Saturday, March 22, 2014

Duit

Bismillahirrahmanirrahim...


Husbandku memang seorang yang tak simpan duit syiling dalam wallet. Even wallet dia pun takde poket untuk coins... So ape yang dia buat setiap kali balik dari kedai/shopping, mesti simpan semua duit syiling dalam poket masuk tabung.

Actually rumah kami takde tabung pun sebelum ade Razin... Husband simpan duit dalam mangkuk, dalam bekas botol air etc... But since the last bottle dah penuh and Razin pun suke masukkan duit dalam botol tu, aku pun beli la tabung comel2 ade gambo kartun...

Now Razin memang pantang nampak duit syiling. Mesti dia seronok gila and tak sabar2 nak simpan dalam tabung. Nampak je duit syiling, "Makkk! Duit! Duit!" (Walaupun hanya seposen hehehe)

Aku kat kampung di Beruas sekarang ni... And Razin being Razin, dia tak mesra cos dah lama tak balik Beruas (lagipun Mak dia suke ugut nak tinggal dia kat kampung so dia mcm takut kena tinggal.. Hahahah... Yer, aku kejam ;p).

Anyway, since Razin macam berlagak and takmo mesra2 ngan Onyang and Opah (especially Onyang), kesian la kat Onyang kan... Tadi Onyang telah 'mengumpan' Razin dengan duit!! Terkejut haku... Then baru la Razin nak salam and bagi Onyang 'sayang' dia... Adohaiii

Adakah dgn mengajar Razin menabung di usia awal macam ni membuatkan dia mata duitan??

Hmmmmmm.......


Tak kot....





Ala budak kecik biase lah kan.. Kejap nak dengan orang, kejap tak nak... Huhu



Alhamdulillah...

1 comments:

ewanthology said...

malas nak simpan duit syilling, mesin kira syilling kat bank asyik rosak je :-)