Wednesday, April 13, 2016

Of weight loss, new staff and stuff

bismillahirrahmanirrahim...



Alhamdulillah dah 2 bulan workout and I lose around 5 kg!

Semalam first time angka 7 muncul di penimbang aku hahahaha... asyik 80kg lebih je. Semalam petang dapat dah 79.6 kg

And pagi tadi bangun timbang lagi, berat 78.5 kg pulak! woohoo... Semalam ade workout by the way. Syoknye nampak ada progress

(Ni berat masa aku nak kurus beberapa tahun yang lalu... refer post INI hahaha)

Though my progress is slow, still... ok la. I was told that I could easily lose more if I CONTROL my DIET. However, that is so freaking hard for me.

Aku masih breastfeed Raiq (tho ada topup-topup FM gak cos tak larat/malas/takde masa nak express milk). 1 tin Frisolac kecik tu tahan la sebulan. Selalunya dia minum FM if dok dengan babysitter la.. aku lak tak cukup masa nak sediakan chilled ebm.

So I am always hungry. Tak makan nasik memang sikit jelah susu aku. If normal expressing bole dpt 4oz each boob, tak makan nasik dpt 2-3oz each boob je. huhu

ahh lagipun aku memang kuat makan. Ape nak dikata hahahah

So yeah, last week aku renew lagi another month training dgn Kak Yantee.



Of my shop, now dah amik sorang lagi worker which is Cik Niza. She prefers aku panggil Cik (singkatan acik) cos anak dia pun muda ckit dari aku je haha... tapi dah terbiasa panggil Kak. She's my admin and she also is learning how to upload stuff on my website.

Maka makin bertambah gak overhead aku ni huahuahua...

Doakan moga murah rezeki.

Adios


Written By Ryehana
alhamdulillah

1 comments:

Hushu said...

Good Luck on your weight loss program! Gambatte!!!
It's take lots of hard work but the award is sweet to the max.
Good luck for your mamapanda shop too.
:)