Friday, September 24, 2010

Of pregnancy updates, emotions updates etc...

bismIllah...


Assalamualaikum dear blog...

I miss updating you! hehe... well, hari ni rasa macam nak update, so aku update jela...

Sekarang kandunganku dah berusia 13 minggu (nak masuk 14 minggu), my stomach is still not showing yet... tapi aku rasa dalam seminggu dua nanti dah nampak berbonjol kot? Ntah... tapi hari ni pas makan-makan free anjuran Tradewinds, memang aku takleh nak cangkuk seluar dah... zip pun kena turun sikit. ehehehe... :">

Yang bagusnya sekaran ni, aku tak lagi muntah-muntah. Best sangat! Rasa nak termuntah pun dah takde. Tapi rasa bloated or kembung tu still ada... banyak angin! Sampaikan aku takut nak makan benda berempah or pedas cos nanti pas makan memang confirm aku akan sendawa banyak-banyak kali (before pregnant memang selalu sendawa pas makan tapi takdela banyak-banyak kali!)... yang paling perit, kalau aku sendawa pedas. Giler ah... berair-air bijik mata aku tahan pedas. Kerongkong ni takyah cakapla rasa camne... aku mesti automatik akan cengkam kerongkong sambil cari air. Uuu... tak best. So better elakkan makan pedas. huhu...

Actually, aku tunggu-tunggu gak bila perut aku ni nak besar... cam excited pun ada... haha... Nanti dapat gaji nak shopping baju mengandung la... tak pun cari empire top jer...

It's good to know that my husband found pregnant women to be very sexy... i'm quite puzzled by that finding because i don't feel sexy at all... hmm xpela... we'll wait for the baby bump to show... tak lame dah kot... then i'll know whether it feels sexy or not. huahuahua

Baju aku takde cutting sangat so... memang nampak sedia gemuk cam biase la...
huahuahua


My emotions??

well, buat masa SEKARANG ni, ok la... tak tau la esok lusa camne. haha.. tapi emosi sentiasa berubah-ubah... kadang-kadang ok, kadang-kadang tak... tapi alhamdulillah dah kurang menangis time nak tidur... :)

Mr CC is currently sailing... Malam Rabu aritu dia gerak... Sekarang dah kat Langkawi... Lagi 2 minggu baru balik Lumut. Lama tak jumpa... Last time jumpa masa raya ke-2 hari tu bila dia hantar aku balik KL...

haih... ini lah nasib isteri tentera laut...

Love this picture of us.


Yang bakal berkahwin ngan tentera tu, sila bersedia ye...

K lah, that's all for now.

p/s: Tak sabar nak rasa baby gerak-gerak dalam perut!

Salam sayang,

alhamdulIllah...

7 comments:

noor afzan said...

best la.
suami cakp seksi.
uuu...

=)

fik-autoz said...

salam.....smga semuanya baik2 belaka,kurngkn mkn pedas2 ye,=p

Puan nadxoxo said...

dulu perut nad mula buncet around 16-17weeks gitu. dan first rasa baby kick pada 17th week! hehe. xlama lg lah tu ryehanna :D

Ryehanna said...

To Noor Afzan: Hehe..

To Fik Autoz: sedang kurangkan la ni..

To Pn Nadxoxo: tak sabar nak rasa mcm tu jugak... :D

::alwaniamalini:: said...

x kawen lagi pon dah rasa selalu ditinggal2kan.. nasibla kan..sama2la bersabar. especialy u. take care! ;)

Ryehanna said...

thanks.. will do.. :]

~ceRRy beRRy~ said...

suami akak kd sri indera sakti ke?