Monday, March 17, 2014

Of diaper bags

bismIllah...


Banyaknye benda yang berlaku sepanjang aku tak update blog ni.

MAS Airlines went missing (possibly hijacked), deaths of people because of drug OD at ASOT (read: A State Of Trance), and people speculating on all these...

I don't want to blog about that.

I just hope the missing airplane would be discovered soon. And I hope all of the passengers are still safe (no matter how hard to believe).

Anyway... I am now approaching 30 weeks of pregnancy.

Going crazy with all the shopping.

Benda-benda yang aku tak pernah beli dulu or even considered buying are already been bought. kahkah...

Crazy about diaper bags now. Storksak and Skip Hop's mostly. And I hate it that the new Storksak Bobby is sold out every where! Grrr...


Storksak Bobby - Black
Retail price: RM599



I simply think it's fabulous!

Tapi abis stock ler... tak tau bila restock. Tinggal warna light grey jer... but the color seems a bit bright so aku takut nak beli takut cepat kotor. huhuh...


Storksak Bobby - Putty Light Grey

Cun gak kan?? Haih dilema.. ni pun stok dah tinggal sikit...



Another Storksak I'm eyeing is Storksak Olivia... in Mulberry or Blue.
Tak tahu nak pilih mana satu. Esok la baru decide.


Storksak Olivia - Blue
Retail price: RM599




Storksak Olivia - Mulberry


Inside Storksak Olivia cam gini rupanya...

Aku memang usya yang nylon je cos tak mampu beli leather.
Plus, aku tak reti jaga leather handbags/shoes/jacket. Abis jahanam aku abaikan...
So lebih baik pakai nylon je udah.


Hmmm... since Storksak ni aku tak dapat decide lagi nak beli yang mana, tu kita KIV dulu lah. Cos aku dah ade diaper bags yang aku CONFIRM beli hehehehe...

1st sekali, it's Skip Hop Duo Essential diaper bag by Jonathan Adler.

Retail price: RM264

Leh dapat less than RM264 kalau beli ngan Mama Panda ;)

Saje pilih corak 'Wave Multi' ni cos I have another one yang corak 'safe' and tak striking macam ni...

Another one?? YES! HAHAHA...


Skip Hop Duo Luxe Bag - French Stripe (Limited Edition)
Retail price: RM299

Sebab utama tertarik dengan bag ni adalah selepas usya kat Youtube.

Lagipun Skip Hop bags tak semahal Storksak. And aku rase takde bersalah sangat nak lenjan sepuas hati.
Lagipun design dia lebih neutral... kiranya laki aku pun leh je angkut tanpa rasa segan hahaha...


Checklist:
- Diaper bags. DONE (Padahal masa Razin dulu takde pun berdiaper bag bagai... elok je survive. Aje nyer gateii hehehehe)

- Baju baby. DONE

- Receiving blanket bla bla... benda nak bawak and pack masuk hospital bag. PENDING

Ehhh... macam banyak je tak siap lagi ni. Maleh plak aku nak jot down.

Ahh lantak la.

Nanti sambung. Razin dah ngamuk2 mintak perhatian.

Daaaa


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

2 comments:

mizzy amalina said...

I bought storksak olivia tu & NEVER EVER have i regretted it!hehe..pegi jalan2 tak bawak anak pun sauk storksak jugak sbb its so versatile & yg sbnrnye malas nak tukar2 beg dah.haha.. tapi..percayalah..walaupun ada 10 diaper bag tetap rasa tak cukup jugak!hihi.. ;)

Ryehanna said...

hahaha... i feel you! My Skip Hop's diaper bag is here and I love it to bits! but now mula la rasa nak beli lagi... dan lagi... serius best! :p