Thursday, February 7, 2013

2nd entry of the day!

bismIllah...



Wah, rasa macam zaman student engineering yang malas study and kerja nak update blog je. HAHAHA. Ya, itulah aku di masa lampau. Orang study, buat assignments... aku?? Blogging. Chatting. Downloading. Itulah kerjanya. Mana tak fail thermo, fluids bagai. Muahaha... jahanam degree. Nasib baik diploma sempat abis.

Eh... aku bukan nak cerita kisah silam. Aku nak menulis ape yang aku rasa nak tulis.

Tahukah anda bahawa tahun 2013 telah menginjakkan umurku ke 28 tahun? Yaa.... tapi I'm not 28 years old yet lah. Bulan Ogos nanti. 17hb Ogos yer... kot-kot sesape nak beli hadiah. Tapi takkan ade punyer melainkan laki aku (tu pun kena paksa) malahan nanti mesti aku pulak yang buat sale sempena birthday aku. kihkihkih...

Anyway... aku sangat happy cos laptop Toshiba ku yang baru ini sangat baik perangainya. Aku sukeeeeee...

Kisahnye, kelmarin aku pergi Aeon Manjung nak beli laptop. Bawak Razin. Plan nak beli laptop dah lama... sejak jual Ipad 2 dulu... tapi tak beli-beli. Bila laptop Acer lakiku buat perangai macam hape lagi 2,3 hari ni (she's almost 7 years old, what do you expect). Kuar warning bagai untuk tutup program bila buka DUA program sekaligus, makanya... it's time to change yo!

Laptop Asus


Maka, aku terus beli laptop Asus berharga RM1499. Basic jer lah cos guna nak buat kerja je pun. And kerja aku ape sangat selain online kan... hehe... So beli la... Pilih Windows 7 cos aku tak reti pakai Windows 8. Biase la dah tua-tua rasa macam malas nak belajar benda baru.

Sekali bila balik umah, tak sedap plak pakai. Touchpad sensitif bebenor. Aku tak click ape-ape tapi macam terklik. Pehtu sikit-sikit 'select all'. Ohhh fedup la aku!!

Esoknye jugak (semalam) aku bawak segala mak nenek yang aku dapat (free gift ade 20 tu...) ke kedai komputer tu. Adjust punyer adjust, leh tukar laptop lain dengan syarat amik yang lebih mahal.

Maka, aku amik la Toshiba... cos yang ni rege within budget and touchpad dia macam laptop acer lama hubby yang ku lanyak tu. Ade border/pengasingan untuk touchpad dan jugak tempat click to highlight tu. Ya, aku memang oldskool. Nak jenis camtu jugak hahaha... almaklum, tangan gergasi. =p

Kena topup RM300 cos Toshiba ni rege RM1799. Windows 8 la pulak... tapi lantak. Setelah budak kat kedai komputer tunjuk ajar serba sedikit camne nak pakai windows 8 ni, oklah kot. Bukan susah punnnnn... HAHAHA... Bengong je. So belasah jelah.

And the lappy turned out great!! Yahoooo...

Now tengah gatal tangan nak mendownload itu ini... aku tak tau camne nak download movie Vampire Diaries. Nini guna torrent ke ape tah. I tak reti... dah berzaman tak buat kerja mendownload ni. huhu... Nanti nak mintak dia tolong ajar. huahua... (tetiba rasa macam aku ni tua sangat sampai benda-benda camni pun tak tau)

Aku bukan kaki download pun... tapi dah alang-alang umah ade streamyx ni kan... ape lagi? heheheh... dahla aku sorang je pakai sebab kedekut tak bagi tenants password ~lalalala~ Ala, dah diorang tak mintak pun. So? Bior... kalau nak wifi, sila bayar RM eheheheh

Dulu kitorang rajin mendownload movies (ermm Nini la kot? cos sama2 dok hostel, sama2 dok menyewa masa kat uitm dulu) and tengok sama-sama. Bila sorang-sorang nak layan movies, feel dia kureng lah...

Haaa... semalam adelah rekod pertama untuk aku menonton wayang SEORANG DIRI. Ya, aku tak pernah tengok wayang sorang-sorang. Perkara loser itu selalu dilakukan oleh Nini... but not me! Never me. Tapi semalam aku tewas... I needed to clear my head. I needed a break.




Dah memang aku takde kawan pun... Eh, ade. Tapi Tiger and his friends (kawan pun lelaki! tapi seb baik laki aku ok jer cos kenal... junior dia kot hehe) are currently busy dengan workup. Maka, sorang-sorang jelah yer. Lepas maghrib, lepas makan, aku gerak la ke sitiawan since movie kul 8.45pm. Tengok Hansel & Gretl by the way hehe...

Okla... but I don't think I'll do it again. First sekali sebab keselamatan. Rasa tak selamat kuar malam-malam sorang-sorang. HUHU...



Written By Ryehana
alhamdulIllah...

5 comments:

amal said...

oh my... kita 28 tahun ke tahun ni?? huahuahuahua..nape rs mcm budak2 je lg ni hehehe..

yes2, x elok tu kuar sorang2 malam2 huhu..

deena awanis said...

mana ajin ana?? i memang tabik spring r org boleh tengok wayang sensorang..i nak makan sensorang pun tak reti.hehe

Anonymous said...

apa masalah dgn mkn atau tonton wayang sengsorang....loser ke cmtu????rsnye tk....sometimeslebih baik pg sengsorang...

Ryehanna said...

To Amal: same la.. perasan jiwa remaja. kwang3... n yes, rasenye xpg sorg dh kot. kalau pg pn waktu siang.. mlm cam bahaya sikit blk nek kete sorg. huhu


To Deena: razin telah dihantar blk umah mak. biase la.. sbb dekat kan, kejap2 hantar. hehe... bab mkn, ana pn xreti mkn sorg2. ni sbb dh bosan tahap dewa so pg jela release tension


To Anon: Depends on how u see it. but by someone yg xpnh la kuar tgk wayang sesorg or mkn kt luar sorg2, ianya sgt menyedihkan utk berbuat perkara demikian. huhuhu... ala, kitorg adik beradik slalu main2 sebut loser2 cmtu.. jgnla terasa pulak yer ;)

Lieyana Ahmad said...

28??? O_o
bukan rasa muda je tuh , memang nampak muda jugakkk
JELLy