Wednesday, September 8, 2010

First time kena beraya berjauhan dengan mak, opah dan adik-beradik

bismIllah...


Betullah tahun lepas adalah tahun terakhir aku meraikan hari raya sebagai seorang yang single. Celebrate ngan family... boleh bercamwhore bagai macam nak rak. Layan kawan-kawan yang datang ke rumah dan jugak tumpang sekaki ikut diorang beraya ke rumah kawan-kawan yang lain plak...

Well... that was last year.

This year, I'm going to celebrate Hari Raya in Pahang. Di rumah ibu dan bapa mertuaku... huuuuu... camano la gamaknye. Anak-anak saudara Mr CC ramaaaiiiiiii ooo... Cuak dan ada rasa awkward di situ. Nasib baik duit raya Mr CC yang kena prepare... :P

Oh, and this year juga first time celebrate raya dengan keadaan perut mengandungi baby... hihi...

Tahun ni sangat redha untuk balik Pahang cos aku dah target tahun depan nak raya kat Perak. With our baby!! Heee.... insya Allah. Doakan semuanya selamat dan baik-baik sahaja.

Kandungan dah nak masuk 3 bulan. Muntah-muntah dah berkurangan... at least, takdela hari-hari. Kadang-kadang je... lega... Tapi dah lama jugak la aku tak berpuasa! Jenuh la nak ganti.... ahh tidak!

Anyway, about the Lumut branch... aku dah maleh nak mengharap sangat. Dulu boss kata bulan Oktober, tapi... entahlah... macam akan lagi lewat je... haih... nampaknye kena jugak la bawak kereta dari Beruas. Yela, ape kes kalau perut dah memboyot tapi merempit lagi? Agak kurang sesuai di situ... (tapi setakat ni, perut memang belum nampak lagi... mmm... ke aku yang xtau tu buncit sebab lemak or sebab baby? kihkihkih )

Aku malas gile sebenarnya nak ada kereta di KL ni. Jalan jem... duit minyak lagi... Dan aku tak suka drive. Ntahla.. kurang suka. Kalau ada kereta aku sendiri, suka la kot? Oh.. but luckily I have Nini as my chauffeur. Cakap je nak pergi mane, dia bawak. Just sediakan duit. haha... ok la kot. Pas raya maybe Nini amik kete Kancil Mamito bawak ke KL. Maybe jela... (tu pun kalau ada orang simpati dengan keadaan aku yang merempit ke tempat kerja tiap-tiap hari)

eh, aku nak citer pasal raya... ni dah melalut-lalut ke hal2 lain plak...

Aku cuti pada raya pertama dan kedua je. Raya ke-3 dah start kerja balik. Frankly, I don't really mind... sebab raya kat Pahang kan... huahuahuahua...

As for Mr CC, dia dah cuti sejak last 4 September... Sekarang dah 4 hari dia melepak kat kampungnya di Pahang. Esok, pas aku kerja baru dia amik aku untuk bawak ke Pahang... Dia pun start kerja balik pada raya ketiga...

Yer, esok aku keje lagi....

Tapi, aku macam takde perasaan je nak raya... tak tau kenapa... sebab bukan balik Perak maybe? Ntah...

but seriously, I lack the festive spirit.

When Mr CC playfully suggested I took a bus to Pahang so that he could avoid the traffic when coming to KL, I just said "Maybe you don't have to pick me up. I can just spend my Hari Raya here in KL". Tapi dia ingat aku majuk lak... padahal tak pun. huhu... takde perasaan lah.

Mostly sebab sedih tak dapat raya kat Perak Darul Ridzuan la gamaknye... T___T

Ahhh, tahun depan raya kat Perak.

Tak kira!!



PERAK NO. 1
Tanah tempat tumpah darah.


p/s: Selamat hari raya dear readers. Maaf zahir dan batin. :)


alhamdulIllah...

4 comments:

fik-autoz said...

slmt hari raya...puan ryehanna

Ryehanna said...

selamat hari raya to u too

deena awanis said...

sama laa kita..beraya jauh dari family this year..=(

Ryehanna said...

tAK BEST!!