Tuesday, January 1, 2013

A new year...

bismIllah...



Terjaga kul 3 pagi. Sebabnye? Tido awal le jugak... Pukul 10 lebih aku dah terlelap sebab bagi Razin tido. Ngan aku aku sekali tido ler. hehe...Lagipun, aku bukan jenis nak stay up sambut new year ke ape...

Alhamdulillah... 2012 dah berlalu pergi. It was a great year.

Many things happened. Achieved a bit of my goals... whether the ones in plan or unexpected event. Alhamdulillah.

Bersyukur sangat cos I was surrounded with great people. Customers, friends, suppliers, salesmen... Okla so far. Kehidupan yang sederhana. Kehidupan yang aku sendiri corakkan.

Now that I have my son back with me after 6 days of being apart, I know that I'm more patient and 'cooler' than before. Yes, sebenarnya aku ni kena ade time-break jugak. Baru aku leh reflect, motivate and advise myself. Dah 2 hari Razin duduk ngan aku and I haven't raised my voice once. I mean, like shouting ke screaming ke ape... before this? Well... aku adelah mak yang stressed and asyik la terpekik-pekik bila Razin did something I didn't like. Terrible, wasn't I? Yes. I definitely was.

So, azam tahun baru ni ialah untuk lebih sabar melayan karenah anak. Razin will be 2 years old in March. Perangai pun macam-macam... and now he's learning to talk. Apa yang aku cakap, dia suka repeat. Semua benda dia repeat. Tadi kat dapur masa masak aku terpegang kuali panas and TERmencarut 'Oh Pan***!' and he repeated it!


T____________________________T


Waaaaa.... Control your tongue, Mommy!!! uhuk uhuk... susah betui kalau mulut tak bercover cam aku ni...

Well, that is why lah kena lebih bersabar and control percakapan cos now Razin memang akan tiru and ikut ape kita cakap. huhu...

Semalam aku dah bershopping barang-barang dapur for cooking. Razin ade baru aku nak masak. Kalau tak, tapau je. huhu... So, antara resolusi tahun baru ialah... improve cooking skills. Ni azam sejak kahwin tak improve-improve ni...wakakaka... Ok, aku rindu masakan laki aku... T___T Rindu hubby masak ketam masak lemak. Nyummm... sodapnye....

Antara sebab aku tak terer masak ialah anak aku sempoi je bab makan. Asal ade sup. Settle je. haha...masak ayam ke ikan ke... dia makan masa mula-mula je cos lapar gile kan. Pastu nak nasi and sup only. Huhu...

Selain dari bab masak, kontrol marah... aku jugak berazam nak turunkan berat badan. Moga-moga berjaya. Cos aku memang overweight lama dah. HAHAHA. Susah gile ok nak kurus...

K lah. Ni je yang aku leh catat buat masa ni.

Esok-esok sambung lagi.

Salammmm...


Gambar beberapa jam sebelum New Year.
And beberapa minit sebelum aku tertido.
hehe...
Written By Ryehana
alhamdulIllah...

0 comments: