Wednesday, February 27, 2013

Of Razin and my lil soho

bismIllah...


.... cos I am missing my son.

I left Razin in Beruas since Monday morning.

By the way, last weekend aku pergi kenduri kahwin sepupuku, Nor di Kepong. Tido umah Mak Yang kat Bandar Sri Putra. Ahad balik perak semula. Since penat, aku tunggu Isnin baru balik Lumut.

But I have to leave Razin cos I'm so freaking busy. Hari ni pun busy. Esok pun busy jugak. Tapi aku plan esok nak balik Beruas la. Rindu....

Rasa sunyi waktu malam je. Cos siang memang aku sibuk. Haihh camne la orang leh bekerja dan jaga anak di rumah at the same time? Siap masak, kemas rumah and melayan anak sumer tu? Giler salute.

Aku boleh buat. Tapi aku akan dalam keadaan tertekan dan aku akan missed a couple of things... contohnya barang patut aku pos, aku tak pos or orang dah bayar duit tapi aku lupa dia dah bayar. Gitu lah selalunya...

And I'll be angry at Razin kalau dia kacau aku time aku tengah stress and 'bekerja'. Kesian Razin... :(

Aku jugak rasa sangat cetek ilmu aku dalam bisnes ni. Banyak sangat benda aku tak tahu sebenarnya. And I don't have a mentor. I don't have a teacher... Husband aku memang malas amik tahu langsung bab bisnes ni selain dari bagi duit modal and tolong pos barang.

Hmmm.. TERmembebel bab kerja lagi.

This entry is supposed to be on Razin.

Anyway, just nak upload video keletah Razin yang main dengan Abg Mirul dia... happy je dia. Sebab tu aku takdela risau sangat tinggal dia kat Beruas. Memang dia seronok dok sana dari dok Lumut yang hanya ada Mak dia je ni.



Takpe Razin... Sabar yer.

Mak tengah setup SOHO supaya lebih organized. I'm getting organized. Lepas ni aku nak uruskan masa dengan lebih baik cos I want to allocate quality time with Razin. I pity him. Aku jugak tak nak menyesal di kemudian hari. Duit memang boleh dicari, tapi masa yang berlalu tu tak boleh ditebus kembali kan?

Walaupun aku berhenti kerja dulu bukan sebab nak jaga anak, but of course I love staying home and taking care of my son too.

So nak clarify juga di sini, aku berhenti kerja ngan HERTZ dulu bukan sebab nak jaga anak yer. No. Aku berhenti sebab aku dah benci dengan kerja aku tu. Dah tak happy. Kalau aku dapat kerja lain, I would gladly go there and work too. But turns out Allah berikan rezeki aku untuk bekerja dari rumah sambil jaga anak. Alhamdulillah...

I can't stand not earning any money.

Sama jela macam full time working mothers di luar sana... Would you quit your job if the salary pays the bills, feed you and gives a roof above your head? Mesti la tak kan.

Aku harap in a few days aku akan rileks sikit. Sekarang tengah kemas-kemas ofis kecik aku ni.

Hari ni aku merayap ke kedai perabot dekat Giant tu untuk usya-usya small sofa for my SOHO. Bukan ape, kalau orang datang lepak, takde tempat duduk kt dalam bilik tu huhu...

Sofa tu aku survey je dulu...sebab lupa bawak measuring tape and ukuran tempat kosong untuk letak sofa. Esok aku pergi lagi...

But I bought a new chair for my working station.


My humble work station.
Tong sampah pun baru beli.

Ingat nak cari kerusi warna purple tapi tak jumpa.

Itu je yang ada and murah sikit.

Ade satu kerusi tu stok untuk boss2 duduk memang sedap gilebabi la... tapi harga RM900! Tu pun after less. Takpelah. Tak mampu aku nak pakai kerusi mahal-mahal. Yang aku beli ni pun RM200 aku dah rasa cukup mahal dah. =P



  

And aku beli stand untuk sangkut handbags. 
Dah lama nak beli tapi baru hari ni dapat. hehe...

Dulu aku nak tapi husband tak bagi beli (padahal RM50 je pun).

Tadi aku nak beli apek tu bagi rege RM70 plak. Kata naik harga.

Bila aku membebel and mintak kurang, baru la bagi RM50. Apara.. ntah2 tempat lain leh dapat murah lagi? Hmmm tapi aku malas nak pergi survey2 lagi dah. Koser nak merayap bila lone ranger ni huhu...


 Okeylah. Cukup-cukup le berblogging. Dah nak pukul 3 pagi dah.

Nak usya gambar sofa yang aku snapped petang tadi. Ade 2 bijik yang dalam dilema. Esok mau beli. huhu...

Sekian.

Wassalam.
Written By Ryehana
alhamdulIllah...

0 comments: