Sunday, January 1, 2017

Yang aku tak sempat update in 2016

bismillahirrahmanirrahim...


Dah 1hb Januari 2017 dah kome oi... aku ni punye la dok tangguh tangguh nak update blog sampai dah masuk tahun baru dah pun. huhu....

Takpelah, just a quick update. Catatan peristiwa supaya aku tak lupe...


Aku dah berjaya naik Bukit Engku Busu pada 23hb Nov 2016 yang lepas with Kak Yantee, her daughter (darjah 3 xsilap) and Kak Nina.

Penat nak mampus and I scratched myself when going down the hill. Jatuh! hampeh...

Best la jugak cos view cantik. Masa ni tobat tak nak naik dah hahaha...


First time naik lepas last naik masa aku Form 5 (2002)
So di usia 31 tahun ni, 23hb Nov 2016 ni tarikh bersejarah jugakla haha




Amik masa sejam jugak cos aku pancit gile.
Suke view atas ni. Aman je...
Tu leh nampak pengkalan TLDM Lumut...




Kak Nina and Kak Yantee. Aku la yang bawak kuetiow goreng tu haha... cos tak sempat breakfast. Nasib tak pengsan haha


Aku ada naik lagi Bukit Engku Busu ni dengan Amirul pada 22hb Dec 2016 yang lepas. Gambo takde cos aku tak share kat FB, bateri pun kong masa tu. Ah lantak...

Masa cuti sekolah bulan 12 tu dapat naik Bukit 300 sekali and Bukit Engku Busu sekali. Both trips was accompanied by Amirul.



Ok next...

Masa cuti skolah jugak ada merayap beramai-ramai ke Taiping. Senang, dekat... hahahah... jimat duit. Tarikh: 12hb Dec 2016




Family potrait. Elok pulak semua tengok kamera (bukan senang oi)



Gerak dua kereta. Naik MPV lakiku and kereta Nan. 
Masuk zoo, picnic kat Lake Garden (Aina masak nasi ayam), pegi makan cendol pastu balik.

Actually nak naik paddle boat mengenang zaman berdating dulu tapi hujan le plak (biasa la taiping)... 




Haaa... next!


Laki aku eksiden pada 19hb Dec 2016 yang lepas di Tanjung Malim.

Abis Mr Cherev total loss. Alhamdulillah laki aku selamat and takde ape-ape...


Makanya, sejak takde kereta, laki aku tido ofis je cos malas susahkan kawan dia... nasibla dah nak cuti hujung tahun... 

But looking at the bright side, bagus gak crv tu eksiden total loss. Takde la nak bayar lagi monthly mahal-mahal hahahah... masa beli mpv dulu lagi dah nak jual, tapi harga yang kedai amik adalah sama dgn hrga hutang, means tak dapat ape. So sayang nak jual.. hehe

Now, laki aku plan beli used car murah-murah yang rege dalam 5-6k so that bole beli cash. Kurang la sikit komitmen. So far dapat la wira cabuk satu hahaha.. jadila... dia nak pakai berulang je pun...

If anything goes according to plan, lagi seminggu dpt la kete Wira tu. For this week, laki aku amik MPV and aku pinjam Vios mak kejap...

First week of January yang agak kelam-kabut cos my babysitter amik leave seminggu. Aku terpaksa tinggal Raul kat Beruas lagi.

Camne nak keje if semua ada. Dengan Razin sekolah, Raiq melasak and I HAVE TO WORK.

oklah. tu je kot update kali ni. byk lagi nak type macam bebaru ni FIL sakit and kitorg kena stay kt Selayang and Batang Kali... pastu bawak bdk2 pegi Petrosains bla bla... tp xde masa nak cite cos esok aku kena bangun awal utk naik paramotor. hopefully cuaca baik and selamat semuanya.


Bye.. till next time

Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: