep now.

I am supposed to have some work done. Especially uploading products on Lazada (yeah, baru jadi Lazada seller). Finally aku submit forms untuk jadi seller lazada. It's the 4th person kot yang contact/email hahaha... Hopefully leh boost revenue.


Tapi susahnye aku nak start buat kerja. Tengokla, boleh pulak update blog. Fokus lah Ana oiiii...

No, memang susah la nak fokus kat kerja if duduk di rumah.

1. Ada distraction TV and food (munching on junk food as I typed this! Takyah heran kenapa lambat kurus kakakaka)

2. Wifi kat rumahku lembab. Baru masuk streamyx tapi amik 512kbps je. Kedekut kan?? Hahaha...Sebabnye aku masih pakai broadband YES 4G jugak. Tunggu YES tu abis kontrak September nanti baru la upgrade speed streamyx. Now ok la juga cos line stabil and still aku leh download movies. Cuma lambat... amik masa satu malam nak settlekan 3 episodes

3. Kejap-kejap anak bangun. Nak kena tepukkan bontot or bagi susu. So terbantut aku nak upload stuff huhu...



Yeah well, excuses... I know.

So aku dah sedar yang aku can no longer work from home. Kerja yang upload2 products ni la (cos bosan). Nasib baik now staff baru, Kak Niza dah terer dah upload kat website Mamapanda. Cuma upload kat Lazada aku sorang je tau so terpaksa ler aku jugak yang buat T_T


I was supposed to work out tonight tapi malas. Sebabnya sesi training siang tadi cancelled. Kak Yantee ada hal ape tah. Aku buat jugak workout tricep/biceps guna dumb bell kat rumah. Tapi 3 sets je la (kalau dgn Kak Yantee kena 4,5 sets =P)... Tak buat cardio cos aku malas. Kang ramai menyibuk nak guna cross trainer jugak (Razin & Raul)

Till then. Bai...


Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: