Friday, February 15, 2013

Demam karok

bismIllah...


Bermulanya dengan hari Rabu lepas. Sesaje ajak adik-beradik aku yang ade kat Beruas untuk karok kat Manjung ni. Kebetulan ade sepupu kitorang, Tiqah balik with Mak Teh (mak dia la) so Tiqah pun join.

Hanis je tak ikut cos dia pergi Genting ngan kawan-kawan dia. Yong, aku, Nini, Nan (balik cuti sekolah seminggu), Diyana, Tiqah and hubby sume pergi layan karok.

Laki aku leh terkejut bila tau Diyana ikut. Sebab?? Tak pernah dengar suara Diyana tu. Memang Debab (nama manja Diyana) jenis diam je.. tak bercakap. kehkehkeh... so heran la laki aku bila Debab nak join orang karok. haha... Sempat gak le dia nyanyi satu lagu. Lagu Najwa Latip.

Lepak 2 jam je pun.. sebab diorang datang pun dah kul 9.30 mlm. Nak balik Beruas lagi... kang lewat2 kena kaco hantu ;p

Pastu, semalam karok lagiii... kahkah. Bosan punye pasal. Aku ajak laki aku balik Beruas tapi dia tak mau... Tapi betul gak la. Kalau balik pun nak tido mana? Sebab ramai balik umah kan.. ngan Mak Teh and Tiqah lagi.. so, husband cakap arini jela baru balik Beruas. Rindu kat Razin!

So yeah... semalam karok ngan Danial and sorang lagi kawan husband. Kawan dia nama ape tah tak ingat... but he brought his wife too (tak macam Danial... sorang dia je). So aku pun dapat la kawan baru. Yang bestnya, sama-sama dok umah bisnes online. kihkihkih... so banyak la share stories and infos especially bab courier service. =P Haha tah ape2...

Malam ni Nini ajak karok lagi since malam last Nan ade kat Perak. Nak mengepau Nan before balik Pahang. hahaha... biar betik kan? kalau malam ni jadi, dah 3 malam berturut-turut berkaraoke. Gile ape... mentang-mentang anak aku kat kampung.

Seriously, dah berzaman aku tak berkarok ni. Ahh aku pun kaki karok pun. Kaki wayang yer... karok? sebelum ni pernah 2,3 kali je kot?

Almaklum, suara tak sedap pun... nak nyanyi ape nyer haha... tapi 2 mlm ni aku belasah jer. Lantak :P

K lah... nanti free update blog lagi. tengah bengang apsal takleh transfer gambar dari BB. cissss

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

1 comments:

Lieyana Ahmad said...

uwaarggh!1 lama tak karokkk . syokk ouh . keh keh keh