Monday, August 19, 2013

Berqaseh le pulak

bismIllah...


Bila lama tak update blog, start update je mulala nak update lagi...

Yer, sekarang aku dah berQaseh pula. Hihi...

Qaseh Gold actually.


Macam mana boleh tergerak nak beli?

Sebab nampak testimonial and suggestion untuk ambil ni sebagai usaha untuk pregnant. 

Aku tahu tak semestinya boleh terus preggy or cepat preggy cos rezeki tu Allah yang bagi kan... tapi berusaha jelah. Mudah-mudahan keberkatan makanan sunnah, lekat baby? Insya Allah.. doa-doakan yer.

Encik suami akan pindah semula ke Lumut hujung September insya Allah. So hopefully lepas duduk bersama nanti, dimurahkan rezeki...

Sekarang aku dah botol ketiga makan Qaseh Adinda. Bagi jugak hubby makan Qaseh Kekanda tapi tak tau la dia makan ke tak. Laki aku memang susah nak makan ape-ape supplement. Lagi plak dia dok jauh, tak dapat pantau makan dia...

Anyway, ape yang aku perasan lepas makan Qaseh ni ialan tambah tenaga. And jangan tak tau, susu aku ada balik!

Aku dah lama stop pump breastmilk for Razin. Sejak Razin 5,6 bulan. Lepas tu dia dah minum FM with occasional breastfeeding waktu malam before tido smpai la dia setahun lebih... Now dia dah 2 tahun 5 bulan, memang dah lama gile kot tak bagi dia menetek.

Last month tah kenapa dia cranky sangat and mengada-ngada nak nenen so aku bagi la... then after he's finished 'bf' (mcm main2 je sbnrnye) I found out I have a leak. Terkejut gak la cos dah lama gile kot kering takde susu. Then bila check balik testi-testi orang ramai jugak komen and bagi feedback yang Qaseh ni milk booster.

Yela.. kandungan dia ade kurma juga... Actually, the ingredient is as below:

*Jus Kurma
*Madu
*Air Zam-zam
*Buah Tiin
*Zaitun
*Habbatus Sauda'
*Za'faran
*Ginkgo Biloba
*Sirih
*Ekstrak Buah Delima (Tambahan baru)
*Arabic Gum(Tambahan baru)
dan juga ramuan khusus terpilih - Tribulus, Guarana, Ashwaganda untuk lelaki (Qaseh Kekanda) dan 

Manjakani, Pegaga, Markisa untuk wanita (Qaseh Adinda). 

Masa aku beli 1st botol dulu, rupanya adikku Diyana pun beli jugak. Dia beli sekali dengan Garam Mineral Sole cos adik aku ni ada darah tinggi and akak seller tu recommend dia makan Sole tu sekali.

Sole tu fungsi dia macam Aloe Vera Herbalife. Diminum 1st thing in the morning time perut masih belum makan ape-ape. More info leh usya sini.

Then Diyana told me that her blood pressure dropped on her next checkup lepas consume Qaseh... Haaa.. okla sangat kan. That's when I decided untuk amalkan Qaseh Gold ni...

Now aku dah jadi seller dah pun. ekekeke...

Aku memang susah jugak nak makan makanan tambahan (supplement) tapi dengan Qaseh ni boleh pergi lak. Maybe sebab sedap... :p

Fyi, aku pernah makan Alpha Lipid, Herbalife dan juga ESP Shaklee.

Alpha Lipid ok. Kenyang. Tapi tak sedap. Aku takleh nak telan. Urghh...

Herbalife ok. Kenyang. Sedap juga.... TAPI!! Aku alergik. seriously aku memang alergik dengan shake dia... tempat kuar banyak peluh iaitu bulu roma di kaki, tangan dan belakang akan gatal-gatal and naik bintik2 merah. Dah biar 2,3 minggu untuk detox (cos orang kata tu side effect untuk detoxification) tapi bila aku consume balik, terus naik merah2 and gatal2 in just one night! huhu

Shaklee ESP ok... lebih kurang je macam Alpha Lipid. tapi aku rasa ESP lagi sedap dari ALSD2.

Qaseh ni bukan untuk kurus ke ape... tapi just makanan pelengkap. Lagipun makanan sunnah. Alhamdulillah aku serasi makan... aku suka cos sedap. Sebab bab nak makan pil-pil ni aku pemalas sikit. :p

Ada Qaseh Junior juga untuk kanak-kanak setahun ke atas. Alhamdulillah, sejak bagi Razin makan Qaseh Junior dia takde lagi selalu selesema or batuk. Dulu selalu selesema. huhu...

So, bagi yang nak order Qaseh Gold, you can order from me. Kot-kot nak order sekali dengan baby carriers ke... strollers ke... boleh pos sekali. hehe...

Just contact me HERE.

**Boleh jugak emel je ke raihana AT mamapanda DOT com

Insya Allah ada masa akan upload testi2 orang... Macam jual baby stuff, banyak je feedback and komen customers tapi aku takde masa nak upload. hehe...

Sekian.


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

0 comments: