Sunday, September 13, 2015

Entry bergambar

Bismillahirrahmanirrahim...



Alas, i finally finished reading the 1st book! Malam kang start baca 2nd book: The Scorch Trials.

All these books arrived last Tuesday. Lambat cos buku baby takde stock and tunggu stock sampai.. Nak abiskan 1 buku amik masa 5 hari nampaknya. Huahua... Camni le ade anak kecik. 


Ya... Aku sangat gemok sekarang. 84 kg wei! What to do, nak berbengkung tak boleh cos luka lambat baik... Tapi aku target after 3 months dah bole dah kot berbengkung or pakai corset? Benda ni bukan tolong bagi kurus terus ye. Tak. Tapi since perut kena compress, maka takleh melantak banyak2 sangat hahaha.. So dari situ selalunye akan start turun berat sikit... Aku tak target banyak, dapat turun 70 kg pn jadi le... Now 84 tu gile la besar sgt! Sedih aku... Berat ideal 58-60kg btw :'(

Ni gambar selfie time laki aku singgah Kosmos beli barang. 


Kami keluar ke Aeon tadi... Raiq belum biase duduk dalam carseat. Marah je kerjanya. Get use to it lah baby

Ni carseat Maxi Cosi Pebble Plus by the way. See the extra newborn support? Bestttt! dah jual carseat Pebble Raul yang lama... Nampaknya setiap baby semua dapat carseat baru. Err kecuali Razin dulu. Dulu mak tak mampu so Razin pakai preloved Maxi Cosi Cabriofix je... Tapi lepas2 tu dia la rasmi segala benda 😄

Maxi Cosi Pebble Plus ni baru kuar tahun ni. Aku suka sangat! Nanti free aku review and compare Pebble lama dgn Pebble Plus.



Cradle cap on Raiq's head detected!

Actually time dalam kete berselfie2 ni baru perasan. Berkerak gile gile. Geram aku... Balik tadi aku mandikan and tonyoh tapi masih tak hilang semua lagi. Nak buat lebih2 takleh cos Raiq melalak.. Dia slalu suke je mandi.. Tp kali ni dapat rasa something wrong kot cos lama mak dia gonyoh kepala huhu... esoklah try lagi...



Lagi gambar... Hmmm..



Gambar malam tadi. Raiq senyum!

Baju ni size 0-3months sleepsuit Next UK. Dah besar dah budak ni.. Dari lahir dulu dia pakai size "up to 1 month", now dah boleh upgrade ke "up to 3 months" walaupn kaki sleepsuit masih banyak berlebih hehehe..

Kalau jual preloved baju newborn Raiq ni laku ke ek.. Mls nk simpan cos lambattttt lagi nak beranak lagi (if ever). Mmmm tunggu jela dia tak muat semua baju newborn, nanti jual sekali. Dapat Mak kaki shopping gini lah.. Padahal dah 3 boys, bole je pakai baju lama Raul.. Ni tak, beli jugak! Huahua


K lah.. Bakal bersambung bile free.

Bye



Alhamdulillah...

0 comments: