Sunday, August 25, 2013

Happy week

bismIllah...


Syukur alhamdulillah... this week is a great week for me.

Despite some disappointments, but I managed to stay positive. And I am really grateful cos Allah temukan aku dengan seorang kawan yang baru buka kedai baby.

Aku adalah sangat excited bila ada kawan yang mempunyai kedai serta jual barang yang  aku minat and jual jugak. Bagai mengantok disorongkan bantal when Kak Yati called me last couple of days.

Rupanya dia nak mintak tolong tunjuk ajar online business. Dia ada kedai, tapi katanya sales slow lepas raya. Biase lah kan... Aku pun sale slow sikit. hihi... Anyway, aku dengan semangatnya pergi la kedai Kak Yati malam kelmarin. Happy gila... kedai mengadap jalan besar... Kedai pun besar. Best gilaaaaa...

Aku just tolong guide sikit-sikit bab FB Page and blog. Tu jer... ala, aku pun bukan reti sangat. Tolong mana reti jelah... Dan aku jugak share sedikit sebanyak tips dan contact2 yang aku ada untuk penuhkan kedai dia...

Ade gak tumpang barang kedai Kak Yati tu. Baru hantar petang tadi. hehe... saje la kan.. Aku nyer barang sumer mahal-mahal. Tak tahu le laku ke idak kalau kat Manjung ni... Most of my customers orang KL and Selangor kebanyakannye. Tapi, letak jela since orang offer suh letak barang. ekekeke...

Dengan ini aku terus bersemangat nak ada kedai jugak. Memang orang kata lebih jimat and tak pening kepala bekerja dari rumah, tapi aku ada target aku jugak. Aku nak ada kedai!

Bila? Entah le.... Aku target tahun 2014 atau 2015. Kena kumpul fund dan ilmu pengetahuan dulu. And kena tunggu Razin dah leh hantar ke kindergarten or something.

Semoga aku berjaya! Berusahalah!

Ape yang aku kena pastikan sekarang ialah stay positive.

Banyak benda dalam hidup aku yang buat aku sedih, buat aku down dan tak semangat... tapi alhamdulillah, dalam kekecewaan yang aku dapat, aku masih mampu gembira semula... bersemangat semula. Aku boleh lupa masalah aku seketika.... for once, aku rasa happy sangat2 dan bersemangat membuat kerja. I felt good cos I think that I'm one step closer to achieving my long term goal which is to open up a brick and mortar store.

Dan aku bersyukur cos hubby pun macam dah terbukak mata sikit yang his wife is CAPABLE of managing a business on her own. I don't know, sebelum ni aku rasa macam dia ingat aku ni main FB suka-suka je kot? =.=

Semoga beliau terus supportive.

Semoga segala perancangan dipermudahkan.

Yelah, kita hanya merancang, Allah yang menentukan.

Apa-apa pun, usaha dan tawakal.

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan hujan petir. Kita tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi"

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...


Semua yang berlaku  ada hikmahnya...





Written By Ryehana
alhamdulIllah...

0 comments: