Saturday, December 29, 2012

Senarai kesyukuran (again)

bismIllah...

Aku dah pernah buat entry Senarai Kesyukuran. This is not a repeated post. Nor is this a copy-pasted entry. No. Entry ni aku tulis again untuk tahun 2012 ni sebagai ingatan diri sendiri...

Kadang-kadang kita hanyut... kadang-kadang kita lupa... I think as human, memang perlu diingat selalu kan...

1st sekali, aku sangat-sangat happy semalam cos I finally dapat pasang kabinet for my bizz stuff! Untuk pengetahuan semua, aku sangat sangat sangat kepinginkan kabinet macam yang aku buat ni sejak awal tahun lagi...

Tapi, mana nak korek duit?? Haha.. bisnes pun ciput-ciput je. Tapi alhamdulillah, berjaya jugak buat walaupun korek duit sana sini. Alhamdulillah...


Kontraktor yang sama buat kitchen cabinet kitorang dulu, si Ah Seng. 



Baru la tersusun and kemas sikit stok-stok baby cariers aku.
Ohh, I LIKE!! ^__^


Syukur... berjaya dapat display cabinet camni (ade cover kaca). Terover bajet sedikit... kitorang bajet RM2K lebih jer... Tapi ni kena caj RM3400. Amik quotation dari 2 orang... Ah Seng jugak yang murah sikit. Yang sorang lagi quote RM3700. huhuh... 

And today, Sabtu... ade customer from Ipoh datang Lumut and singgah nak beli Boba. Walaupun my SOHO ni tak kemas pun, tapi aku excited ajak masuk and pilih nak corak mana. Dari nak beli Boba 3G sahaja, they bought Boba 3G, Zoobies and Boba stuff sack with matching prints! Oh... lagi la aku happy. 1st customer yang datang view kabinet baru and beli. ekekeke... ALHAMDULILLAH.

Terima kasih dear husband yang tolong your wife ni merealisasikan impian.

Terima kasih dear husband yang benarkan your wife ni pulang semula ke Lumut cos she's not happy in Johor.

Terima kasih. :')

Sebenarnye kitorang dah overspend sejak bulan November lagi.

Aku pergi Bandung, husband beli Virago, beli sofa, and now buat kabinet ni kan... Siyes memang banyak lari la bajet. Abis segala mak nenek duit yang dok simpan-simpan sume dah dikuarkan. uhuk uhuk... perit gak le cos aku ni bukan ade gaji tetap tiap-tiap bulan kan... bisnes memang bisnes, tapi paham-paham jela... ade pasang surutnye.

Mudah-mudahan aku lebih kuat bekerja selepas ni. 

Mudah-mudahan semua susah-payah ni berhasil.

Sekarang tengah pening kepala cos kitorang nak kena bayar downpayment rumah dah... yang rumah kedua tu... Loan kitorang memang dah approve. Tapi instead of jumlah yang kitorang nak, dapat less than that. Kena topup lagi. So... officially, bulan ni makan megi jelah ye. HAHAHA. Dok Beruas, makan biar Mamito tanggung. Wakakakaka... jimat makan, bil air, bil letrik etc. (mampoih kena pelangkung ngan mak)

No la... esok Razin will be with me insya Allah. We'll stay here in Lumut after this. Lagipun kabinet dah settle. Bab kemas-kemas tu leh je time Razin ade. Kena banyak bersabar la. Rindu gile kat anak aku... tapi dia rilek je mak dia takde huhuh...

Dear Razin, i'm doing this for our family k. You'll understand someday. Look at the bright side, tak dok dengan mak 5 hari je. Lepas ni we'll be together again. ^_^

Anyway... in a few months, we'll have a 2nd house! It's a semi-detached 

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...

I know all this is only a loan from Our Creator. This happiness is temporary. This achievement is only for this world... while we have another 'world' ahead of us that is eternal. 

Semoga aku tak lupa... semoga dengan semakin banyak yang aku capai, semakin aku tak lupe bersyukur denganNya. Insya Allah.


Semoga aku sentiasa belajar dari kesilapan...



Rindu my handsome boy.
Gambar lama.. bulan 8 aritu..

Mak tak sempat balik kampung arini sebab mak penat Razin... and I finally managed to run errands and get my hair chopped off. Tunggu esok Opah bawak Razin jumpa Mak k...
Love u so much!


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

3 comments:

Jezze said...

Good luck in your bizz, babe!

Nurul Ilyani said...

alhamdulillah...moga2 bizz ana bertambah maju...

**psssttt...nnt next year yanie nk bli baby carrier eh...baby 2nd ni nk pakai lah...suggest yg ok n cantik ye...hehe

Ryehanna said...

To Jezze: Thanks dear

To Nurul Ilyani: Hehe... insya Allah Yani.. no problem ;)

jelesnye dah dapat 2nd baby... ana ni ntah bila. huhu