Sunday, December 20, 2015

Review stroller Phil & Teds Verve V3

bismillahirrahmanirrahim...


Pukul 1.20 pagi ni wei... tapi since takde keroje and takleh tido, aku nak review tentang stroller ni. Rajinnyeeee nak review stroller yang aku tak jual pun! HAHA... hampeh. Takpela sharing is caring.


Ni baru kali kedua stroller ni dibawak keluar and guna untuk strolling around hehehe


Sejarah pembelian stroller:-

a) Bought in March 2015 from US. Posted using USPS and arrived in Lumut 2 weeks later. First time beli barang cecah ribuan ringgit dari US. Aku confident barang sampai cos sebelum beli ni ade kawan FB dah beli dulu warna biru. Sampai barangnye. Lega haha. So baru lah aku order.

b) Peram tak pakai sampai baby lahir. Baby no.3 lahir 29 Julai 2015. Still tak pakai lagi until baby dh 2 bulan/abis pantang. Tu pun pergi Tesco je. =P

c) Stroller ni tak datang dengan adapters for Maxi Cosi carseats. Aku beli kemudian at RM190 kot? Lupe dah berapa... 

Phil & Teds Verve V3 in Cherry.
Comes with bumper bar and suncover for 2nd seat
(I think? cos it's a netting stuff I don't use, I just leave it at home)

Tapi kat gambar atas sekali tu aku tak pakai bumper bar since tempat cucuk tu 
diganti dengan adapter for Maxi Cosi carseat. Both items kalau tak pakai leh biar je kat stroller bila dah lipat. Tak ganggu pun...


Actually, before purchasing this stroller, I was considering another double/tandem stroller which is the Baby Jogger City Select double stroller.

TAPI sebab Baby Jogger tu seats dia tak boleh fold sekali and have to be taken out, then it is not an option lah. Cos I hate removing/disassembling strollers for a quick out and about. Moreover, I was usually alone and I can't have a stroller that needs some time to store in the boot.

So why did I buy the Phil & Teds Verve V3 stroller?

1. First and foremost, mesti boleh fold both seats altogether. Need to save space and time. Checked!

2. Big space for the 2nd seat. Yelah, yang duduk bawah tu kesian le kalau sempit kan. But no, it is spacious. My chubby abg sado (18 months) could fit just fine with plenty of leg room.

3. Can be used with Maxi Cosi carseats. Of course, since I'll be having an infant carseat too kan... Might as well put it on the stroller if I can. Checked.


Quite compact. Okla for us.
Muat dalam Honda CRV and Nissan Serena.

And this is the pic by my friend - packed inside her car...
Kalau tak silap kereta Honda Odyssey

Cantik kan warna biru ni? =D
Pic credit to Kak Tini.



More info on this stroller:-

a) This stroller is intended for children from newborn to 5 years. (which is great for me cos Razin will be 5 next year and Raiq, the youngest is 4 months now. All my 3 boys can fit in this stroller hehe)

b) Maximum weight in the newborn position is 9 kg. Actually stroller ni leh rearward facing tapi tak pernah try cos macam leceh nak cabut seat bagai... so abaikan. I use infant carseat je senang. Selagi muat leh duduk dalam tu.

c) Maximum weight in the upright main seat is 20kg

d) Maximum weight in the double kit on rear is 15kg. Oklah... now berat Raul 14-15 kg ok je =P

e) Adjustable sun hood. Canopy or hood untuk lindung dari cahaya matahari tu boleh diadjust mengikut sinaran matahari yang kena pada budak. Bahagian belakang canopy tu tak melekat pada frame stroller, so boleh ubah-ubah.




f) Adjustable handle. Yang ni best so takdelah if mak/ayah yang tinggi kena menunduk or lenguh tangan ke ape...


Phil & Teds Verve adjustable handle. Vibe pun sama rasanya.



On the Phil & Teds stroller, my 4 months old baby was in a Maxi Cosi Pebble Plus.
(the newborn insert already removed)



The adapters that were purchased separately.




Hehe... My boys loved it!


Jangan risau or kesian kat baby yang duduk bawah tu ya... cos ruang luas and bukannye tak nampak ape. Still leh tengok ke luar, no big deal. My boy loves it! Raul boleh duduk depan and boleh duduk belakang... dia tak kisah asalkan stroller tu bergerak. haha...


Raul. 18 months.
Weight: 14-15kg




Kemain happy lagi Raiq kalau bawak berjalan.

Balik Beruas jela baru berjalan keliling kampung dlm stroller...

Kalau kat Lumut, jalan dalam malls jelah huhu....


Overall, really satisfied with this stroller.

Sayang weh... setiap kali lepas jalan aku lap tayar bagi bersih so leh letak masuk rumah.

Gile tak sayang, stroller paling merabakkan poket kot ni...

Semoga berkhidmat dalam masa yang lama. 

Adios.
Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: