Wednesday, February 17, 2016

Diuji bertimpa-timpa

bismillahirrahmanirrahim...


Last update was 2 weeks ago, eh?

Wow... so many things happened in 2 weeks!

1st and foremost, my maid has run away! Dia lari last 4th Feb, I think. Damn. I was livid.

Berbakul sumpah seranah dihamburkan dari hati. Betapa aku sakit hati.

Tepat 3 bulan dia blah. Dah la tu, dia blah tetengah malam pukul 12.55am hari Rabu and she left all her stuff behind. She didn't even wear her shoes!

Aku tengok cctv berulang kali baru perasan dia tak pakai selipar. gile ah. Macam pencuri. And I was shocked and can't even believe that she has run away if not because of the cctv footage.

Bilik penuh baju dia, siap ada baju-baju kotor bersangkut bla bla... Sabar jelah.

Alhamdulillah takde mencuri. Takde hilang apa2. Lega.


2ndly, semalam ada la budak nak ngasuh anak datang. Aku baru nak tarik nafas lega. Alih2 hari ni dia kena balik Kedah dah cos ade emergency family. Dia bagitau sebaik aku balik dari klinik for Raiq's 6 months' check up.

She was supposed to go back early this morning, tapi sebab semalam aku dah kabo nak pergi klinik pagi ni so dia postpone sampai aku balik klinik. Alahaiii sedih aku tau... budaknya baik. Baru nak rapat ngan Raul. Dah jadi cmni... takde rezeki betul.




Sejak Bibik lari tu aku tumpangkan Raiq and Raul pada pengasuh lama Raul. Tapi dia sekarang dah ada jaga 2 orang budak. Kalau campur Raiq + Raul dah jadi 4 orang. 2 babies and 2 toddlers. Dia jaga sorang! Jenuh wei... aku nak jaga anak aku sendiri yg 2 orang ni pun pening.. ni dia jaga anak orang sampai 4. Pengsan. So terpaksa la aku mencari dan mencari.................




Work.

Dah 2 minggu lebih tak masuk kedai betul-betul and check segala mak nenek benda. I mean, yang betul-betul fokus la... takde. tak dapat pun. stress wehh.




aku penat.

Written By Ryehana
alhamdulillah...

1 comments:

Fyda Noh said...

Salam perkenalan.. tinggi tu BMInya. kena mula jaga pemakanan dan senaman