Monday, February 1, 2016

Working out

Bismillahirrahmanirrahim...




1st Feb 2016.

After 6 months operate (c-zer), baru lah aku nak beria sikit mengurangkan berat badan.

Kali ni aku amik trainer sebab aku tak nak  hangat2 taik ayam. And aku nakkkkk sangat berat aku berkurang. Preggy kali ke-3 aritu kena GDM weh. 

Mak aku ade kencing manis smpai cucuk insulin.

Yong pun ada kencing manis.

Aku ada risiko cos dah pernah kencing manis preggy kan. Huuuu...

Maka, kena kurangkan berat. Kena kontrol makan.

Nak kontrol makan sangatlah susah lagi2 ibu yang menyusukan (Raiq still minum breastmilk till now. Aku masih belum introduce solid food)

Aku asyik lapar je. And tak boleh tak makan nasik. Nanti takde susu pulak.

My trainer is Kak Yantee... Weee... Dia seorg ibu. Dia pun pernah czer (3x dah!). Dia pun pernah beranak normal jugak (1st baby normal, mcm aku). Dia pun nyusukan anak. So dia mmg paham sangat la tahap lapar ibu menyusukan cmne.

Haih.. Semoga istiqamah la yer.

Berusahalah ana. Kau pasti bolehhhh! 

Permudahkanlah ya Allah...

I want to be fit and healthy. 



Kasut baru beli... Ekekekeke...

Sebab pagi tadi aku pakai kasut futsal laki aku. Nasib baik muat. Punyelah tak ingat aku takde sport shoes (yela berapa zaman ko tak bersukan hoii)... Bila Kak Yanti call suh bawak tuala & botol air, aku tanya la "kak kena pakai sport shoes ke.. Sy pakai sandal bole tak?"

"Ish budak ni... Mane leh masuk gym pakai sandal oi... WAJIB pakai sport shoes"


Huahuahua.. Gigih aku shopping kasut sukan senja tadi. Esok takde session. Rabu pulak.

Sempat la esok shopping seluar and baju pulak... Kahkah..

Alhamdulillah...

1 comments:

natasha said...

go,go ana!nak kurus semangat kena kuat,kita ni pun tgh usaha nak kurus sebab berat dah jadi double compare b4 kawen..riso penyakit menjengah je nnti..in shaa Allah,mak anak 3 pun mampu jd solid mcm anak dara nnti,go,go chaiyok!;)