Saturday, March 30, 2013

Fuhhh

Bismillahirrahmanirrahim...


Lama dah nak update blog tapi asyik tak berkesempatan.

Kalau buka lappy jer, busy dok layan facebook. Nak buat camne, situ la antara 90% sumber rezeki aku... So, layan fb jerla kejenya. Check fb page, fb group... Bls pm org, bls komen... Tu la aktiviti aku...

Masa berlalu camtu jer... Sedar-sedar dah tengah hari. Nak makan, nak itu, nak ini...

Pastu siap-siap bungkus barang untuk pos.

Minggu ni sangat kebizian tahap gaban sampai nak makan pun tak sempat.

Maka...... Aku decide untuk buka akaun courier. Tak larat dahla hari-hari kuar pergi poslaju.

Sebelum ni aku asyik tangguh sebab sebenarnya i do need that break. Break masa ke poslaju, driving back tu antara waktu untuk aku bertenang and berfikir (sambil drive pun kepala mikir macam2). Plus, selalunya pas pos barang aku akan singgah sana sini... Kuar la jugak dari terperuk dalam rumah je kan...huhu... Tapi dah tak tahan la... Penat gak terkejar2.

Aku baru hantar borang permohonan n ssm form kat Gdex petang tadi... Kelmarin, aku jumpa salesperson Ktmd. Senang la pasni nak pos stroller, carseats bagai... Kalau tak, semua aku angkut masuk kete (nasibaik muat) untuk pos. pasni suh diorg pickup kat umah jela...

Aku buka akaun Gdex cos tak kena deposit. Kalau poslaju, kena deposit rm500. Malas ah aku... Huhu... So, tak rugi pun buka... Tapi kalau benda ringan xsampai sekilo agak rugi pos guna gdex.

Anyway...

Tenants aku dah nak kuar bulan ni... Patutnya esok la cos esok last day untuk bulan March. Tapi senyap je... Diorang still tak tau bila leh masuk umah baru kot? Three out of four will be out this coming week, i think...

Sorang lagi abis praktikal awal bulan mei nanti.

Okla...

Sebenarnya agak lega... Cos aku dah agak rimas... Yela, sebab aku dok sekali kan... Aku ni dah la cerewet. Nampak benda out of place, bersepah etc memang tak syok je rasa...

So no more bilik sewa. Laki aku pun dah nak balik dok Lumut semula... So no point la. Pasni kena la redecorate or cat baru bilik2 tu cos ade previous tenants tampal2 ape tah, berbekas dinding... Dah tak lawa. Huhu...

K la... Aku update dr ipad je ni... Sambil2 tgk tv... Or tv tgk aku? Hehe... Pasang sebab nak bunyi bising je... Bukan tengok pun...

Till next time...

Salam...


Alhamdulillah...

3 comments:

MZulkarnain Jaranee said...
This comment has been removed by the author.
MZulkarnain Jaranee said...

Salam encik, Form apa kena bagi kat Gdex kalau daftar bisnes under sole propritorship?

Ryehanna said...

Just bg salinan SSM sahaja